HAYAT PAHALILIĞI VE ENFLASYON VERİLERİ TARTIŞMALARI TETİKLEDİ
Yazıcı, "Ülkemizde hayat pahalılığı gerçeği ve enflasyon verileri Türkiye İstatistik Kurumu'nu tartışılır hale getirdi. Sokakta, pazarda, markette, döviz bürosunda, bankada en çok konuşulan kurum oldu. Memurlar, işçiler, emekliler ve toplumun her kesimi TÜİK verilerine odaklanmış durumda," ifadelerini kullandı.
"TÜİK'İN MERKEZ BANKASI'NA BAĞLANMASI YERİNDE BİR KARAR OLACAKTIR"
Yazıcı, TÜİK'in tarihindeki spekülasyon ve tartışmaların bu seviyeye hiç ulaşmadığını vurgulayarak, "1926 tarihinden beri işlevsel olarak milletimizin gündeminde olan, bilimsel ve teknik süreçler ışığında ilk kurumsallaşmasını 1926'da gerçekleştiren TÜİK, tarihinde hiç bu kadar spekülasyonların ve tartışmaların içinde olmamış ve bu kadar yıpratılmamıştır," dedi.
Bu durumdan kurtulmak için TÜİK'in, dünya ekonomi çevrelerinde de akredite olmuş özerk ve bağımsız tek kurum olan Merkez Bankası'na bağlanmasının gecikmiş bir karar olsa da yerinde ve etkili olacağını belirtti. Yazıcı, "TÜİK, Merkez Bankası'na bağlı bir kurum olarak ancak bu spekülasyonların odağı olmaktan çıkacaktır. Hükümet de bu tartışmaların ana ekseni ve sorumlusu olmaktan kurtulacaktır," ifadelerini kullandı.