Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çerkes kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları paylaşıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çerkes kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları paylaşıyorum
Cevdet Yılmaz ve Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesine katılacak
Cevdet Yılmaz ve Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesine katılacak
6 terörist etkisiz hale getirildi
6 terörist etkisiz hale getirildi
Yılmaz: Savunma sanayinde sağlanan ilerleme insanımızın refahına katkı sağlamaktadır
Yılmaz: Savunma sanayinde sağlanan ilerleme insanımızın refahına katkı sağlamaktadır
İstanbul'da bir çocuğa motosikletle çarparak kaçan sürücü yakalandı
İstanbul'da bir çocuğa motosikletle çarparak kaçan sürücü yakalandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
20 Aralık 2016 Salı - 14:31

Hedef: Doğal görünümlü burun olmalı

Burun estetiği ameliyatının kişinin yüzü ve ihtiyaçlarına göre tasarımlandığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, doğal görünümlü burun olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi...

Hedef: Doğal görünümlü burun olmalı

Burun estetiği ameliyatının kişinin yüzü ve ihtiyaçlarına göre tasarımlandığını belirten Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, doğal görünümlü burun olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Bahadır Baykal, "Bazı kişiler, ünlülerin yaptırdıkları burun estetiği ameliyatlarının muhteşem olduklarını ve bu başarılı sonuçlara ulaşmalarında onlar için özel teknikler uygulandığını düşünürler. Tabiki böyle bir şey yok! Öncelikle estetik burun ameliyatı olan her ünlünün, çok iyi burna sahip olduğunu söylemek doğru olmaz. İkinciside onların burunlarını kopyalayarak bir sonuca ulaşmayı beklemek iyi bir fikir değildir. Herkesin burnu kendi yüzüne özeldir bu nedenle burun estetiği ameliyatı kişinin yüzü ve ihtiyaçlarına göre tasarımlanır" dedi.
Ünlü kişilerin estetik burun ameliyat sonuçlarının her zaman ideal olmadığını kaydeden Baykal, "Buna en iyi örnek Micheal Jackson. Pop müziğin kralı, kötü bir burun estetiği operasyonuna verebileceğimiz en iyi örnektir. Oldukça fazla sayıda yapılan cerrahi müdahaleler ve gerçekçi olmayan hedefler, sonucu oldukça kötü etkileyebilmektedir. Bazı ünlülerin ciddi anlamda görsel tatminsizliği birden fazla revizyon burun estetiği ameliyatınıda beraberinde getirmektedir" diye konuştu.
"Hedef: Doğal görünümlü burun olmalı"
Burnun daha iyi görünmesini istiyor olmanın doğal olduğunu belirten Baykal, "Burnunuzun Jessica Alba’nın ya da Beyonce’nin burnuna benzemesini istemenizde anlaşılabilir. Fakat dikkat edilmesi gereken önemli detaylar vardır. Örnek verecek olursak, geniş yüz çevresi olan birinde Victoria Becham’ın burnu gibi bir burun malesef iyi ve başarılı bir sonuç ortaya çıkarmayacaktır. Öncelik, burnun yüzün diğer özellikleriyle uyumlu olarak görünümünün iyileştirilmesi olmalıdır. Ve malesef başka birinin burnunu kopyalayarak bu uyumu ve doğal görünümü yakalamak mümkün değildir. Her kişinin burnu kendine özgü ve eşsizdir. En önemlisi burun estetiği konusunda uzmanlaşmış ve burnun tüm detaylarına hakim iyi bir cerraha ulaşabilmeniz. Evet burun estetiği ameliyatlarında en önemli nokta doğru cerrahı bulabilmektir. İyi bir sonuç için önemli olan diğer bir nokta ise ameliyat sonrası iyileşme sürecidir. Ameliyat sonrası kendinize dinlenmek için zaman ayırmalısınız ve cildinizi nemli tutmaya özen göstermelisiniz.
Ameliyat sonrası burnunuzun dolu olduğunu hissedebilirsiniz fakat sümkürerek burnunuzu temizlemekten kaçınmalısınız." ifadelerini kullandı.
Op.Dr. Baykal, "Burun estetiği ameliyatları sonrasında şişlikler olması çok normal bir durumdur. Bu şişliklere karşı buzla kompres yapmak ve doktorunuzun önereceği ağrı kesicileri almak rahatlamanıza yardımcı olacaktır. Ameliyat sonrası bir kaç gün başınızı 30 derece kadar yükselterek yatmanız ve bir kaç hafta boyunca sırt üstü uyumanız iyileşme süreciniz için önemli noktalardır. Bir kaç hafta gözlük kullanmamanız bu süreçte lens tercih etmeniz gerekecektir. İyi bir sonuca ulaşmak adına iyileşme süresince cildinize iyi bakmanız oldukça önemlidir. Parfümsüz nemlendiriciler kullanarak cildinizi nemlendirmeyi ihmal etmeyin. Ameliyat sonrası bir kaç gün güneş ışığına maruz kalmamaya özen gösterin. Bir diğer nokta ise, burnunuzda veya yüzünüzde oluşan yaraların kabuklarını kaldırıp soymayın, iz olarak kalabileceği gibi enfeksiyona da sebep olabilir. İyileşme sürecinizde vücudunuzun şu ihtiyacını karşılayın. Günde 8 bardak su içerek cildinizi canlı tutup, toksinleri vücudunuzdan atmalısınız" şeklinde konuştu.

 
Başbakan Binali Yıldırım'dan Rus Büyükelçi suikastiyle ilgili açıklama
 
Büyükelçinin öldürülmesi olayı tüm gözleri Söke’ye çevirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Yaşar’dan ekmek arası hamsi
Ankara Rizeliler Derneği’nin geleneksel hale getirdiği Hamsi ve Kültür ...
Osmangazi’den gara tekerlekli sandalye
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle açılan Ankara ...
TEMA Ankara’da bayrak değişimi
TEMA Vakfı Ankara Temsilciliği’ni 2006 yılından bu yana sürdüren Mukadder ...
 
Su sayaçlarınızı soğuktan koruyun
ASKİ Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu, su sayaçlarının aşırı soğuklardan ...
45 yıldır devam ediyor
Çubuk Sele Mahallesi Muhtarı Kalender Arif Kalender, Türk mutasavvıf Ahmet ...
Evsizelere sıcak yuva
Büyükşehir Belediyesi, kentte gece sıcaklığının -10’lara kadar düştüğü ...
 
Toprak kokan fotoğraflar
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın bu yıl 8’incisini düzenlediği ...
Beyaz mesai başladı
Ankara, önceki gece saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının etkisiyle ...
Kömüre dikkat
Kış döneminde yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri