Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SİYASET
20 Haziran 2019 Perşembe - 12:30

Altındağ’a yapılan her çalışma Ankara’ya yapılır

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, “Altındağ demek sadece orada ikâmet eden insanlar demek değil, her gün bir şekilde burayı kullanan; hastaneye, adliyeye, alışverişe gelen insanları da doğrudan ilgilendiriyor. Altındağ, şehrin merkezi. Ankara’nın tarihi, kültürü dendiği zaman Altındağ ortaya çık

Altındağ’a yapılan her çalışma Ankara’ya yapılır

* Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği yaptınız ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevinde bulundunuz. 31 Mart seçimleri ile de AltındağBelediye Başkanı seçildiniz. Başkanlık koltuğuna oturur oturmaz ilk yaptığınız iş neydi?

Altındağ’da adaylığım açıklandığı zaman, ilk ziyaretimi gazi ve şehit ailelerine yapmıştım. Onlar da sağ olsunlar seçim sonrası ilk ziyareti bana yaptılar. İlk icraatımız, gazi ve şehit aileleriyle ilgili özel bir birim oluşturduk oldu. İhtiyaçlarını, sıkıntılarını yakın bir şekilde takip edelim, bürokrasiye boğmadan yapılabilecekleri yapalım istedik. Geldiklerinde ‘Biz Çanakkale’yi ziyaret etmedik, içimizde uhde kaldı’ dediler. 300 şehit ailesi ve gazimizi Çanakkale’ye gönderdik, çok mutlu oldular.

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, ‘Seçimin Ardından Başkanlar Konuşuyor’ yazı dizisi için Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve muhabirimiz Murat Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

* Altındağ’da hangi alanlara/çalışmalara öncelik vereceksiniz?

Altındağ’ın arka sokaklarına girelim, makyaj olarak değil, gerçekten daha köklü sorunlara el atalım istiyoruz. Eğer oradaki sorunları köklü bir şekilde çözersek sadece Altındağ’daki değil, aynı zamanda Ankara’daki tüm vatandaşlarımızın da yaşam kalitesinin artacağını düşünüyoruz. Çünkü Altındağ demek sadece orada ikâmet eden insanlar demek değil, her gün bir şekilde burayı kullanan; hastaneye, adliyeye, alışverişe gelen insanları da doğrudan ilgilendiriyor.

ALTINDAĞ’A BİR BÜTÜN OLARAK DEĞİL MAHALLE BAZINDA BAKMAYI DAHA DOĞRU BULUYORUZ

* Altındağ’da tespit ettiğiniz ve ilçe açısından sorun olarak gördüğünüz başlıklar neler?

Merkeze uzak olan mahallelerin ulaşım problemi, yeni gelişen bölgelerin yol ve kaldırım sorunu, ilçe merkezinde ise kentsel dönüşüm problemleri ön plana çıkıyor. Biz, Altındağ’a bir bütün olarak değil, mahalle bazında bakmayı daha doğru buluyoruz. Çünkü ilçe merkezine yakın bölgelerde başlamış olan kentsel dönüşüm çalışmalarımız, yıkılmış olan gecekondular var ama hâlâ adım atmamız gereken, sırasını bekleyen yerler de var. Aşama aşama buralara el atılması gerekiyor. Vatandaşı da ikna ederek, onların da kabul edeceği bir formül üzerinden buraların dönüştürülmesi gerekiyor.

* “En büyük projem olacak” dediğiniz çalışmanız hangisi?

Aslında tek bir projeden bahsetmek doğru değil. Seçim öncesi 70’e yakın proje açıkladık. Mahalle mahalle ihtiyaçları ortaya koyduk. Tabii bunları vatandaşlarımızla karşılıklı görüşmeler ve anket çalışması ile yaptık. Ben, Altındağ’ın ‘Ankara’nın en yeşil ilçesi’ olması için gayret edeceğim. Bununla ilgili somut projelerimizi ortaya koyduk. Çalışmaya da başladık. Eski şehir merkezinin yeniden ele alındığı çok önemli çalışmalar var. Hamamönü belli bir noktaya ulaştı. Dönüşüm çalışmaları sürecek. Girilmemiş noktalarımız var. Oralara da girip, kente ve turizme kazandırmak için büyük gayret sarf edeceğiz.

* “Mutlaka yapmamız gerekiyor” dediğiniz proje veya çalışma var mı?

Öncelik, kentsel dönüşüm olacak. Kentsel dönüşüm çalışmalarını belli bir noktaya getirip, bunu artık gündemimizden kaldırmamız lazım. Altındağ’da bizim sorumluluğumuzda olan bölgeler kadar Büyükşehir Belediyesi’nin de başlatmış olduğu Hıdırlık, Atıfbey ve Kuzey Ankara bölgesi gibi belli bir noktaya gelen kentsel dönüşüm çalışmaları var. Dolayısıyla, şehir merkezine yakın bu kritik yerlerdeki kentsel dönüşüm çalışmalarını hepimizin belli bir noktaya dönüştürmemiz lazım. Çünkü, kentsel dönüşüm uzadığı zaman bölge çöküntü haline dönüşüyor ve sorun yumakları oluşuyor. Bunları ortadan kaldırmak için de buralara önem ve öncelik vermemiz gerekiyor.

* İlçenizde “Keşke yapılmasaydı” dediğiniz bir çalışma ya da proje var mı?

Belediye binası keşke yapılmamış olsaydı. 85’li yılların mimari düzenine göre yapılmış. Şehrin siluetini çok olumlu etkilediğini söyleyemeyiz. Bir kısmı yıkıldı. Yeni bir belediye binası arayışı içerisinde değilim. Geçmişte belki o bir ihtiyaçtı, bu şekilde bakıldı. Dönüşüm içerisinde ileriye doğru götürmemiz lazım. Sıfırdan bir belediye başkanlığı binası yapmaya enerji harcamayı doğru bulmuyorum. Kullanılabilecek başka bir kamu binası varsa, oraya geçeriz. Burayı da şehrin silüetine uygun hale getirilebiliriz. Yeşil alan olabilir, otopark olabilir.

* “İyi ki yapılmış” dediğiniz bir proje ya da çalışma var mı?

Ulucanlar ve Hamamönü’nde yapılan çalışmalarla iftihar ediyoruz. Öğrencilik yıllarımdan da bildiğim için birçok sıkıntılı, çöküntü yerler vardı. Ankara Kalkınma Ajansı dönemimde de burada yaptığımız çalışmalar vardı. Ankara Kalesi’nde, Hamamönü’nde, Ulucanlar’da... Oradan da gelen birikimle inşallah daha ileri bir noktaya götüreceğiz. Bir birikim oldu, şimdi bunları hayata geçirmenin zamanı.

* “İlk bir yıl içinde şunları yapacağız” dediğiniz projeler hangisi?

Öncelikle fiziki altyapı sıkıntılarını gidermemiz lazım. Pazar yeri eksiği olan mahallelerimiz var. Mahallelerimiz birleştiği için muhtarlık binaları mahallenin çok köşesinde kaldı. İnsanlar ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Onları merkezi noktaya taşımak konusunda çalışmalarımız olacak. Sadece belediye çalışmaları değil, eğitim, sağlık gibi vatandaşın günlük yaşamını etkileyen konularda da ilgili bakanlıklarla irtibata geçmiş durumdayız. Yeni dönemde birinci önceliğimiz çocuklar ve gençler olacak. Mahallelerin içerisinde kütüphaneler, okuma salonları ve spor alanlarını hızlı bir şekilde yapacağız.

* Belediyede eskiden uygulanan ancak göreve gelişinizle birlikte değiştirdiğiniz bir uygulama oldu mu?

Yeşil alanlarımızda ve parklarda ışıklar gece 12’ye kadar yanıyordu. Vatandaşlarımızın ve emniyet birimlerimizin talebi oldu. Sabaha kadar açık bırakıyoruz artık. Aydınlatma arttığı için güvenlik de artmış oluyor. Vatandaşlar rahat vakit geçirebiliyor.

* Büyükşehir’in CHP’li bir başkan tarafından yönetiliyor olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu durum sizi zorlayacak mı?

Temennim böyle bir zorlanmanın olmaması. Hepimizin ortak paydası Ankara. Burada yapılması gereken şeyler belli. Altındağ özelinde söyleyecek olursam, burası şehrin merkezi. Ankara’nın tarihi, kültürü dendiği zaman Altındağ ortaya çıkıyor. Altındağ’a yapılacak her çalışmayı bütün Ankara’ya yapılır olarak görüyoruz. Ben, ortak akılla yüründüğü zaman problem olmayacağını düşünüyorum. Bu noktada da herkesle buluşabileceğimizi ifade etmek istiyorum.

 
Ankaragücü’nde yasaklı günler
 
Fitre ve zekat yalanıyla çaldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletimiz, Büyükşehir Belediyesi’nin görevlerini yapmasını bekliyor
Mamak’ın AK Parti’li Belediye Başkanı Murat Köse, ilçede Büyükşehir Belediyesi ...
KİM’le kimse işsiz kalmayacak
Vatandaşlardan kendilerine gelen en çok talebin ‘iş bulma’ konusunda olduğunu ...
Hediye kabul etmiyoruz
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, hediye kabul etmediklerini belirterek, ...
 
Yapacak çok işimiz var
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’e, vatandaşların hayırlı olsun ziyaretlerini kabul ediyor.
İstişare Meclisi ile yöneteceğiz
Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, hayata geçirecekleri İstişare ...
MHP’den İstasyon Caddesi çağrısı
Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı olağan toplantısında MHP grubu adın ...
 
Yorulmadan koşacağız
Üreğil Millet Bahçesi’ni gezen Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, piknik ...
Belediyecilik siyasi bir hareket alanı değil
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Bizim zihniyetimize ...
Personel ve vatandaşı kapıda karşıladı
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, vatandaşı ve personeli belediye kapısında karşıladı.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri