Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2021 Salı - 12:01

Küresel piyasalar

Dün ABD piyasaları, sakinleşen enflasyon endişeleri ışığında tahvil faizlerinde görülen geri çekilme sonucunda alıcılı seyir izledi.(Halk Yatırım)

Küresel piyasalar

Küresel piyasalarda fiyatlamalar: Sakinleşen enflasyon endişeleri ışığında tahvil faizlerindeki geri çekilme ile alıcılı seyir izledi

Dün piyasalarda neler oldu?

Dün ABD piyasaları, sakinleşen enflasyon endişeleri ışığında tahvil faizlerinde görülen geri çekilme sonucunda alıcılı seyir izledi. Ayrıca bu hafta Senato’da görüşülecek teşvik paketine yönelik beklentilere ek olarak, aşı cephesindeki olumlu gelişmeler de risk algısını destekledi. J&J CEO’su Amerikalıların önümüzdeki 24-48 saat içinde aşı olabileceklerini ve bu hafta 4 milyon doz aşı sağlanacağını belirtirken, ABD’ye Haziran ayına kadar 100 milyon doz aşı tedarik edileceğini de sözlerine ekledi. Dow Jones endeksi %1,95 yükselişle 31.535,51puan seviyesinden kapanırken, S&P 500 endeksi de tüm sektör hisselerinde görülen alımlarla %2,38 değer kazancı ile 5 Haziran 2020’den bu yana görülen en yüksek seviye olan 3.901,82 puandan günü tamamladı. Nasdaq endeksi de, büyük teknoloji hisselerinde görülen alımlar ışığında %3,01 yükselişle 13.588,83 seviyesinden kapandı. Sektörler cephesinde aşı gelişmelerinin desteğiyle enerji ve bankacılık sektörü hisselerinde yükselişlerin %2’yi aştığını izledik. Diğer yandan, Apple ve Tesla gibi teknoloji hisselerinde de %5’in üzerinde yükselişler gerçekleşti. Tahvil faizleri tarafında, küresel merkez bankalarının enflasyon indikatörlerindeki mevcut görünümün sağlıklı bir ekonomik işleyişin sonucu olduğu yönündeki mesajlarının yarattığı sakinleşme eşliğinde dün %1,3830 seviyesini test ettikten sonra %1,4440 seviyesinde dengelenen ABD 10 yıllık tahvil faizleri bu sabah %1,4150 seviyesine gerilemiş durumda. Bu paralelde MOVE endeksi de dün %9 gerilemeyle 68,73 seviyesinde gerçekleşerek, tahvil faizlerindeki yükselişin kısmen hız kestiğinin mesajını verirken, %15’in üzerinde düşüş kaydeden VIX endeksi 23 seviyesine yaklaşarak, hisse senedi piyasalarında volatilitenin azaldığını gösteriyor.

Bugün ne bekliyoruz?

Bu sabah GOÜ piyasalarında ise genel olarak karışık seyir görülüyor. Çin piyasaları Banka ve Sigorta Düzenleme Kurulu Başkanı Guo’nun deniz aşırı piyasalarda balon oluşmasından 'çok endişeli' olduklarını yönündeki açıklaması ile satıcılı seyir izliyor. Bu sabah tatilden dönen Güney Kore piyasalarında ise alıcılı seyir hakim. ABD vadeliler cephesinde de dün yaşanan yükselişlerin ardından realizasyonların ön planda olduğunu görüyoruz.

Bugün Euro Bölgesi’nde TÜFE verisi izlenecek. Şubat ayı öncü TÜFE verisinin manşet ve çekirdek bazda sırasıyla yıllık %0,9 ve %1,1’lik artışlar kaydetmesi bekleniyor.

Gelecek gündemde neler var?

Hafta içerisinde ABD’de istihdam, üretim ve dış ticaret dengesi verilerine ek olarak Markit hizmet PMI verisinin revizyonu takip edilecek. ISM hizmet verisine yönelik piyasa beklentisi verinin aylık bazda değişim göstermeyerek 58,7 seviyesindeki seyrini sürdüreceği yönünde. İstihdam verileri cephesinde Şubat ayında ADP Özel Sektör İstihdamı Değişimi verisinin 183K, tarımdışı istihdam verisinin de 143K seviyesinde artışlar görülmesi bekleniyor. Euro Bölgesi’nde de perakende satışlar ve işsizlik verilerine ek olarak Markit hizmet PMI verisinin revizyonu izlenecek. Markit hizmet PMI Şubat ayı verisinin 44,7 olarak teyit edilmesi bekleniyor. Asya cephesinde Japonya’da hizmet PMI, araç satışları ve işsizlik verileri takip edilecek. Çin tarafında ise yalnızca hizmet PMI verileri izlenecek. Caixin hizmet verisinin aylık bazda 0,5 puan düşüşle 51,5 seviyesine gerileyeceği tahmin ediliyor.

 

Kaynak:Halk Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Kademeli normalleşme
 
Eğitimde kahvaltının önemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kademeli normalleşme
Piyasalarda kusursuz fırtına dinerken, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1,4118 ...
2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkelerden olduk
Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, 2020'yi büyümeyle kapatan nadir ülkeler ...
Piyasalar normalleşiyor
Yurtiçi piyasalarda bugün saat 15.00’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ...
 
Günlerden büyüme
ABD tahvil dinamiklerinden yaşanan kusursuz fırtına sakinlerken, piyasa ...
Bu hafta ne oldu
Geride bıraktığımız haftada piyasaların odağında ABD 10 yıllık tahvil ...
ABD tahvillerinde kusursuz fırtına
Piyasalarda kusursuz fırtına yaşanırken, fırtınanın nedeni ABD 10 yıllık ...
 
Avrupa’nın en büyük 7. rüzgar ülkesiyiz
Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (WindEurope) 2020 raporuna göre, AB ülkeleri ...
Faizlerdeki yükseliş baskı yaratmaya devam ediyor
ABD’de dün gerçekleştirilen 7 yıl vadeli tahvil ihalesinde talebin son ...
Piyasalarda bugün
Yurtiçinde Ticaret Açığı açıklanacakken, ABD’de Chicago PMI verisi ön planda olacak.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri