Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>EKONOMİ
9 Mart 2021 Salı - 10:13

Yükselen ABD tahvil getirisiyle borsalarda düzeltme

Dün ABD Borsalarında tahvil getirisinin yükselmesi beklentisinin borsaları negatif etkilediği görülürken, bugünkü seansta BIST’in güne alıcılı başlaması bekleniyor. (İnvestaz Yatırım)

Yükselen ABD tahvil getirisiyle borsalarda düzeltme

Dün ABD Borsalarında tahvil getirisinin yükselmesi beklentisinin borsaları negatif etkilediği görülürken, bugünkü seansta BIST’in güne alıcılı başlaması bekleniyor. Yurt içi gündemde Hakan Atilla’nın Borsa İstanbul’dan istifasından sonra bir istifanın da Türkiye Varlık Fonu’ndan gelmesi öne çıkan gelişmelerdendi. Zafer Sönmez’in istifasının ardından Türkiye Varlık Fonu(TVF) Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Müdürlüğü’ne Salim Arda Ermut getirildi. Dünkü kur baskısından sonra bugün döviz piyasalarında hafif satış görülmüştür. Dolar 7,69, Euro 9,12 seviyelerinden işlem görmektedir.

Satır Başları:

  • Borsaların Güne Tepki Alımıyla Başlaması Bekleniyor BIST100 dünkü seansı %0,76 düşüşle 1.530 seviyesinden tamamlarken, BIST30 1.615 seviyesine gerilemişti. Döviz kurları ise güne hafif düşüşle başladı. Dolar 7,69 seviyesinde seyrederken, Euro 9,12 seviyesinden işlem görüyor. Spot piyasalarda gram altın ise 418 Lira civarında.
  • Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez görevden alındı, yerine Salim Arda Ermut getirildi.
  • Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, nakdi ücret desteği ve işten çıkarma yasağı 2 ay süreyle uzatıldığını açıkladı.
  • Fitch Ratings, bugün Türkiye ve Türk finansal kuruluşlarına ilişkin bir webinar düzenleyecek. Türkiye'nin kredi notundaki son gelişmelerin ve bunun Türk bankacılık sektörüne etkilerinin detaylı olarak tartışılacağı webinar, Türkiye saati ile 17.00'de başlayacak.
  • Uluslararası yatırım kuruluşu Goldman Sachs, 10 yıllık ABD tahvil faizi için beklentisini yükseltti. Kuruluşun değerlendirmesinde 10 yıllık ABD tahvili için 2021 yıl sonu beklentisi %1,5 olan seviyesinden %1,9'a çıkarıldı.
  • ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Senato'dan bazı değişiklikler ile onay alan 1,9 trilyon dolarlık yeni koronavirüs yardım paketi için nihai oylamayı Çarşamba günü yapacaklarını bildirdi.

 

BIST 100

Dün endeksin 1.530 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.554 ve en düşük 1.527 seviyesini gören BIST100 endeksi günü % -0,76 azalışla tamamladı. Son işlem gününde BIST100 endeksi günü 28,09 milyar TL hacimle kapattı.

Destek: 1.526

Direnç: 1.540

 

Şirket Haberleri:

Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS): 8 Mart 2021 tarihli Yönetim Kurulu kararında, Şirket'in  2021 yılı beklentilerinin kamuya duyurulması ve beklentiler ile gerçekleşmeler arasında önemli ölçüde bir farklılık bulunması halinde, bu farklılıkların nedenlerine ilişkin bilgilerin kamuya açıklanması konularında İcra Kurulu Üyesi ve Mali İşler Başkanı (CFO) Haluk Dortluoğlu'nun yetkilendirilmesine karar verilmiştir.

Bu karara istinaden Şirket'in 2021 yılına ait beklentileri aşağıda yer almaktadır:

• Satış artışı: %20-25

• FVAÖK marjı (*): %8,0 (+- 0,5)

• Yatırımlar: 1.750 milyon TL

(*)2021 FVAÖK marjı hedefi, 16 no'lu Türkiye Finansal Raporlama Standardı (TFRS) olası etkilerini içermektedir.

Esenboğa Elektrik Üretim A.Ş. (ESEN): T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı-Enerji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 03.07.2020 tarihli, 31174 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan, güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin YEKA GES-3 ihalesi 36 ilde 74 yarışmada 8-12 Mart 2021 tarihleri arasında illere ve yarışmalara göre farklı tarihlerde açılan başvuru alımlarının ilk gününde, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Margün Enerji Üretim Sanayi Ve Ticaret A.Ş. Ankara - 1 (20MW) ihalesine başvuru yapmıştır. 8-12 Mart arasında devam eden YEKA GES-3 İhalesine kalan yarışmalar içinde başvurularımız devam edecektir. Başvurular yapıldıkça kamuoyu bilgilendirilecektedir.

Migros Ticaret A.Ş. (MGROS): Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) tarafından Şirketimize sürdürülebilir büyüme stratejilerimizi desteklemek amacıyla 60 milyon Euro (karşılığı TL) kredi limiti tahsis edilmiştir. Söz konusu finansman ile Migros, işgücünde cinsiyet dengeli istihdam sağlama çalışmalarını artırmayı ve enerji tasarrufu sağlayan teknolojilerle mağazalarının enerji verimliliğini daha da artırmayı hedeflemektedir. Bu kapsamda, 2.000'den fazla kadın çalışanın istihdam edilmesi planlanmaktadır.

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş. (TCELL): Şirketimizin bağlı ortaklıklarından Superonline İletişim Hizmetleri A.Ş.'nin %100'üne sahip olduğu ve sermayesi 100.000 TL olan Turkcell Dijital İş Servisleri A.Ş.'nin kuruluş işlemleri tamamlanmış olup, ticaret siciline tescili gerçekleşmiştir. Şirket kuruluşunun kamuya açıklanması, yatırımcıların yatırım kararını ve pay değerini etkileyebilecek nitelikte olması nedeniyle ilgili Yönetim Kurulu kararıyla ertelenmiştir.

 

USDTRY

Güne 7,7504 seviyesinden başlayan USD/TRY kuru şu saatlerde 7,6760 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne satıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk destek 7,6300 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 7,6300 - 7,5900

Direnç: 7,7500 - 7,8300

EURTRY

Güne 9,1965 seviyesinden başlayan EUR/TRY kuru şu saatlerde 9,1132 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne satıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk destek 9,0600 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 9,0600 - 9,0100

Direnç: 9,2000 - 9,2800

EURUSD

Güne 1,1845 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,1861 seviyelerinde fiyatlanıyor. Paritenin güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 1,1900 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,1800 - 1,1800

Direnç: 1,1900 - 1,1900

XAUUSD

Güne 1.681 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde   seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne alıcılı başladığını izliyoruz. Altın için ilk direnç 1.695 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.683 – 1.676

Direnç: 1.695 – 1.699

BRENT

Güne 68,01 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 68,41 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne alıcılı başladığını izliyoruz.             

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Çin, telekomünikasyon sektörünü deniz aşırı ülkelere açacak
 
Güçlü bir bağışıklık için her gün iki bardak süt
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk organik sektörü 3 projeyi birden hayata geçirecek
Yaklaşık 30 yıldır çevre dostu yöntemlerle kalıntı içermeyen sağlıklı ...
Tahvil faizleri yön veriyor
Tahvil faizlerindeki hareketlilik piyasalara yön veren ana dinamik olarak ...
Borsalar yeni haftaya başlangıç yapıyor
Geçen hafta Borsa İstanbul haftayı alışla tamamlamıştı. Haftanın başlangıcında ...
 
Piyasaların yönü
Geçtiğimiz hafta ABD tahvil faizlerindeki oynaklık global hisse senedi ...
Ekonomik teşvikler, enflasyon beklentileri, Merkez bankaları ve tahvil piyasası
ABD tarihinin en büyük teşvik paketi olan Biden mali paketi Senato aşamasından ...
Enflasyonda inatlaşmasında Powell güvercin – piyasa şahin
Fed Başkanı Powell’ın güvercin söylemleri piyasaları rahatsız etmeye devam etmektedir.(GCM Yatırım)
 
Haftalık menkul kıymet istatistikleri
TCMB tarafından açıklanan haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, ...
Haftalık piyasa takvimi 8-12 Mart
ABD’de Toptan Stoklar, Tüketici Fiyat Endeksi, DOE Petrol Stokları, Hazine ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, Fed Başkanı Powell’ın konuşmasının enflasyon endişelerini ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri