İstanbul’un çağdaş ve modern eğitim kurumu Çapa Bilim Koleji, Ankara’nın başarılı eğitim kurumlarından Aktif Kolejlerini de bünyesine katarak ülke genelinde yayılma planının ilk adımını attı. Çapa Bilim Kolejlerinin Kurucusu Maksut Konyar, “Kolejlerimizi kurduğumuz günden beri bilimi esas alarak dünya ölçeğinde bir eğitim kurumu olmaya çalışıyoruz ve bu ülkenin her köşesindeki çocuğun bu alt yapıdan istifade etmesi idealiyle yolumuza devam ediyoruz” dedi.
Maksut Konyar, Aktif Kolejlerinin bünyelerine katılması dolayısıyla, Etimesgut’taki Korkut Ata Konferans ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanışma programında yaptığı konuşmada, ünlü Şair Tevfik Fikreti’in, “Yeryüzü vatanım, gökyüzü bayrağım, insan soyu milletimdir, ancak böyle düşünenin insan olacağına inanırım” sözlerini hatırlatarak, “Biz de bu gök kubbenin içinde dünyaya geldiysek bu ülkeye karşı bir vefa borcumuz var. Ben Doğubeyazıt’ta dünyaya gelmiş olabilirim, birimiz Kars’ta, birimiz Edirne’de, Trabzon ya da Ankara’da doğmuş olabiliriz. Ama hepimizin ortak paydası bu ülkedir, dünyadır.” ifadesini kullandı.
DÜNYA ÖLÇEĞİNDE EĞİTİM
Çapa Bilim Kolejlerini kurdukları günden beri bilimi esas aldıklarını, bilimi esasa oturttuklarını vurgulayan Konyar, bütün kadrolarını liyakat esasına göre seçtiklerini, işine ait olana, işini dünya ölçeğinde yapana gittiklerini belirterek şunları söyledi:
“Öğretmenleri iyi seçmemiz lazım. Öğretmenlik mesleği kutsal bir meslektir, insan şekillendiren bir meslektir ve geri dönüşü olmayan bir meslektir. Eğitim kurumlarını abat eden değerli öğretmenlerdir. En zeki çocuklarımız öğretmen yapmamız sosyal statülerini, ekonomik durumlarını da iyi duruma getirmemiz lazım. Çünkü dünyanın en gelişmiş ülkeleri bunu yapıyor. Çünkü öğretmen bütün meslek erbaplarını; hukukçusunu, doktorunu, mühendisini, hekimini, hakimini bütün meslekleri öğretmenler yetiştiriyor.”
HER ÇOCUK İSTİFADE ETMELİ
Öğretmenin, “sorun çözme” mantığının üstün olması gerektiğine dikkat çeken Konyar, şöyle devam etti: “4 kampüsle İstanbul’da bilimi esas alarak birinci sınıf bir eğitim veren kurumuz ve bu ülkenin bütün köşesindeki her çocuğunun bu alt yapılardan istifade etmesini sağlama idealiyle yolumuza devam ediyoruz. Ekiplerimizi bu şekil kuruyoruz. Başarının bir ekip işi olduğuna inanıyoruz. Burada da (Aktif Kolejlerinde) çok güçlü, hedeflerimizle örtüşen güçlü bir ekip var. Çetin Nazik Beyin şahsında bütün kadroyu kutluyorum. Bu niteliği arttırarak yolumuza devam edeceğiz. İşimizle kendimizi ortaya koyacağız. Çapa Bilim Koleji ilkesel duruşu, Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk yolunda; ‘Gelecek nesillerimizi muasır medeniyetlerin seviyesine çıkaracak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirme’ sorumluluğu ve bilinciyle hareket edecektir.”
TÜRKİYE GENELİNDE BAŞARILIYIZ
Çapa Bilim Kolejleri ile Aktif Kolejlerinin pozitif yönlerini birbirine aktararak başarıyı yetişmesi gereken en üst seviyeye çıkaracaklarını kaydeden Konyar, velilerin ve öğrencilerin doğru adreste olduğunu anlattı. Eğitimin çok meşaketli bir iş olduğuna değinen Maksut Konyar, “İdealist olmayan biri o alana girmez. Ölçme değerlerimiz ortada. Geçen dönemde TEOG sınavında 4 öğrencimizden biri tam puan aldı. Eğitim konusunda hiç tevazuya gerek yok, çok iyi noktadayız Türkiye’nin genelinde başarılıyız.” diye konuştu.
ORTAK PAYDAMIZ
Eğitim kadrosunda değişikliğe gitmeyerek aynı kadro ile çocukları yetiştireceklerini anlatan Konyar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özel ve genel yapıcı eleştirilere açığız. Bizim burada ortak paydada buluştuğumuz nokta çocuklarımızdır. Biz taraflar değiliz, ticari kurum değiliz. Eksiğimiz gediğimiz olursa birlikte tamamlarız. Velilerimizin kaygılarını hoşgörüyle, anlayışla karşılıyorum. Bu kaygıların en kısa sürede giderileceğine inanıyorum. Eğitim kurumunuza duyarlı olun, veli toplantılarına yüzde yüz katılın. Aynı kadro sizlerle olacak. Biz bir sistem dahilinde gidiyoruz. Bu konuda bize manevi destek verin. İletişimi çok kolay insanlarız. Çat kapı gelip konuşabilirsiziniz.”
ULUSAL MARKA OLMALI
Aktif Kolejleri Kurucusu Çetin Nazik de, çocukları gibi besleyip büyütmüş oldukları kolejlerinin artık ulusal bir marka olmasını arzuladıklarını belirterek, Aktif Kolejlerini Maksut Bey gibi saygın, eğitime gönül veren bir şahsiyete teslim etmekten dolayı mutlu olduğunu söyledi. Bir yere gitmediğini ve Ankara’da kalarak özel bir üniversite açma projelerini gerçekleştireceklerini vurgulayan Nazik, Aktif Kolejleri öğrencilerine üniversitelerinde burs imkanı sağlayacaklarını hatırlatarak, “Kardeşime söylemediğim sözü Maksut abiye söylüyorum; her zaman emrindeyim. Hizmet etmeye söz veriyorum. Bu yeni oluşumun Türkiye Cumhuriyeti’ne, velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Maksut Bey aynı zamanda iş adamıdır, bindiği dalı kesmez. Önemli olan kurumdur, şahsiyetler değildir. Böyle bir eğitimci, gönül adamı bulmuş iken destek olalım.”dedi.
GENÇ FİDANLAR YETİŞECEK
Taş Okulları Müdürü Ali Akdoğan ise, bir okul yapmanın, oluşturmanın önemine değinerek, “Bir insana dokunursunuz dünya değişir. Maksut Bey, girişimci, modern kafasıyla iyi eğitimler yapmaya yönelmiş bir kişi. Böyle bir şahsın, eminim ki Ankara’da genç fidanları nitelikli bir şekilde toprağa dikeceğini düşünüyorum. Veliler, öğretmenlerle birlikte dayanışma içinde olursanız çok verimli sonuçların elde edileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
ANKARA’DA BİR MİLYON ÖĞRENCİ VAR
Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hürrem Aksoy da, İstanbul’un güzide bir eğitim kurumu ile yine Ankara’nı bir güzide kurumunun daha iyi bir gelecek oluşturma adına bir araya gelmelerine şahitlik etmekten mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Maksut Bey, İstanbul’dan tanıdığım, müteşebbis, gayretli bir arkadaşımız. Başarılı olacağına inancım tamdır. Bugün umuyorum ki tarihe not düşülen özel, müstesna bir gündür. Zira eğitim bizim en önemli sorunlarımızdan birisi. Bu devletler için böyle de fertler, aileler için kıymetli değil mi? Tabii ki çok kıymetli. Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek hazırlamak için tüm gayretlerimizi bu yolda harcamaktan geri durmuyoruz. Ankara’da yaklaşık bir milyon öğrencimiz, 68 bin civarında da öğretmenimiz var. Umuyorum ki, bu birliktelik Ankaramızın eğitimine çok ciddi bir katkı sağlayacak. Eğitimin önemini vurgulamak için eğitimcilerin çok müracaat ettiği bir konuya değinmek istiyorum; Bir mıh (çivi) bir şey değildir ama bir nalı tutarsa o nalı kurtarır. Bir nal da bir şey değil ama o nal görevini iyi yaparsa bir atı kurtarır. Bir at da görevini iyi yaparsa üzerindeki komutanı kurtarır, bir komutan bir orduyu, bir ordu da bir milleti, devleti kurtarır. Demek ki bir mıhın bile bu kadar önemi var. Umuyorum ki bu çocuklarımız bir komutan seviyesine ülkemize hizmet edecekler. Sakın hepsi ‘komutan olsun’ dediğimi düşünmeyin. Kim neyi iyi yapıyorsa onu yapmalı. Çünkü, çocuklarımız ne kadar donanımlı yetişirlerse ülkemize, milletimize o derece hizmet edecekler biz de geleceğimizden o nispette emin olacağız.”
Program, Türk PDR Derneği İstanbul Şube Başkanı Alparslan Dartan’ın “Okul Başarısında Ailenin Rolü” konulu sunum, soru-cevap ve kokteylin ardından sona erdi.