Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Toplumun Huzurunu Bozanlar Cezasını Çekecek
Toplumun Huzurunu Bozanlar Cezasını Çekecek
Çiftçilere 185,8 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı
Çiftçilere 185,8 Milyon TL Destek Ödemesi Yapıldı
Huzur Uygulamasında 532 Aranan Şahıs Yakalandı
Huzur Uygulamasında 532 Aranan Şahıs Yakalandı
Türkiye'den Komşulara 18 Milyar Dolar İhracat
Türkiye'den Komşulara 18 Milyar Dolar İhracat
Uyuşturucu Operasyonunda 44 Gözaltı
Uyuşturucu Operasyonunda 44 Gözaltı
HABERLER>GÜNDEM
12 Ekim 2024 Cumartesi - 17:07

Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Artık kendi evlatlarının yeteneklerine ve emeklerine güvenen bir Türkiye var." ifadelerini kullandı.

Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Artık kendi evlatlarının yeteneklerine ve emeklerine güvenen bir Türkiye var." ifadelerini kullandı. Kacır, dünya genelinde alışkanlıkların değiştiği ve ezberlerin bozulduğu bir dönemde bulunduklarını vurgulayarak, "Bu yeni döneme teknoloji üretiminde ve geliştirilmesinde başarısız olacaklarını düşünenlere inat, artık kendi evlatlarının yeteneklerine güvenen bir Türkiye var." dedi.

Ticaret Bakanlığı'nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ev sahipliğinde 11. kez düzenlenen Türkiye Innovation Week 2024, "Out of the Box: Human, Culture, Model" temasıyla Haliç Kongre Merkezi'nde devam ediyor. Etkinliğin son gününde Türkiye'nin Girişimcileri Ödül Töreni ve İnovaTim İnovasyon Yarışması Ödül Töreni, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bakan Kacır, burada yaptığı konuşmada, İnovaTİM İnovasyon Yarışması’nda gençlerin yapay zeka ve sürdürülebilirlik konularındaki yenilikçi fikirlerinin ürün ve hizmete dönüşme süreçlerini deneyimlediklerini belirtti. Kacır, teknolojik dönüşümün hiç olmadığı kadar hızlı ve etkili bir şekilde yaşandığı bir dönemden geçildiğini, geleneksel iş modellerinin ve süreçlerinin yenilikçi teknolojilerle hızla değiştiğini söyledi.

Kacır, "Teknoloji odaklı ürün ve hizmet sunma kabiliyeti, sürdürülebilir başarı ve rekabet avantajının belirleyici olduğu bu yeni dönemde, iş dünyası için inovasyon, dijitalleşme ve AR-GE yatırımları artık bir seçenek değil, zorunluluk haline gelmiştir." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusunun, küresel üretim zincirindeki rolü ile teknoloji girişimciliğinin sunduğu fırsat pencerelerinin önemine dikkat çeken Kacır, 208 üniversitedeki ve araştırma altyapılarındaki yüzbinlerce araştırmacının geliştirdiği bilgiyi ekonomik değere dönüştürecek olanın teknoloji girişimciliği olduğunu ifade etti. Kacır, Türkiye’yi teknoloji girişimciliğinde uluslararası düzeye taşımayı hedefleyen politikalar ve düzenlemelerle çalıştıklarını da vurguladı.

Kacır, AR-GE ve tasarım merkezlerinin sayısının 1600’ü geçtiğini, TÜBİTAK Bigg programı aracılığıyla 2379 teknoloji girişiminin kurulmasına öncülük ettiklerini hatırlattı. Ayrıca, kuluçka merkezleri ve hızlandırıcı programlarla yenilikçi iş fikirlerinin ticarileşmesini desteklediklerini belirtti.

Türkiye'nin teknoloji girişimciliğinde altın çağını yaşadığını ifade eden Kacır, "Artık Türkiye, teknoloji girişimciliğine başlamak ve ölçeklenmek için doğru adres. 2030 yılına kadar 100 Turcorn çıkarmak ve 100 bin teknoloji girişiminin gelişmesini sağlamak hedefimizdir." dedi.

Bakan Kacır, teknoloji geliştirme kapasitesine sahip ülkelerin kalkınma yarışında önde yer aldığını ifade ederek, "Artık kritik ve stratejik savunma teknolojilerine ulaşmak için el kapısında bekleyen bir Türkiye yok." şeklinde konuştu. Türkiye'nin, örtülü ambargoları nitelikli insan kaynağı ve yüksek kalite ile aşarak yeni yerli ürünler geliştiren bir ülke haline geldiğini belirtti.

Son olarak, yeni yatırımlar için teşvik mekanizmalarını devreye aldıklarını vurgulayan Kacır, "Türkiye’yi yüksek teknoloji yatırımlarının merkezi yapacak teşvik programları açıkladık. Ülkemiz, yatırımcılar için güvenli bir liman konumundadır." diyerek, Türkiye'nin AR-GE, teknoloji ve inovasyon alanında dünya çapında sayılı ülkelerden biri haline gelme hedeflerini sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 
Toplumun Huzurunu Bozanlar Cezasını Çekecek
 
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurtulmuş: Filistin Halkı Soykırıma Maruz Kalıyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin halkının "dünyanın gözü önünde ...
Lübnan'dan Tahliye Edilenler Mersin'e Ulaştı
Lübnan'dan tahliye edilen sivilleri taşıyan TCG Sancaktar da Mersin'e ...
Bakan Bayraktar: Doğal Gaz, İklim Değişikliğiyle Mücadelede Avantaj Sunuyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazın iklim ...
 
RTÜK'ten Medya Yayınlarına Yönelik Şiddet Uyarısı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'deki radyo ve televizyon ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ...
İletişim Başkanlığı'ndan Kurumsal Sosyal Medya Kullanım Rehberi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamu kurumlarının sosyal medya kullanımına ...
 
Türkiye, Lübnan'dan 966 Kişiyi Tahliye Etti
Türkiye, Lübnan'dan 878'i Türk, 24'ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
Çocukların Korunması İçin Meclis Araştırma Komisyonu Resmi Gazete'de Yayımlandı
Çocukların korunmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ...
Bakan Uraloğlu: Toplumun Korunması İçin Her Adımı Atacağız
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Aile Bakanı felaketin fotoğrafını çıkarmış
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Lider olunmaz; doğulur!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Bu durum sadece Tiyatro’da mı?
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Ayasofya’nın eski imamı feryat etmiş; ama?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Tecavüze yeltenene bile serbestsin diyen bir adalet sistem olabilir mi?
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Korkut!!!
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri