Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Bakan Tekin'den şehit ailelerine taziye mesajı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış ve toz taşınımına karşı uyardı
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
12 ilde “Bozdoğan-34” operasyonu düzenlendi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Mevduat hesaplarına uygulanan stopaj oranları değiştirildi
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Bakan Ersoy'dan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı
HABERLER>SPOR
10 Kasım 2017 Cuma - 10:25

Lucescu’nun gözü üstünde

A Milli Futbol takımının kabuk değiştirdiğini ve yeni bir yapılanmaya gittiğini vurgulayan golcü oyuncu, “Bu süreçte benim de ismimin geçmesi normal. Kendimi geliştirip, o kapıdan içeri girmek için çalışacağım” diye konuştu.

Lucescu’nun gözü üstünde

Ankaragücü’nün zirve yarışında ortak olmasında attığı gollerle öne çıkan ismi Mehmet Umut Nayir, A Milli takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun da radarına takıldı. Umut, Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu’nun kendisini takip ettiğine ilişkin haberleri normal karşıladığını belirterek, “Milli takımda gençleştirme, revizyon olabilir. Bu nedenle de ismimin geçmesini garipsemiyorum” yorumunu yaptı. 
Türkiye Futbol Federasyonundan yetkililerin sarı-lacivertli yöneticileri arayıp “Umut takip ediliyor, çalışmaya devam etsin” dedikleri bilgisinin kendisine de iletildiğini vurgulayan Umut, şöyle konuştu:
“Şampiyonaya katılamadığımız için kabuk değiştirme sürecindeyiz. Uzun süredir emek veren ağabeylerimiz büyük ihtimalle ayrılacak ya da çağrılmayacak. Milli takımda gençleştirme, revizyon olabilir. Ülkemizde yetiştirme sıkıntısı olduğu için parlayan gençlerin isminin geçmesi normal. Gelecek vadeden oyunculara ülkenin ihtiyacı var. Enes Ünal ve Cenk Tosun dışında düzenli oynayabilen yerli santrfor olmadığı için de normal karşılıyorum. Milli formayı giyebilmek her Türk gencinin hayalidir. Şu an güzel giden bir süreç var. Üstüne katarak, kendimi geliştirirsem zaten o kapının açılacağını biliyorum.” 

ANKARAGÜCÜ’NÜN DURUMU SIÇRAMA YAPMAMAZI SAĞLADI 

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. sınıf öğrencisi olan Umut, sporculardaki zihin ve kültürel yapıyı geliştirebilmek için de eğitim ve spor birlikteliğinin oluşturulması gerektiğini vurgulayıp, şunları söyledi.
“Futbol ve eğitim sürecini birlikte yürütmeyi başta planlamadım. Hukuk Fakültesini kazandıktan sonra geldiğim başkentte önce Gençlerbirliği ile antrenmanlara çıktım. Kadro kalabalıklığı nedeniyle Ankaragücü’ne geçtim. İstanbul’da amatör oynuyordum. Profesyonel bir altyapı süreci geçiremediğim için başta bunun sıkıntılarını çektim. Futbolu bırakıp, eğitim hayatını devam ettirmeyi aklıma hiç getirmedim. Futbol kariyerimde böyle bir sıçrama planlarım da yoktu. A.Gücü’nün sıkıntılı durumu bir anlamda şans oldu ve birçok arkadaş bu süreçte çıkış yaptı. Bırakmak aklımın ucundan geçmedi. İnşallah kalan iki senede okulu tamamlayacağım ve mezun olacağım. Genel anlamda eğitim insanların düşünce yapısını değiştirip işini severek, saygı duyarak yapmasını sağlıyor. Eğitim disiplin anlamında çok önemli.”

BAŞARILARIM GENÇLER İÇİN ÖRNEK OLACAK

“Futbola geç başladığım için eğitimimle birlikte götürebildim. Sistemler çakışıyor, insanların neden zorlandığını anlayabiliyorum. 
Başarılırım gençler için de umut olacak. Hem örnek olacağım hem de başka sistemlerin önünü açabilirim. Bakanlıkların görüşmeleri oluyor. Yurt dışındaki gibi burslar, okul ile sporun bir arada yürütüldüğü eğitime entegre bir sistem olmalı. İnsanların beni, çocuklarına örnek göstermesi, mutluluk verici. Kariyerimi, milli takım veya uluslararası seviyeye çıkarabilirsem daha çok kişiye hitap edebilirim. Bunun için çalışıyorum.”

BORÇLAR VE TİCARET HUKUK DERSLERİ ÇOK ZOR

“Bütün dersler zor. Özellikle ticaret ve borçlar hukuku daha zor. Okulu bitiremediğim için henüz sözleşmelerimi düzenleyemiyorum ama fikrim var en azından. Sezon başında disiplin yönetmeliğiyle ilgili maddeler geliyor. O zaman imzalayalım mı, inceler misin, bakar mısın diye soruyorlar. Henüz kulüpten bu yönde talep gelmedi o seviyeye daha ulaşamadık. Futbol ve hukuk denildiğinde benim için Gol attıkça adalet dağıtıyor ifadesi kullanılıyor. Türkiye’nin futbol ve hukuk konusunda çok eksik var. Spor hukuku konusunda yeni bir oluşum gerekiyor. Kariyer planımda spor hukuku alanında ilerlemek de var. Adalet için “hukukçuların olmazsa olmazı, herkese aynı şekilde uygulanmalı, esnetmeler olmamalıdır” Daha adil bir toplumu herkes ister. Futbolda da adalet önemli. Arkalardan iş çevirmeler, menajer oyunları, çok işler dönüyor. Futbolun içinden gelmeyen para kazanmak için çıkarları uğruna başka işlere giren insanlar var. Bu insanların futboldan temizlenip gerçekten futbolu geliştirmek isteyen insanların bünyeye kazandırılması lazım ki futbolda adalet sağlansın, düzene girsin, sistemi olsun.

 
Oscar öncesi Ankara’da
 
Firari torbacı uygulamada yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Para arayışı sürüyor
Ankaragücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, maddi sıkıntıların yakın zamanda ...
Osmanlı umutlu
Osmanlıspor, Süper Lig’in geride kalan 11 haftalık bölümünde küme düşme ...
Kupada rakipler belirlendi
Hentbol Erkekler ve Kadınlar Türkiye Kupası’nda ikinci tur grupları belli oldu.
 
Soydaş ile yollar ayrıldı
İkinci Futbol Ligi Kırmızı Grupta mücadele eden Etimesgut Belediyespor ...
Şampiyon olduğu arabalarla geliyor
Milli sporcu Galip Atar, 11 Kasım Cumartesi günü Başkentlilerle bir araya geliyor.
Kale düştü dibe vurdu
Geçen sezonun tamamında, kalesinde 34 gol gören kırmızı-siyahlılar, bu ...
 
Coşkulu tırmanış sürüyor
Sıralamada üçüncü basamakta bulunan sarı-lacivertlilerin Teknik Direktörü ...
“Galibiyet kaçtı”
Osmanlıspor cephesi, son dakika golüyle 1-1 biten Fenerbahçe maçında, ...
Yılmaz Vural: İddia ediyorum Türkiye'deki futbolu yönetirim
Son olarak Göztepe'de görev yapan ve İzmir ekibini Süper Lig'e çıkaran ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri