Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2021 Salı - 12:22

Normalleşmeye adım adım

Küresel piyasalar güne negatif başlarken, normalleşme kararları sonrası BIST’in güne yatay başlaması bekleniyor. (İnvestaz Yatırım)

Normalleşmeye adım adım

Küresel piyasalar güne negatif başlarken, normalleşme kararları sonrası BIST’in güne yatay başlaması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü Kabine Toplantısı sonrası normalleşme kararlarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlarımız için düşük ve orta riskli illerimizde düzenleme kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde sokağa çıkma süresi artırılacaktır. İlkokul, 8 ve 12. sınıflar için 81 ilde yüz yüze eğitime başlayacak. Akşam saat 21.00 sonrasında sokağa çıkma yasağı sürecek.” dedi.

Satır Başları:

  • Borsalar Haftanın İkinci Gününe Başlıyor BIST100 %3,81 yükselişle 1.527 seviyesinde, BIST30 ise 1.608 seviyesinden günü tamamladı. Döviz kurları ise yatay seyrediyor. Dolar 7,29 seviyesinden işlem görürken, Euro 8,77 seviyesinde. Gram altın ise 403 Lira.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı’na (TÜİK) Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer atandı.
  • Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre, ABD yönetimi Rusya'nın muhalif lider Navalny yaptırımlarını bugün açıklayabilir.
  • Novavax CEO'su Stanley Erck, koronavirüse karşı geliştirdikleri aşının acil kullanım için FDA'dan Mayıs ayında onay almasını beklediklerini söyledi.
  • ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, Başkan Biden'in 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni koronavirüs yardım paketinin bu hafta Senato gündemine gelerek tartışılmaya başlanacağını söyledi.

 

BIST 100

Dünkü seansta BIST100 endeksi seansı 1.527 puan seviyesinden tamamlamıştır. Endeks, bir önceki seans işlemlerinde en yüksek 1.527 ve en düşük 1.491 seviyesine gelirken günü % 3,81 artışla kapatmıştır. Dünkü seansta endekste 25,6 milyar TL hacim görülmüştür.

Destek: 1.490

Direnç: 1.535

 

Şirket Haberleri:

Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (EGPRO): Şirketimiz hakim ortağı DECEUNINCK N.V,  01/03/2021 tarihi itibariyle tarafımıza bildirdiği kararı ile, sahip olduğu Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (EGPRO) paylarının borsada işlem gören nitelikteki, halka açık, hamiline paylardan; fiili dolaşım oranını arttırmak gayesi ile Borsa İstanbul A.Ş.'de işlem yapmaya karar vermiştir.

AG Anadolu Grubu Holding  A.Ş (AGHOL): Aktif varlıkları arasında AND Kozyatağı binasının bulunduğu AND Anadolu Gayrimenkul Yatırımları A.Ş. şirketimizin %100 oranındaki hisselerinin, Maher Yatırım Holding A.Ş.'nin iştiraki olan Quick Sigorta A.Ş ve Corpus Sigorta A.Ş. şirketleri tarafından satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan bir mutabakat sağlanmış olup ilgili taraflarla pay devrine ilişkin finansal, vergisel, hukuki inceleme ve müzakere süreci başlatılmıştır. Bu çerçevede, pay devir işlemlerinin gerektirebileceği izinler için resmi kuruluş ön başvuruları da dahil, gerekli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir. Taraflarca sağlanmış mutabakata göre, hisse devir bedeli'nin 70 milyon TL seviyesinde olacağı tahmin edilmekte olup söz konusu hisse devir bedeli ilgili şirketin kapanış tarihindeki bilançosunda yer alan toplam aktifleri ile borç ve yükümlülüklerinin netleştirilmesi şeklinde hesaplanacaktır. Konu ile ilgili gelişmeler olduğunda kamuoyu bilgilendirilecektir.

 

USDTRY

7,2955 seviyesinden güne başlangıç yapan Dolar kuru 7,2993 seviyesinde. Döviz kurunun güne alıcılı başladığı görülmüştür. USD/TRY için direnç 7,3100 destek seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 7,2800 - 7,2600

Direnç: 7,3100 - 7,3300

EURTRY

Sabahın erken saatlerinde 8,7911 seviyesinden işlem gören Euro,  8,7820 seviyesinde. Döviz kurunun güne satıcılı olarak başladığı görülmüştür. İzlenmesi gereken ilk destek 8,7600 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 8,7600 - 8,7400

Direnç: 8,8000 - 8,8200

EURUSD

1,2045 seviyesinden günün açılışını yapan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2025 seviyesinden işlem görüyor. Paritenin güne satıcılı başladığı görülmüştür. Kur için destek 1,200 seviyesi olarak izlenecektir.

Destek: 1,2000 - 1,2000

Direnç: 1,2000 - 1,2100

XAUUSD

1.724 seviyesinden güne başlayan Ons Altın, 1.739 seviyesi civarında işlem görmekte. Değerli metalin, güne başlangıcını satıcılı yaptığı görülmüştür. Ons Altın için ilk destek 1.706 seviyesi olarak kullanılabilir.

Destek: 1.706 – 1.696

Direnç: 1.727 – 1.739

BRENT

Erken saatlerde 63,30 seviyesinden başlayan varil cinsinden Brent petrol sabah saatlerinde 62,88 seviyesinden alım satım görüyor. Brent petrolün güne satıcılı başlangıç yaptığı görülmüştür.      

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Çin yapımı C919 uçağı yıl içinde teslim edilecek
 
Akbank Sanat çocuk etkinlikleri evinizde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, sakinleşen enflasyon endişeleri ışığında tahvil faizlerinde ...
Kademeli normalleşme
Piyasalarda kusursuz fırtına dinerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,4118 ...
2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkelerden olduk
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkeler ...
 
Piyasalar normalleşiyor
Yurtiçi piyasalarda bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
Günlerden büyüme
ABD tahvil dinamiklerinden yaşanan kusursuz fırtına sakinlerken, piyasa ...
Bu hafta ne oldu
Geride bıraktığımız haftada piyasaların odağında ABD 10 yıllık tahvil ...
 
ABD tahvillerinde kusursuz fırtına
Piyasalarda kusursuz fırtına yaşanırken, fırtınanın nedeni ABD 10 yıllık ...
Avrupa’nın en büyük 7. rüzgar ülkesiyiz
Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope) 2020 raporuna göre, AB ülkeleri ...
Faizlerdeki yükseliş baskı yaratmaya devam ediyor
ABD’de dün gerçekleştirilen 7 yıl vadeli tahvil ihalesinde talebin son ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri