Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
10 Aralık 2021 Cuma - 11:59

Kurların sakinleştiği haftada Borsa İstanbul yükselişi %6’ın üzerinde

Borsa İstanbul’da haftayı tamamlarken güçlü pozitif hava devam ediyor. BİST100 endeksi 2053 seviyesini test ederek haftanın dördüncü gününde de zirve yenilendi.

Kurların sakinleştiği haftada Borsa İstanbul yükselişi %6’ın üzerinde

Borsa İstanbul’da haftayı tamamlarken güçlü pozitif hava devam ediyor. BİST100 endeksi 2053 seviyesini test ederek haftanın dördüncü gününde de zirve yenilendi. Ulaştırma endeksinde güçlü yükselişini sürdürerek %6,2 yükseliş kaydetti.  Sınai endeksi %1,7 yükseliş kaydederken Bankacılık endeksi ayrışarak yatay kapanış gerçekleştirdi.

 

Eregli , Türk Hava Yolları , Şişe endekse yukarı yönde güçlü katkı sağlarken Bim , Turkcell ve Garanti endeksi aşağı yönde baskıladı. BİST100’e endeksine bağlı 54 hisse değer kazanırken, 44 hisse değer kaybetti. BİST100 endeksi günü 2031 puanda tamamlayarak %1,34 yükseliş kaydetti.

TCMB verilerine göre 3 Aralık haftasında brüt rezervler 124,1 milyar dolara geriledi. Bir önceki hafta bu rakam 126,4 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 184 bine gerileyerek 1969’dan beri en düşük seviyeye indi.

Çin Döviz cinsi zorunlu karşılıkları 200 baz puan yükseltti.

BDDK tarafından yayımlanan haftalık bültene göre, bankacılık sektörünün kredi hacmi 3 Aralık itibarıyla 245 milyar 789 milyon lira arttı.

 

Ekonomik takvimde ABD’de gelecek olan TÜFE verisi takip edilecek. TÜFE endeksinin Kasım ayında yıllık %6,70 yükselmesi bekleniyor.

 

Güne başlarken Asya piyasalarında satıcılı seyir izlenirken, ABD ve Avrupa vadelilerde karışık seyir izleniyor. BİST 100 endeksinin yatay başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

 

BİST 100 Teknik Görünüm

BİST100 endeksinde, yükselen kanal üst bandında hareket izleniyor. Endekte kanal direnç bölgesine denk gelen 2055 bölgesinin geçilememesinin ardından kapanışa doğru 2025 ara destek seviyesine doğru geri çekilme yaşandı. Bu bölge üzerinde ki hareketin korunması durumunda 2055 seviyesine doğru tekrar yönelim görülebilir. Bu bölgenin ihlali durumunda ise 2005 / 1990 bandı gündeme gelebilir.

Dirençler: 2055 / 2085 / 2100

Destekler: 2005 / 1994 / 1983

 

VİOP 30 Teknik Görünüm

VİOP30 kontratında, yeni zirve bölgesinin test edilmesinin ardından geri çekilme izleniyor. Vadeli kontratta saatlik periyotta 2220 seviyesi altında hareketin devamında oluşan test bayrak formasyonun  etkisi ile satıcılı seyir yaşanabilir. Bu durumunda 2195 / 2160 ilk destek bandı olarak izlenebilir. Yukarı alanda 2220 seviyesi üzerine tekrar geçiş yaşanması durumunda yukarı yönde ivme devam edebilir.

Dirençler:  2265 / 2285  /2320

Destekler: 2195 / 2160 / 2100

 

ŞİRKET HABERLERİ

  • GLCVY : Şirket Denizbank A.Ş.'nin gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında, satışa çıkarılan 10 portföyün toplam 270 milyon TL anaparaya sahip 2 tanesinin ihalesini kazandığını açıkladı.
  • ESCOM : İştirakimiz, Virgül Dijital Yayıncılık ve Prodüksiyon Anonim Şirketi'ndeki payımızın %18,75'e çıkartılmasına 07.12.2021 tarihli yönetim kurulu toplantımızda karar verilmiştir.
  • GEREL : Şirketimizin faaliyetleri arasında bulunan araç şarj istasyonu satış ve tesisi konusunda 2022 yılı sonuna kadar tüm Türkiye'de nüfusa oranla yedi coğrafi bölgeye yayılacak şekilde en az 8.500 araçlık elektrikli araç şarj istasyonu satış ve tesisi konusunda bölge bayi anlaşmaları imzalanmaya başlanılmıştır.
  • MIATK : Metaverse teknolojisi kapsamında geliştirdiği AR-GE projelerine başlanması ve çeşitli alanlarda yaptığı inovasyon çalışmalarına ilişkin yatırım yapılması, yeni şirket kurulması, şirket ortaklıkları yapılması ve üniversiteler ile ortak çalışmalar yapılarak nitelikli insan kaynağı gelişimine katkıda bulunulması konularında çalışmaları yürütmesi için MİA Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı'nın yetkilendirilmesine ilişkin  yönetim kurulu kararı almıştır.
  • GESAN : Şirketimiz %70 bağlı ortaklığı Europower Enerji ve Otomasyon Tek. San. Tic. A.Ş. ile Portekiz merkezli Özel Statülü Bayi Firması arasında Portekiz, İspanya, Güney Amerika Ülkeleri ve Güney ve Batı Afrika Ülkelerinde gerçekleşmek üzere, 2022 ve 2023 yılları için minimum 10.000.000,Euro (OnMilyon,Euro) değerinde mal tedarik bayilik anlaşması imzalanmıştır. İlgili sözleşme ile adı geçen bölgeler için özel satış ağı ile önemli projelere imza atılması beklenmektedir. İlgili firmanın, 247.685,-USD değerinde siparişi an itibari ile üretim hattında mevcuttur.

 

PAY ALIM SATIM BİLDİRİMLERİ

  • IDEAS: (PAY SATIM)-(HFP) 08.12.2021 tarihinde; Hedef Portföy Kuzey Hisse Senedi Serbest Fon (Hisse Senedi Yoğun Fon) (HPF) portföyünde yer alan İDEAL FİNANSAL TEKNOLOJİLER VE DANIŞMANLIK A.Ş. (IDEAS) hisselerinin toplamı 30,00 fiyattan 700.000-TL nominal hisse satışı sonucunda %5,00 sınırının altına inmiştir. 
  • SAHOL: (PAY ALIM)-(GERİ ALIM PROGRAMI) Şirketimizce 09.12.2021 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 14,48 TL – 14,52 TL (ağırlıklı ortalama 14,50 TL) fiyat aralığından toplam 200.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır.
  • ULUUN: (PAY ALIM)-(GERİ ALIM PROGRAMI) 09.12.2021 tarihinde 6.91-6.97 fiyat aralığından toplam 350,000 adet hisse geri alım işlemi yapılmıştır.
  • BIMAS: (PAY ALIM)-(GERİ ALIM PROGRAMI) 09.12.2021 tarihinde 170.000 adet pay geri alınmış ve Şirketimizin sahip olduğu BIMAS payları 6.025.992 adete ulaşmıştır

Kaynak:ALB Forex
Hibya Haber Ajansı

 
Bugün TÜFE, çarşambaya FED
 
Araç fiyatları yerinde durmuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bugün TÜFE, çarşambaya FED
Ekonomik gündeminin eksikliğini Omicron varyantı ile dolduran piyasaların ...
Otomotiv pazarı kasım ayında yıllık %25 daralırken yılbaşından bu yana %1 büyüdü
2021 Kasım ayında yerli otomobil ve hafif ticari araç satışları, aylık ...
Omicron belirsizliğinin iyimserliği
Omicron varyantı, delta varyantına göre daha bulaşıcı ve tehlikeli olması ...
 
Gayrisafi Yurt İçi Hasıladan (GSYH) en yüksek payı %30,1 ile İstanbul aldı
GSYH'den en yüksek payı alan ilk beş il, 2020 yılında toplam GSYH'nin %53,5'ini oluşturdu.
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de pozitif açılış bekliyoruz. Dün endeks 1942.50 – 1984.03 ...
Müdahaleler sonrasında Türk lirası
Dün TCMB’nin faizi sabit tutma ihtimalini ve olası etkilerini ele almıştık. ...
 
Politika faizi düşerken, borçlanma maliyetleri artıyor
Powell’ın son açıklamalarından sonra ücret ve enflasyon döngüsünün Fed ...
Omikron varyantı
BIST100 endeksinde de TL bazındaki ralli havası sürebilir.
Merkez faizi sabit tutabilir mi?
TCMB Yatırımcı Toplantılarını yerliler için sabah, yabancılar için öğleden ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri