Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz seçmenin mesajını okuruz, doğru okuruz, gerekeni yaparız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz seçmenin mesajını okuruz, doğru okuruz, gerekeni yaparız
LGS için örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı
LGS için örnek soru ve çözümlü videoları yayımlandı
Bakan Kacır: Ülkemizde elektrikli araç kullanımı hedeflerimizle uyumlu şekilde artıyor
Bakan Kacır: Ülkemizde elektrikli araç kullanımı hedeflerimizle uyumlu şekilde artıyor
Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi
Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 4 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>ASAYİŞ
17 Ekim 2021 Pazar - 21:26

Türkiye genelinde vale ve taksilere yönelik denetim yapıldı

23 bin personelin katılımıyla yapılan denetimlerde eksikliği tespit edilen 559 işletmeye tutanak tutulurken,53 işletme ile 45 valeye idari yaptırım uygulandı. Uygulamada ayrıca 12 bin 139 ticari taksi denetlendi, 73’ü trafikten men edildi.

Türkiye genelinde vale ve taksilere yönelik denetim yapıldı

23 bin personelin katılımıyla yapılan denetimlerde eksikliği tespit edilen 559 işletmeye tutanak tutulurken,53 işletme ile 45 valeye idari yaptırım uygulandı. Uygulamada ayrıca 12 bin 139 ticari taksi denetlendi, 73’ü trafikten men edildi

Vale hizmeti sunumuna ve alımına ilişkin usul ve esasları düzenleyen  “İşletmeler ve İşyerlerinin Araç Park Hizmetlerinin (Vale) Yürütülmesine İlişkin Yönetmelik” geçen yıl Resmi Gazete’de yayımlanmış, bu yılın Temmuz ayında ise yürürlüğe girmişti. Bu düzenleme ile vale hizmetine ilişkin genel ilke ve esaslar ile vale hizmeti veren işletmeler, iş yerleri, vale görevlisinde aranacak şartlar ve bunların yetki ve sorumlulukları net bir şekilde belirlenmişti. 

Buna göre vale  hizmeti sunan iş yeri ruhsatına bu hizmeti ana faaliyetine tali faaliyet olarak ekletecek. Ekletmeyen iş yerleri  bu hizmeti sunamayacak. Vale hizmeti sunan iş yerlerinin bu hizmeti veren işletmeye kendi mülkiyeti içinde veya kiralayacağı otopark alanında yer göstermesi zorunlu olacak. Vale hizmeti almanın zorunlu olmadığını belirtir levhanın herkesin göreceği şekilde asılı olacak ve müşteriler vale hizmeti almaya zorlanamayacak. Vale hizmet bedelinin sürücünün görebileceği şekilde tabelada belirtilecek.  Vale hizmeti sunan işletme ve işyerleri, araç teslimini fiş ile yapacak, olası hasar ve cezayı ise ödemekle yükümlü olacak. Sunulan vale hizmeti  en fazla 3 kilometre yarıçapı içerisinde karşılanacak. Hizmet bedeli, işletmecinin esnaf veya tacir sıfatına bağlı olarak ilgili mevzuat çerçevesinde belirlenen fiyat tarifesini geçemeyecek. Ücretsiz otopark alanları içerisinde, karayollarında ve halkın kullanımına açık alanlarda vale hizmeti için özel alan ayrılamayacak. Vale işletmesi ile iş yeri arasında düzenlenen hizmet sözleşmesinin bir suretinin yetkili idareye; istihdam edilen vale görevlilerinin listesinin bir suretinin ise yetkili idareye ve kolluk birimlerine belirtilen süreler içerisinde verilecek. Vale hizmetinin, vale tanıtım kartını takan ve vale kıyafeti giyen personel harici kişiler tarafından verilmeyecek. Otopark alanını kayıt altına alacak güvenlik kamerası olacak. Vale hizmeti verilirken Karayolları Trafik Yönetmeliğinde gösterilen diğer kural, yasak, zorunluluk veya yükümlüklere uyulacak. Vale hizmetinde çalıştırılacak kişilerin; Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş ve affa uğramış olsa bile; Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, hırsızlık, uyuşturucu veya uyarıcı madde; imal ve ticareti, kullanılmasını kolaylaştırması, kullanmak için satın alması, kabul etmesi veya- bulundurması ya da kullanması, cinsel saldırı suçlarından mahkum olmamış olması veya bu suçlardan hakkında kovuşturma bulunmayacak.Son beş yıl içerisinde; bilinçli taksirli olarak ölümlü trafik kazalarına karışmamış olacak. Uyuşturucu veya uyarıcı maddeler alarak ya da alkollü olarak araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgesinin birden fazla geri alınmamış olması veya daimi olarak iptal edilmemiş olacak.

Denetimlere 23 bin personel katıldı
Bu hükümler kapsamında ülke genelinde dün 6 bin 939 emniyet ve 16 bin 83 jandarma personeli olmak üzere toplam 23 bin 22 personel, 6 bin 689 ekip ve 97 dedektör köpeği ile 5 bin 32 noktada eş zamanlı olarak Vale Hizmetleri İle Ticari Taksi Sürücülerine Yönelik uygulama gerçekleşti.

Vale hizmeti sunan işletmelere ve vale personeline yönelik yapılan denetimlerde;
1.359’u jandarma bölgesinde  olmak üzere toplam 4.034 işletme ile 141 jandarma bölgesinde bulunan toplam 1.778 vale personeli denetlendi. 

559 işletmeye tutanak tutuldu
Denetimlerde  ilgili yönetmelik çerçevesinde eksikliği tespit edilen 559 işletmeye tutanak tutuldu, 53 işletme ile 45 valeye idari yaptırım uygulandı.

12 bin 139 ticari taksi denetlendi, 73’ü trafikten men edildi

Ticari taksi sürücülerine yönelik yapılan denetimlerde ise 12 bin 139 ticari taksi kontrol edildi. Bu kontrollerde 73 ticari taksi trafikten men edilirken, 1 sürücü belgesi geri alındı.  Ayrıca 20 ticari taksiye 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’ndan ve 722 ticari taksiye de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’ndan olmak üzere toplam 742 ticari taksiye cezai işlem uygulandı.


Hibya Haber Ajansı

 
Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi
 
Olimpiyat ateşi 18 Ekim’de Olimpia’da yanacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gri kategorideki terörist etkisiz hale getirildi
Şırnak’ta etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin “gri kategoride” ...
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi.
4 terörist ikna yoluyla teslim oldu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet ...
 
Şırnak'ta 2 terörist etkisiz hale getirildi
Eren-13 operasyonlarında; Şırnak-Merkez ilçe Gabar Dağı bölgesinde 2 terörist ...
Diyarbakır'da 1 ton 723 kilo 500 gram toz esrar ele geçirildi
Diyarbakır'daki operasyonda çok miktarda uyuşturucu ele geçirildi.
4 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.
 
4 FETÖ üyesi sınırda yakalandı
4 FETÖ üyesi, yasa dışı yollardan Yunanistan'a gitmeye çalışırken sınırda yakaland
Hakkari'de 1 terörist etkisiz hale getirildi
Eren-14 operasyonlarında; Hakkari-Merkez ilçe kırsalında, 1 terörist etkisiz hale getirildi.
Bakan Akar, Polonya Savunma Bakanı Blaszczak ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak ile görüştü.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri