ANKARA / Ankara’nın kalbi Kızılay’da yenilenen yüzüyle Çankaya Belediyesi Hizmet Binası olarak faaliyete geçen SSK İş Hanı, köhne yapısından sıyrılarak Sakarya Caddesi’nin bulunduğu bölgeye farklı bir soluk getirdi. Hizmet binasının çevresi, sevgililerin buluştuğu, vatandaşların kitap okuduğu ve dinlendiği bir alan olarak yeniden hayata döndü.
ENERJİ GÜÇ KATACAK
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, belediyenin halkla iç içe olması gerektiğini ilke edindiklerini vurgulayarak, “Belediyemizin üç tarafını oturma gruplarıyla donattık, çiçeklendirdik, aydınlattık. Kızılay’a yolu düşen halkımızın huzur içinde soluklanacağı bir alan yarattık. Çevremizdeki insan enerjisinin belediyemizin gücüne güç katacağına inanıyorum” dedi.
SANATIN DA ADRESİ
Tanık, hizmet binasının Ziya Gökalp kısmına bakan girişinde, müze ve sanat galerisi olacağının da altını çizerek, “Bu ulanları rant alanı olarak düşünmedik. Sanatın hizmetine sunduk. Binanın iç avlusunda gençlik merkezi ve kafeterya bölümleri de yer alacak. Belediye binası böylece, hizmetin üretildiği, sanatın hayat bulduğu, kapıları her daim halka açık bir merkez haline gelecek” ifadelerini kullandı.
TANIK HÜRRİYET EKİBİYLE BULUŞTU
Ankara Hürriyet, yenilenen Çankaya Belediyesi Hizmet Binası’nı ziyaret etti. Ankara Hürriyet Yazıişleri Müdürü Eray Görgülü ve Haber Koordinatörü Deniz Gürel’in yer aldığı buluşmada Belediye Başkanı Bülent Tanık, yeni hizmet binasını gezdirdi.
VATANDAŞ ARIYOR BELEDİYE ALIYOR
Çankaya Belediyesi, ihtiyaç fazlası eski eşyaların atılmadan belediyeye bildirilmesi halinde evden alınmasını kapsayan bir çalışma başlattı. Çalışmayla ihtiyaç fazlası eşyalar alınarak htiyaç sahibi vatandaşlar ile buluşturulacak. Tanık, “Çöpe atacağınız eşyaları 458 89 00 numaralı telefonu arayarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bildirin gelip alalım” dedi. Belediye ayrıca, ‘Tadilat atıkları kentimizi kirletiyor, izin vermeyelim!’ başlıklı diğer çalışma ile de inşaat sonrası ortaya çıkan molozların gelişigüzel yerlere atılmasını önlemeyi amaçlıyor. Tanık, Dikmen ve Oran’ın yanısıra özellikle İmrahor Vadisi’nde düzenli olarak dökülen atıklarla, doğa cinayeti işlendiğini ifade ederek, “Vadi önemli ölçüde tahrip edilmiş durumda. Hafriyat atıkları denetimi Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda. Ayrıca İmrahor Vadisi’ni kentsel dönüşüm alanı ilan eden Büyükşehir, bölgede iki kere sorumluluk altındadır. Tahribatın önüne geçilmesi Ankara’ya ve Ankaralıya borçtur” diye konuştu.ANKARA /