Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
3 Gün Boyunca Yurt Genelinde Sağanak Yağış Bekleniyor
3 Gün Boyunca Yurt Genelinde Sağanak Yağış Bekleniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül’de BM Genel Kurulu'nda 14'üncü Kez Konuşacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 24 Eylül’de BM Genel Kurulu'nda 14'üncü Kez Konuşacak
Türkiye, 2023'te 56,5 Milyar Dolar Hizmet İhracatı Yaptı
Türkiye, 2023'te 56,5 Milyar Dolar Hizmet İhracatı Yaptı
İkinci El Araç Satışında 'Güvenli Ödeme Sistemi' 27 Eylül'den İtibaren Zorunlu
İkinci El Araç Satışında 'Güvenli Ödeme Sistemi' 27 Eylül'den İtibaren Zorunlu
Ağustos Konut Satışları Yıllık Yüzde 9,9 Artış Gösterdi
Ağustos Konut Satışları Yıllık Yüzde 9,9 Artış Gösterdi
HABERLER>ASAYİŞ
15 Ağustos 2024 Perşembe - 12:00

MSB: Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi

Ankara, 15 Ağustos (Hibya) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dahil olmak üzere 1 Ocak’tan bugüne kadar bin 725 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

MSB: Son bir haftada 73 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, basın bilgilendirme toplantısında yapılan operasyonlar sonucunda Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son bir haftada 73 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 845’i Irak’ın, 880’i Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hale getirilen terörist sayısının bin 725 olduğunu vurgulayan Aktürk, "Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 529 şahıs yakalanmıştır. 1383 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir. Yakalanan şahıslardan 11’i terör örgütü mensubudur" dedi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, 1 Ocak’tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 8 bin 336’ya yükseldiğini belirterek "Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 69 bin 331 olmuştur. Ayrıca, geçtiğimiz hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK’lı terörist Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı (MSB) Yaşar Güler'in bugün Ankara'da Türkiye ile Irak arasında dördüncüsü yapılacak olan “Yüksek Düzeyli Güvenlik Mekanizması” toplantısına katılacağını duyuran Aktürk, toplantıda terörle mücadele ve hudut güvenliği olmak üzere iki ülke arasında ortak iş birliği alanları, askeri ilişkiler ile bölgede yaşanan son gelişmelerin görüşüleceğini aktardı.

Gazze’de kalıcı ateşkes sağlanması amacıyla ABD, Katar ve Mısır’ın arabuluculuğunda yürütülen çabaları takdir ettiklerini vurgulayan Tuğamiral Aktürk, İsrail - Filistin gelişmeleri hakkında şunları söyledi:

"Bölgesel ve uluslararası istikrar için 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan egemen, bağımsız ve coğrafya bütünlüğüne sahip bir Filistin Devletinin kurulmasının şart olduğunu bir kez daha vurguluyoruz."

Aktürk, TCG BURGAZADA gemisinin 13-16 Ağustos tarihleri arasında Romanya Deniz Kuvvetleri Günü nedeniyle Romanya’ya liman ziyareti gerçekleştirmekte olduğunu ifade ederek "Endonezya Deniz Kuvvetlerine ait DIPONEGORO korveti tarafından, 16 Ağustos-03 Eylül tarihleri arasında Mersin’e liman ziyareti gerçekleştirilecektir" dedi.

Japonya’dan dönüş seyrine devam eden TCG KINALIADA korvetinin ilerleyişi hakkında bilgilendirme yapan Tuğamiral Zeki Aktürk, şu açıklamayı yaptı:

"TCG KINALIADA korvetimiz Umman ve Cibuti’ye liman ziyareti gerçekleştirmiştir. Korvetimiz 13 Ağustos’ta bir sonraki liman olan Mısır’a seyre başlamış, 18-20 Ağustos tarihleri arasında Mısır’ın İskenderiye limanını ziyaret edecektir. 136 günlük seyrini 21 Ağustos’ta tamamlayacak olan gemimiz için Foça limanında karşılama töreni icra edilecektir."

Aktürk, 4-12 Ağustos tarihleri arasında ABD Kara Kuvvetleri Avrupa ve Afrika Komutanlığı tarafından Almanya’da gerçekleştirilen 19 ülke ve 36 timin katıldığı “8'inci Avrupa En İyi Keskin Nişancı Timi Yarışması”nda şampiyon olan Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile yarışmada ikinci olan Özel Kuvvetler Komutanlığı takımlarını tebrik etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin orman yangınları başta olmak üzere afetlerle mücadeleye ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde destek vermeye devam ettiğinin altını çizen Tuğamiral Aktürk, "Bu kapsamda, bugüne kadar 20 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 62 helikopter ile 1079 sorti yapılarak destek sağlanmıştır" dedi.

Tuğamiral Zeki Aktürk, son olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığınca muhtelif miktarda modernize edilen "M60 T tankı, Deniz Tipi Uzaktan Komutalı Ateşleme Sistemi (USAS) ve T-155 Kundağı Motorlu Fırtına II Obüs"ün muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığını duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, basın bilgilendirme toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık kaynakları, Muğla/Dalaman’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı ile Çanakkale’de Amfibi Kolordusu kurulacak olmasının ne anlama geldiğiyle ilgili sorulara da şu yanıtları verdi:

“Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekât ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, kuvvet yapısı planlamaları sürekli güncellenmektedir. Bu kapsamda Dalaman’da 16’ncı Ana Jet Üs Komutanlığı kurulmaktadır. Dalaman Hava Meydan Komutanlığı 1985 yılından itibaren hizmete alınmış ve askerî havacılık anlamında görevini yerine getirmiştir. Gelişen havacılık sektörüne verdiği desteği artırmak ve harekât ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın Kuvvet Yapısı Planı’nda yer aldığı üzere 2024 yılında 16'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı teşkilatı Bakanlığımız tarafından onaylanmış ve yürürlüğe girmiştir. Çanakkale’de Amfibi Kolordu kurulmasına yönelik ise Deniz Kuvvetlerimizin gelişen, güçlenen kuvvet yapısına uygun olarak böyle bir karar alınmıştır. Deniz Piyade Birliklerinin üç tugaydan teşkil Kolordu seviyesinde yeniden teşkilatlandırılması ve amfibi unsurların farklı bölgelerde etkinlikle kullanılması maksadıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kuruluşunda Amfibi Kolordu Komutanlığı teşkil edilmiştir.”

Bakanlık kaynakları, makam aracıyla hudutta insan kaçakçılığı olayına ilişkin tutuklu yargılanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay ile ilgili sorular üzerine "Bildiğiniz üzere olaya karışan Uzman Erbaşların sözleşmeleri fesih edilmiş, emir astsubayının Yüksek Disiplin Kurulu Kararı ile TSK’dan ilişiği kesilmişti. Emekliliğe sevk edilen ve daha sonra tutuklanan emekli Tuğgeneral Bilal Çokay, devam eden adli sürecin yanı sıra idari olarak da Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmiş olup, süreç devam etmektedir. Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşüldükten sonra alınacak karar kamuoyuyla paylaşılacaktır" açıklamasını yaptı.

Hibya Haber Ajansı

 
Düzce'de İmparator Hadrian dönemine ait bir büst bulundu
 
Manisa ve Çanakkale'de orman yangını
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya: Kuyu-17 operasyonlarında organize suç örgütü üyesi 15 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kuyu-17” operasyonlarında; elebaşlığını ...
2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu ...
Sakarya’da hastane inşaatında çalışan işçilerin kaldığı prefabrik yapının tavanı çöktü
Sağlık Bakanlığı, Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde şehir hastanesi inşaatında ...
 
59 ilde “Narkoçelik-32” operasyonu
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 59 ilde düzenlenen “Narkoçelik-32” operasyonlarında ...
Malatya’da otobüs kazası
Malatya Akçadağ mevkiinde meydana gelen otobüs kazasında 22 kişi yaralandı.
Aydemir: Terörle ilintili milletvekilleri meclisten tart edilmelidir!
Ak Parti önceki dönem milletvekillerinden İbrahim Aydemir, PKK’lı teröristin ...
 
2 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeyindeki ...
Bakan Tunç: Arabuluculuk sayesinde mahkemelerin iş yükünü azaltıyoruz
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Edirne'de 24 yıldır devam eden ve 34 tarafı ...
Bakan Yumaklı: Yunanistan’daki yangınına müdahale için 2 uçak ve 1 helikopter havalandı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Yunanistan’da devam eden orman ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Pazar yazısı
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narin yavru üstünden bir taşla birkaç kuş vurma hesabı mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
HÜDAPAR Başkanına: İlk 4 yetmez 66’da hep kalacak! Bu kadar net…
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
KÜRTLEŞMİŞ ERMENİLER VE YAHUDİLER MESELESİ: ASLINA RÜCU ETMEK
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Şamil Tayyar'a Cevabım: Mümkün Değil!
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Bugün özel bir gün; ama?
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri