Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
18 Mayıs 2017 Perşembe - 12:48

Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor

Eskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, “Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu kent-üniversite bağını şöyle özetliyor: “Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizd

Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor

Hürriyet Ankara’nın, “Ankademi: Şehir ve Üniversite” yazı dizisinde Ankara, Hacettepe, Gazi, ODTÜ, Bilkent, Ankara Yıldırım Beyazıt, Atılım, TED, TOBB ETÜ ve Başkent üniversitelerinin ardından 11’nci oturum Çankaya Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, gazetemiz ekibiyle birlikte Çankaya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu, üniversite üst yönetimi ve bilim insanlarıyla kent-üniversite ilişkisini ele aldı. “Üniversite bulunduğu bölgenin sadece sosyal ekonomik kalkınmasında bir motor rolü oynamıyor, kültürel kalkınmada da çok büyük bir rol oynuyor” diyen Rektör Hamdi Mollamahmutoğlu, Çankaya Üniversitesi’ni ve kent-üniversite ilişkilerini Hürriyet Ankara okurları için anlattı:

 

DEVLETİMİZİ KURAN BÜTÜN İLKELERE BAĞLIYIZ

Çankaya Üniversitesi’nin bir kimliği ve karakteri var. Biz devletimizi kuran bütün ilkelere bağlı olan bir üniversiteyiz. Bunun bilincinde hareket ediyoruz. Sadece akademik olarak değil, ülkemize ekonomik ve sosyal olarak da büyük katkılar getirme iddiasında olan bir üniversiteyiz. Bu bağlamda da bayağı bir mesafe aldık. Bir vakıf üniversitesi olarak bir takım göstergelere bakıldığında bu başarı kendisini teyit edecektir. Yapısı bir vakıf üniversitesi olmakla birlikte birçok devlet üniversitesinin önünde bazı göstergelere sahip. Gelişme potansiyeli var, büyük bir gelişme potansiyeline sahip. Bir takım koşullar bir araya geldiğinde bu üniversite bir büyüme patlaması bile yaşayabilir. Önümüzde bir arsa problemimiz vardı. Bu halledildi yeni yatırımlara giriyoruz. Yeni üniversite, yeni fakülte binaları yapılacak, yeni laboratuvar binaları yapılacak bunu takiben de ilerleyen yıllarda sosyal bir takım yapılanmalara gireceğiz. Çok dinamik, gelişme potansiyeli çok yüksek olan bir üniversite. Bu üniversitenin tespitlerinin, önerilerinin bu bağlamda da önem taşıdığını düşünüyorum.

 

ÜNİVERSİTE MEDENİLEŞTİRMELİ

Üniversite bulunduğu bölgenin sadece sosyal ekonomik kalkınmasında bir motor rolü oynamıyor, kültürel kalkınmada da çok büyük bir rol oynuyor. Sadece ekonomik sosyal olarak düşünmüyorum. Üniversitenin bulunduğu yeri medenileştirmesi lazım. Asıl fonksiyon olarak yaşanabilir kılması lazım. Bütün gücüyle bu alana yönelmeli. Üniversite bilim kurumudur, ürettiği bilimi toplumla paylaşır, toplumun hizmetine sunar. Aynı zamanda üniversite bulunduğu bölgeyi yaşanabilir hale getirir. Medeni hale getirir, daha insanca bir ortam haline getirir. Daha huzurlu bir hale getirir. Üniveristenin bu fonksiyonunu unutamayız, bu yönü unutulmamalı Estetik ve artistik katkı da getirir, entelektüel bir renk kazandırır. Biz bütün bunları ön görerek üniversitemizi konumlandırıyor ve değerlendiriyoruz. Bu kadar üniversite varsa Ankara’nın da daha yaşanabilir hale gelmesi gerekir. Parklarıyla, meydanlarıyla gezi yollarıyla daha yaşanabilir olmalı. insanların rahat ve huzur buldukları bir ortam olması lazım. Biz şehre girdiğimiz zaman farklılaşıyoruz, karakterimiz değişiyor, insanlığımızdan kopuyoruz ne yazık ki. Dolayısıyla bu havanın değişmesi lazım.

 

ÇANKAYA İSMİ TESADÜF SEÇİLMEMİŞ

Çankaya aslında bir Ankara markası. Bir ilçenin ismini taşıyan üniversitede bu ismin seçilmiş olması tesadüfü değil. Çankaya ismi bir eğitimcinin özellikle seçtiği bir isim. Çankaya’nın cumhuriyet tarihindeki yeri çok farklı, her şeyden önce sembolik bir değeri var. Bu üniversite bu ismi alırken bu yönünü dikkate almıştır. Üniversitenin kuruluşunda bir eğitimci geleneği var. Bizim mütevellimiz eğitimci, bu durum üniversiteye yansıyor. Üniversitenin işleyişine, fonksiyonlarına yansıyor. Bu üniversite bir eğitim iddiasıyla kurulmuştur. İlköğretimden başlayan bir eğitim taçlandırmasını ifade ediyor. Aynı zamanda güçlü bir eğitim geleneğine dayanmaktadır. Çankaya Üniversitesi ismi de tesadüfü değildir. O ismin getirdiği bütün değerlere de sahiptir, o sorumluluğun bilincindedir. Çankaya ismi bize neyi hatırlatıyorsa Çankaya Üniversitesi o değerlere sahip.

 

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ BULUNDUĞU YERE ÇEKİYOR

Biz 2011-2012 eğitim öğretim yılında bu kampüse geldik. Burada 5-6 senelik bir geçmişimiz var. Üniversitenin buraya gelmesi bu bölgeye büyük bir aktivite getirdi. Büyük bir dinamik ve farklılaşma getirdi. İki kampüste faaliyette bulunuyoruz ama ağırlıklı yerimiz burası. Fakültelerimizin çoğu burada, laboratuvarlarımız burada. Yatırımlarımız burada devam edecek. Üniversitenin geleceği burada. Balgat’taki kampüsümüz şu anda kullandığımız bir kampüs ileriki zamanlardaki proje içerisinde yer almayacak. Üniversite burada toplanmış olacak. Üniversite şehirden uzak gibi görülüyorsa da bu mesafenin yıldan yıla kısaldığını görüyoruz. Şehir bu tarafa doğru geliyor. Üniversitenin gittiği yere doğru bir yönelme var. Üniversite şehri bulunduğu yere doğru çekiyor. Çevremizde binaların yükseldiğini görüyoruz. Trafiğin yoğunlaştığını görüyoruz, yeni yapılanmalara gidildiğini görüyoruz, alt yapının geldiğini görüyoruz. Bu daha da artacaktır. Çankaya Üniversitesi Çankaya adını taşımaktadır, şu anda Etimesgut’tadır ama o ruh değişmiyor. Bu ismin içindeki ruh değişmiyor, Çankaya ismindeki ruhu buraya getirdik.



BALGAT’I EĞİTİM SEMTİ YAPTIK
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Taş

Çankaya Üniversitesi Sıtkı Alp Eğitim Vakfı tarafından kurulmuş ve 1997-98 eğitim-öğretim yılında 647 öğrencisiyle faaliyetine başlamıştır. O dönem için de bir rekordu şimdi de bir rekordur. Çok kısa bir zamanda iki ay içinde başlaması önemli bir durumdur. Önemli bir gelişme gösterdi. Hali hazırda rakamlarımızı paylaşayım. Halen 5 fakültemiz var. Son 1 bölüm daha açtık 21 bölümümüz var. Fen Edebiyat Fakültesi’nde 4, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 6, Mühendislik Fakültesi’nde 8, Mimarlık Fakültesi’nde 3 olmak üzere 21 bölümümüz bulunuyor. 2 meslek yüksekokulu, 2 enstitü, İngilizce hazırlık okulu, teknoloji transfer ofisi (TTO) Müdürlüğü ve 8 araştırma-uygulama merkezi halen çok aktif olarak bulunuyor. Nisan 2017 itibariyle bin 580 Lisansüstü olmak üzere 9 bin civarında öğrencimiz ve 175’i öğretim üyesi olmak üzere toplam 336 öğretim elemanımız var. Oldukça büyük bir üniversiteyiz. Bu anlamda Çankaya Üniversitesi 100. Yıl Balgat semtini de ilk başladığımızda bir ortaöğretim, lise ve üniversite semti haline getirdi.

 

HAFRİYAT ALANINDAN DOĞAN KAMPÜS

Öte yandan buraya taşınmanın akabinde de Karayolları’nın hafriyat dökme alanı olan ve bir ay yüzeyini andıran bu alanda ödüllü bir mimari ile çağdaş bir üniversite kampüsü yarattık. Bu bölge de giderek bir üniversite bölgesi olma yolundadır. Ankara’nın batı girişinde bir gerdanlık gibi oldu. 20 yıl içinde hiç olay olmamış huzurlu bir üniversiteyiz. Üniversitemizin yenilenen vizyonu ve hedefleri içinde şu cümleyi öne çıkararak devam edeyim; ‘personeli, öğrencisi ve mezunu olmaktan gurur duyulan bir üniversite olmak hedefinde Çankaya Üniversitesi. Bu aslında her şeyi içeriyor. Uluslararası işbirliklerimiz var bildiğiniz gibi üniversitelerin bir klasik işbirlikleri vardır. Avrupa Birliği içinde Erasmus öğrenci değişmeleri gibi. 14 farklı Avrupa ülkesinden 38 üniversite ile erasmus ve diğer anlamda anlaşmalar yapmış bulunuyoruz. Bunun yanı sıra 2015 New Jersey’deki Rutgers University ile İşletme bölümünün doğrudan lisansüstü ortak programı işleme girdi, anlaşma yaptık. Geçen sene ABD’de Missouri University of Science and Technology ile Matematik ve Mühendislik alanını kapsayan bir anlaşma yaptık. Bu yıl da mimarlık alanında İngiltere’de Plymouth University ile bir anlaşma yaptık. Bunlar direkt bir hoca öğrenci değişim ve akademik ilişkiler anlamındaki bir durumdur.

DERSLERE ONLİNE ERİŞİM İMKANI

Çankaya Üniversitesi’nin klasik eğitiminin yansıra online dersleri var. Bu 2015-2016’da yaptığımız yenilikler içinde yer alıyor. Çankaya Üniversitesi’ndeki tüm öğrencilerin almakta olduğu Türk Dili, Atatürk İlke ve İnkılapları Tarihi dersleri ile Hukuk Fakültesi’nin yoğun öğrencisinin aldığı Bilgisayara Giriş dersleri online olarak veriliyor. Bu dönemden itibaren temel İngilizce derslerimiz de online. Online ders üzerinden aslında üniversite ile kent arasında da bir etkileşim kurulabilir. Örneğin bizim lisansüstü programımız var tamamen online yürütülen Pazarlama ve Marka Yönetimi. Çankaya Üniversitesi ilk defa bu programı açtı. Online master program tabi başka üniversitelerde de var ama bu title ile ilk kez açtık. Buradaki öğrencilerin hemen hemen hepsi ya bir yerde mühendis veya başka bir yerde müdür olarak çalışıyor. Örneğin Siz MAN şirketinde bir mühendis olarak çalışıyorsunuz Pazarlama ve Marka Yönetimi master programını başka türlü alma şansınız yok zaten. MAN’dan sizin buraya gelişiniz iş çıkışında saat 9’u bulur. Bu uzaktan eğitim son derece başarılı yürüyor. Uluslararası standartlara uygun ve son derece de beğenilen bir eğitimdir. Diğerleri içinde öyle. Hukuk fakültesinde bir öğrenci bilgisayar dersini temel amaçlı bir ders olarak okuyor. Onun programcı filan olması hedef değil, oradaki çok yoğun bir kitleye tek tek bilgisayar ve laboratuvar yığılmasıyla değil online olarak eğitim yapıyoruz. Öğrencilerin rahat bir şekilde evinden de bazı derslere ulaşmasını sağlıyor. Bir takım kursları da oradan alabiliyor.

 

VAKIF ÜNİVERSİTELERİ ARASINDA 8.

Üniversitenin iki tane aktif yayını var. Bir tanesi Hukuk Fakültesi Dergisi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında yeniledik ve pazarlamasını dışarıdan bir firma yaptı. Akademik yapısını Çankaya Üniversitesi’nin düzenlediği bir dergi haline geldi. İkincisi de Journal of Science and Engineering dergisi. Bizim mühendislik ve fen dergisi. Eskiden de vardı yenilendi. Bir de periyodik olarak üniversitedeki faaliyetleri haberleştirdiğimiz E-Gündem isimli bir dergimiz var. Elektronik dergi formatında. Üniversitenin 20. Yıldaki gelişme ve büyümesini biraz da kalite sıralamalarıyla görmek lazım. Bizim üniversite harika dediğinizde neye dayanarak harika dediğinizi de belirtmeniz gerekir. Birkaç kategoriyi paylaşayım; Biliyorsunuz URAP sıralamalarının iyi yanı alan bazında da sıralamalar yapıyor. Ötekiler genel olarak sıralıyor. URAP sıralamalarında, bünyesinde tıp fakültesi bulunmayan devlet-vakıf tüm üniversitelerin arasında 2014 ve 2015 yıllarında 13. sırada yer aldık. Geçen sene ise 2 basamak yükselerek 11. sıraya geldik. Bu aslında üniversitenin hedeflerine yaklaşıyor mu uzaklaşıyor mu rakamları için önemli. Sadece vakıf üniversiteleri bakımından yapılacak sıralamada ise 8. sırada bulunmaktadır.

ÜNİVERSİTELERDE TATLI YARIŞ VAR

Ankara’daki üniversitelere baktığımızda daha önceki devlet üniversitelerinden başlayarak o gelenekte konuştuğumuz reyting sıralamalarına göre baktığımızda Türkiye’deki en iyi üniversiteler. Bana göre çok daha homojen bir dağılım var. İstanbul’da çok iyi üniversiteler var çok iyi gelişememiş üniversiteler de yer alıyor. Ama oradakiler heterojen. Homojen bir yapıda 16 üniversiteye bakarsanız bunların hepsi Türkiye’nin en kaliteli üniversiteleri. Çok büyük uçurum yaşanmıyor bunların arasında. Bazen biz bir sıralamada oluyoruz ertesi sene TOBB bizim bir adım önümüzde oluyor. Başka bir sene biz onun önün geçiyoruz gibi. Tatlı bir yarış var. Yaptığımız işin çok doğru yapıldığını düşünüyoruz. Sadece vakıf üniversitelerini aldığımızda 8. sıradayız. URAP sıralaması Türkiye genelinde. Ayrıca Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi, bu da önemli bir endekstir. Bunda 2014’de 22, 2015’de 20. sıraya çıktık. Geçen sene 2016’da 18. sıraya çıktık. Sadece vakıf üniversiteleri olarak bakarsak geçen seneki sıralamamız 7. sıraydı. Çankaya Üniversitesi bu ölçekte de ciddi bir yükselme kat ediyor. Bu yıl ki Webometrics 2017 sıralamasında da ise Türkiye’deki tüm vakıf üniversiteleri arasında 5.’yiz. Doluluk olarak bakarsak 2015 ve 2016 yıllarına doğru ilerlersek yüzde yüz dolan, taban puanlarını ciddi şekilde artıran bir üniversite olduk. Rakamlar şunu gösteriyor tabi üniversite sayısı artıp bulunduğunuz kente de yeterince kaliteli seçeneklerin sunulmasının sonucudur bu. Ailelerin genel eğilimi çocukları yanında okusun, öğrencilerin eğilimi dışarıya doğru gitmek. Sonuçta arzu ettiğiniz bölümü bulunduğunuz kentte bulabiliyorsanız Ankara’daki devlet ve vakıf üniversitelerin isim isim saymak istemiyorum ama gözünüzün önüne getirin bu üniversitelerin uluslararası kalitesi çok yüksek. Amerika’da 5 bin tane üniversite varsa bunun 100-150 tanesi top üniversitedir. Bu söylediğimiz Çankaya dahil üniversiteler dünyadaki ilk 500-1000 sıralamasının içinde yer alan üniversitelerdir. Dolayısıyla hiç mukayese edilmeyecek kadar büyük avantaj sağlıyor aile için.

 

ÖĞRENCİLERİN YÜZDE 65’İ ANKARA’DAN

Biz bunları izleme mekanizmaları da oluşturduk. Mezun olduğu gün anketler yapıyoruz, öğrenci bitirdikten sonra izliyoruz. Çok kolay iş bulmaları, yurtdışındaki üniversitelere kabul edilmeleri önemli. Mesela biz diğer taraftan Rutgers’ı denedik. Özellikle işletme alanında dünyanın ilk 5’indedir. Bu üniversiteyle biz lisansüstü programı ortaklaşa yapıyoruz. Şimdi size Nijerya’dan bir üniversite gelse Çankaya ile lisansüstü programı birlikte yapalım dese çok kuşkulu bakarsanız. O üniversiteyle yapılan işbirliği anlaşmasına göre biz de bir sene okuyor öğrenci bu programı bitirdikten sonra ikinci yılında Amerika’ya gidiyor. Buradaki dersleri olduğu gibi kabul ediliyor. Burada aldığı eğitimin kalitesi hafifçe kuşkulu olsa kabul edilmez. Ayrıca oradaki eğitim programı da yaklaşık 60 bin dolardır, öğrenciye de çok ciddi bir parasal desteği de sunuyor. Biz bir sistem içinde bütün istatistiksel verileri değerlendirir duruma geldik. Siz bana herhangi bir üniversite yada bölüm adı söyleyin en son kaç kişi başvurmuş, kaç kişi girmiş, dolmuş mu dolmamıştan öte bilgileri size rahatlıkla hemen söyleyebilirim. Bize de tanıtım sırasında gelen herkes bir arşive giriyor. Bir program içinde onu gözlüyoruz. Profil olarak yerleşen son yıllardaki öğrencilerin ağırlık kısmı yüzde 60-65’lerde Ankara ve çevresinden geliyor. Bizim profilimizde İç Anadolu ve Akdeniz bölgesi de çok ciddi ağırlıklı. Üniversitenin ilk kurulduğu yıllarda bu oran Mersin, Adana, Antalya tarafı ağırlıktaydı. Oralara açılan yeni üniversiteler ve başka olanaklar bölgesel yapıyı değiştirdi. Çankaya Üniversitesi’nin öğrenci kitlesi aslında hemen hemen her yerden var. Bize Artvin’den gelen öğrenci de var. Bunu şuna bağlıyorum; üniversitenin oturmuş belli bir kalitesi yer etmişse bir üniversiteyi belli yere çıkarmak güç bir iş, yukarıda tutmak daha zor bir iş. Orada tutabilir ve kalitenizden etkin hale getirirseniz öğrenci ben Ankara’ya gideyim diye can atıyor. Çünkü bizim yurtlarımız da var.

TOPLULUKLARDAN HALKA ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER

Ayrıca geçen yıl kapatılan üniversitelerden Çankaya Üniversitesine yerleştirilen 610 öğrenci de hiç bir zorlukla karşılaşmadan öğretimlerini sürdürmektedirler. Yurtlarımız, spor salonlarımız ve kulüp takımlarımız ile hemen her branşta faaliyetlerimiz sürmektedir. Öğrenci topluluklarımızın çok farklı alanlarda etkinlikleri var, sosyal yardım projelerimiz var. Dans Topluluğu, Tiyatro Topluluğu, Türk Sanat Müziği Topluluğu gibi öğrenci topluluklarımızın yıl içerisinde halka açık ücretsiz pek çok etkinlikleri mevcuttur. Her yıl Ankara’daki okulların öğretmenlerini ve öğrencilerini üniversitemizde misafir ediyoruz. İlk defa bu yıl lise öğrencilerine dönük lise yaz okulu programlarını başlattık. Lise yaz okulu iki ayrı dönem biçiminde yapılacak. Birinci dönemi 10 -21 Temmuz tarihleri arasında yapılacak ve 2 hafta sürecektir. İkinci dönemi 24 Temmuz-4 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak ve 2 hafta sürecektir. 20. yılın kendimizi değerlendirmemize yaramasını, yaptığımız işlerin iyi olup olmadığını görmemize fırsat vermesini istiyoruz. Gerçekten çok ciddi bir büyüme var. Umarım benzer nitelikli bir büyümeyi, bir 20 yıl daha yaşayabiliriz. Önümüzdeki hedefleri 20 yıl beklemeden, birkaç katına çıkarmaya hazırız.

 
Çilede top UKOME'de
 
Mars’a da gitsek tarım ve hayvancılık yaparak var olabiliriz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Burslu öğrenciler yararına müzayede
Bileknt Center’da süren Bilkent Sanat Festivali kapsamında yürütülen ‘Blue ...
Sığınmacı çocuklara Türkçe dersi
Büyükşehir Belediyesi, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle, aileleriyle birlikte ...
Bahar panayırı coşkusu
Geleneksel olarak her yıl düzenlenen Büyük Kolej Bahar Panayırı eğlenceli ...
 
Üniversite, şehri bulunduğu yere doğru çekiyor
Eskişehir Yolu’nun 29. kilometresinde bulunan Çankaya Üniversitesi için, ...
TED anneleri buluşturdu
Türk Eğitim Derneği (TED) Anneler Günü’nü, burslu çocuklar yararına gerçekleştirilen ...
Bakan Yılmaz’dan KPSS adaylarına uyarı
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 21 Mayıs’ta yapılacak Kamu Personeli ...
 
Mimar Kemalliler’den teknoloji sergisi
Mimar Kemal İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin teknoloji ve tasarım, ...
Küçük mucitler bilim şenliğinde
Kahramankazan Ortaokulu ve İmrendi Ortaokulu'nun 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı ...
Zeka şampiyonları finalde yarışacak
Türkiye Zeka Vakfı tarafından 22 yıldır düzenlenen Türkiye Zeka Oyunları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri