Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SİYASET
10 Aralık 2021 Cuma - 01:05

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKOÇ'UN BASIN TOPLANTISI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin açıklamalrda bulundu.

CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZKOÇ UN BASIN TOPLANTISI

Kolombiya'dan Türkiye'ye gönderilecek 4,9 ton kokainin Türkiye bağlantısıyla ilgili 1,5 yıldır işlem yapılmadığını savunan Özkoç, Kolombiya Devleti'nin bir muhabire verdiği cevapla, İçişleri Bakanı Soylu'nun Plan Bütçe Komisyonu'nda doğruladığı raporun ellerinde olduğunu belirtti. 

Bu belgede kokainin taşındığı konteynerlerin numaralarının olduğunu anlatan Özkoç, "Bu uyuşturucuyu Türkiye'ye getiren ve Mersin limanından teslim alacak kişinin adı İçişleri Bakanı tarafından biliniyor. Fakat İçişleri Bakanı bununla ilgili bir işlem yapmıyor. İçişleri Bakanı, uyuşturucu baronunu koruduğunu saklıyor. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum." diye konuştu. 

Özkoç, ABD'nin Türkiye'ye "Sezgin Baran Korkmaz diye bir vatandaşınızın 140 milyon lirası kara para olarak Türkiye'de aklanmıştır." bilgisini verdiğini öne sürerek, Soylu'nun, Sezgin Baran Korkmaz'la ilgili konuyu bildiği halde uçağını kullandığını iddia etti. 

ABD'nin verdiği bilgi sonrası Korkmaz'ın mal varlıklarına el konulduğunu ve yurt dışına çıkma yasağı getirildiğini söyleyen Özkoç, "1 ay içerisinde Cumhuriyet Başsavcısı ve yardımcısı birden harekete geçmişlerdir. Devletin mahkemeleri bu suçluyla ilgili mal varlıklarına el koymayı bir anda kaldırmıştır. Yurt dışına çıkma yasağı bir günde kaldırılmıştır. Arkasından yurt dışına kaçmadan önce Sezgin Baran Korkmaz denilen suçlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İçişleri Bakanlığında birebir görüşme yapmıştır. Biz de kendisine sorduk, bunu bize açıkla, ne oldu dedik?" ifadelerini kullandı. 

"Korkmaz'a ilişkin sorularına Soylu'nun verdiği cevabı içeren belgeyi" gösteren Özkoç, şunları kaydetti: 

"Biraz sonra okuyacağımı, hangi savcı kayda alırsa hemen harekete geçmesi gerekiyor. Bakın ne diyor: Türkiye uluslararası bir operasyona gelirken devletin bütün kurumlarıyla yukarıdan aşağı öyle bir karar aldık ki meselenin içerisine öyle bir daldık ki Amerika'yı da açığa düşürdük.' Yani 'Sezgin Baran Korkmaz'ı devletin bütün kurumlarıyla birlikte kaçırdık' diyor. Şimdi Adalet Bakanının çıkıp da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kayıtlara geçen bu sözlerine cevap vermesi gerekmiyor mu? Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir şey söylemesi gerekmiyor mu?" 

İçişleri Bakanı Soylu'nun, terör örgütü El Kaide'nin bir alt kuruluşunun lideri olan kişiyi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptığını da iddia eden Özkoç, buna ilişkin olduğunu söylediği belgeyi göstererek, "Hiç mi ses çıkarmayacağız Türkiye'de. Hiç kimse bir şey demeyecek mi?" diye sordu. 

"Bir İçişleri Bakanı bu kadar suça karışabilir mi?" diyen Özkoç, "Uyuşturucu baronuna işlem yapmayacaksın, bugüne kadar koruyacaksın. Kara para aklayıcısını yurt dışına kaçıracaksın. Tescillenmiş terör örgütleri liderlerini de getireceksin, onlara burada yurttaşlık vereceksin. İşte sen böyle olduğun için bugün de maalesef biz şehit vermeye devam ediyoruz." dedi. 

Soylu'nun "bir mafya liderinden 10 bin dolar alan siyasetçi olduğunu" açıkladığını da anımsatan Özkoç, şöyle devam etti: 

"Bu İçişleri Bakanı bugüne kadar suç baronlarıyla birlikte hareket etti. Bu İçişleri Bakanı terör örgütlerini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaptı. Bu İçişleri Bakanı mafya liderleriyle birlikte Türkiye Cumhuriyetinde çevirdikleri dolapların perde arkasını gizledi. Bu İçişleri Bakanı derhal görevinden alınmalıdır. 'İstifa etmelidir' demiyorum çünkü onda istifa edecek yüz yok. Artık bu İçişleri Bakanı her türlü suça bulaşmış bir bakandır. Onun yüzünün kızarmasını bekleyemeyiz, istifa etmesini bekleyemeyiz. Eğer Türkiye Cumhuriyeti devletinde hala işleyen bir mekanizma varsa bu adam muhakkak görevinden alınmalıdır ve Yüce Divan'da yargılanmalıdır." 

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, bir gazetecinin asgari ücretin ne kadar olması gerektiği yönündeki sorusuna, "TÜİK Başkanı rakamları doğru yayınlamadığı için, enflasyon üzerinden asgari ücretin belirleneceğini bildiği halde binlerce vatandaşımızın hakkını, hukukunu yalan beyanlarıyla engellediği için ana muhalefet partisinin liderini içeriye aldırtmıyor. Bu TÜİK Başkanı görevdeyken asgari ücreti konuşabilir miyiz? Asgari ücret normal olarak kesinlikle 5000 liranın altına düşmemeli." yanıtını verdi. 

Bir gazetecinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bankada, yastık altında, kasasında parası, özellikle dövizi bulunan herkesi yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum." çağrısını hatırlatması üzerine ise Özkoç, "Dolar almış başını gidiyor, vatandaşın geçinecek parası yok, Cumhurbaşkanı milletle dalga geçiyor." ifadelerini kullandı.

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
 
CHP'Lİ ADIGÜZEL'İN BASIN TOPLANTISI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2022 YILI BÜTÇELERİ TBMM GENEL KURULUNDA
TBMM Genel Kurulunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığının ...
AK PARTİ'Lİ KIRKPINAR'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ...
AK PARTİ'Lİ AYDEMİR'İN BASIN TOPLANTISI
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, terörle mücadelede zirve ...
 
CHP'Lİ GÜRER'İN BASIN TOPLANTISI
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, gübre fiyatlarındaki artışa dikkati ...
CHP MANİSA MİLLETVEKİLİ BAKIROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI
CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, "Sanayi ve Teknoloji ...
Aydemir’den tüm ülkeye, ‘Erzurum’da buluşalım’ çağrısı
Milletvekili Aydemir, TBMM’den tüm ülkeye çağrı yaparak, ‘Kış spor ve ...
 
CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZEL'İN BASIN TOPLANTISI
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ...
YENİLİK PARTİSİ GENEL BAŞKANI YILMAZ'IN BASIN TOPLANTISI
Yenilik Partisi Genel Başkanı Öztürk Yılmaz, Meclis'te düzenlediği basın ...
AK PARTİ'Lİ KIRKPINAR'IN BASIN TOPLANTISI
AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Faizleri düşürerek finansmana ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri