Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
2 Nisan 2021 Cuma - 11:47

Gözler tarım dışı istihdam datasına çevrildi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, % 2,50 değer kazanarak günü 1.426 puandan tamamladı.

Gözler tarım dışı istihdam datasına çevrildi

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, % 2,50 değer kazanarak günü 1.426 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 22,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Bankacılık endeksi % 4,24 ve holding endeksi % 2,74 değer kazandığı günde, tüm sektör endeksleri yükselirken, en fazla kazandıran % 8,93 ile spor oldu.

Avrupa borsaları, mart ayına ilişkin imalat sanayi endeksi verilerinin ardından günü yükselişle tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi % 0,35, Almanya'da DAX 30 endeksi % 0,66, Fransa'da CAC 40 endeksi % 0,59 ve İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 0,25 değer kazandı.

ABD borsaları haftanın dördüncü işlem gününü değer kazanımı ile tamamladı. Kapanışta, Dow Jones endeksi % 0,52, S&P 500 endeksi, % 1,18 ve Nasdaq endeksi % 1,76 yükseliş ile günü tamamladı. Özellikle, ABD Başkanı Biden’ın teşvik paketine dair açıklamaları ve ISM İmalat PMI verisinin beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi endeksler tarafında olumlu yansımaları görüldü.

Bugün, Yurtiçinde piyasalarda sakin veri akışı takip edilirken, Global piyasalarda ABD’de açıklanacak olan Tarım Dışı İstihdam veri seti yakından izlenecek. Özellikle, istihdam datası ile birlikte açıklanacak olan İşsizlik Oranı ve Ortalama Saatlik Kazançlar verileri de takibimizde olacak. Diğer taraftan, global piyasaların birçoğu “Paskalya” nedeniyle kapalı olacağından işlem hacimlerinde zayıflamalar gündeme gelebilir.

Yeni işlem gününde, Sabah saatlerinde Asya seansında işlem gören endeks/endeks vadeli işlem sözleşmelerinin birçoğunda kısa vadede risk iştahında yaşanan toparlanma eğiliminin fiyatlama davranışları üzerinde olumlu yansımaları izleniyor.

Satır Başları:

? Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın dördüncü işlem gününü % 2,50 değer kazanarak günü 1.426 puandan tamamladı. Toplam işlem hacmi 22,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti. Yeni işlem gününde küresel piyasalarda risk iştahının seyrine bağlı olarak, BİST-100 endeksinin pozitif bir açılış ile başlamasını öngörüyoruz.

? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütünün medya brifinginde yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki ağustos, eylül gibi, yaz dönemi ilk aşımızın biteceğine, başarıyla sonuçlanacağına inanıyorum" ifadesine yer verdi.

? Japonya’da hükümet, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının artış gösterdiği Osaka, Hyogo ve Miyagi'de salgına karşı sert tedbirler uygulanması kararı aldı.

? AB Komisyonundan yapılan açıklamaya göre, İran nükleer anlaşması olarak bilinen Ortak Kapsamlı Eylem Planı (JCPOA) taraflarının video konferans toplantısına, Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi adına AB Dış İlişkiler Servisi Genel Sekreter Yardımcısı ve Siyasi Direktörü Enrique Mora başkanlık yapacağı paylaşıldı. (Kaynak: Bloomberght)

? Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC grubu, mayıs, haziran ve temmuz ayları için günlük petrol üretimini kademeli olarak artırma kararı aldı.ğı açıklandı.

? Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Direktörü Hans Kluge, "Avrupa'da aşılama kabul edilemez şekilde yavaş ilerliyor" diyerek hükümetleri sert eleştirdi.

BIST-100

Dün endeksin 1426 seviyesinden kapandığını izledik. Toplam işlem hacmi 22,3 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Destek: 1412 - 1405

Direnç: 1432 – 1460

Şirket Haberleri:

Mega Polietilen Köpük Sanayi ve Tİcaret A.Ş. (MEGAP): Şirketimizin dış ticaret işlemlerinin etkinliğinin artırılması için 03.11.2020 tarihinde kamuya açıklamış olduğu %100 şirketimize ait 500.000 TL sermayeli firma kuruluşu İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü'nce 31.03.2021 tarihinde Mega Örme Dış Ticaret Anonim Şirketi unvanı ile tescil edilmiştir. Kurulan yeni şirket ile mali tablolarımız konsolide edilerek paydaşlarımız ile paylaşılacaktır.

Adese Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. (ADESE): Şirketimizin 01.04.2021 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, 1- Zafer Mah. Dr. Ahmet Özcan Cad. N191/A Meram / KONYA " AHMET ÖZCAN CADDESİ" şubesinin demirbaşlarının Sn.Kazım FÜNLÜ 'ye deviri için sözleşme imzalanmasına ve bu mağazanın kapanışı ile ilgili işlemlere başlanılmasına; 2- İlgili devir işlemi bedelinin, görüşmeleri devam etmekte olan diğer mağazalarımızın devir bedellerine yapacağı etkiler göz önünde bulundurularak, tüm mağazalarımızın devir işlemleri tamamlandıktan sonra duyurulmasına, oybirliği ile karar verilmiştir.

USDTRY

Güne 8,1227 seviyesinden başlayan USD/TRY kurunun güne hafif alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 8,1800 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 8,0800 - 8,0000

Direnç: 8,1800 - 8,2400

EURTRY

Güne 9,5661 seviyesinden başlayan EUR/TRY kurunun güne hafif alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 9,6400 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 9,5000 - 9,4400

Direnç: 9,6400 - 9,7000

EURUSD

Güne 1,1778 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde fiyatlamalarda yataya yakın hareketine devam ediyor. Paritenin güne hafif satıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk destek 1,1740 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,1740 - 1,1700

Direnç: 1,1800 - 1,1820

XAUUSD

Güne 1.707 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde 1.729 seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne alıcılı başladığını izliyoruz. Altın için ilk direnç 1.734 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.700 – 1.670

Direnç: 1.734 – 1.740

BRENT

Güne 62,97 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 64,58 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne alıcılı başladığını izliyoruz.

 

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Posta kutunuzda iyi haberler var
 
Vitamin ilaçlarının kansere karşı bir etkisi var mıdır?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Posta kutunuzda iyi haberler var
Dünyadan ve Türkiye’den iyi haberlerle güne başlıyoruz. Altyapı paketini ...
Dış ticaret açığı Mart’ta 4,69 milyar USD
Mart ayında içerisinde en çok ihracat yaptığımız ülke Almanya olurken, ...
Biden'ın yeni altyapı planı
Bankacılık (XBANK) endeksi %0,57 oranında değer kaybederken, sanayi endeksi ...
 
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Yerel tahviller ...
ABD Başkanı Biden'ın yeni harcama planı piyasaların takibinde yer aldı
ABD Başkanı Biden’ın yeni altyapı harcama planına ilişkin detaylar dün itibariyle açıklandı.
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, Başkan Biden’ın açıklayacağı altyapı yatırım programı ...
 
Günün gelişmeleri
Dün yurtiçinde veri akışı sakindi. BİST100 endeksi dünü % 0,23 değer kazanarak ...
Yurt içindeki gelişmeler ve açıklamalar fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor
TCMB’de başkan yardımcısı değişimi takip edilen bir gelişme olurken, dün ...
Kısıtlamalar geri geldi
Avrupa pandeminin üçüncü dalgası ile birlikte yeni kısıtlama kararları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri