Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>SİYASET
1 Kasım 2017 Çarşamba - 13:39

Sözcü Kalın, 'Ana muhalefet adına utanç vesikası'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan ile ilgili hukuki yolları harekete geçirdiklerini söyledi.

Sözcü Kalın,  Ana muhalefet adına utanç vesikası

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlediği basın toplantısında konuşan İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözleri ile tepkileri üzerine çeken CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ile ilgili hukuki yolları harekete geçirdiklerini belirterek, "Bu tür ifadeler Türkiye’de ana muhalefet adına utanç vesikasıdır. Diktatör söyleminin ne amaçla tedavüle sokulduğunu ne amaçla kullanıldığını biz çok iyi biliyoruz. Türkiye’de başka karışıklıkları ortaya çıkartmak, harici ya da dahili girişimlerin zeminini hazırlamaya dönük adımlar olduğunu biz gayet iyi biliyoruz" dedi. 

"Önce Erbil yönetiminin bir takım adımlar atması gerekiyor"

Neçirvan Barzani’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu talep ettiği yönündeki soruya cevap veren Kalın, "Geçmişte de Sayın Cumhurbaşkanımız çeşitli vesilelerle Neçirvan Barzani’yi kabul etti, Irak Bölgesel Yönetiminin Başbakanı sıfatıyla. Şimdi Mesut Barzani’nin görev süresinin uzatılmamasıyla yetkilerin Neçirvan Barzani’ye devredilmesiyle yeni bir tablo ortaya çıkıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirindedir, uygun görmesi halinde bu görüşmeler yapılabilir. Bunun için önce orada Erbil yönetiminin bir takım adımlar atması gerekiyor. Orada statü ile ilgili ve Irak’ın toprak bütünlüğünü garanti altına alacak normalleşme adımları atıldıkça bu tür talepler değerlendirilir" diye konuştu.

TSK ile Irak ordusunun PKK’ya yönelik ortak bir operasyonunu olup olmayacağının sorulması üzerine Kalın, "PKK’ya karşı kararlı ve ortak mücadele yürütülmesi konusunda biz kararlılığımızı, taleplerimizi ilettik. Irak yönetiminin buna olumlu baktığını biliyorum. Irak yönetiminin kendine göre bir takım öncelikleri ve sorunları var. Biz Irak otoriteleri ile yakın çalışmaya devam edeceğiz. Nerede olursa olsun, PKK terör örgütüne karşı mücadelemiz bunan sonra da kararlı bir şekilde devam edecek" şeklinde konuştu.

"Bundan sonra hoş karşılamayız"

Rusya’nın Astana sürecine PYD’yi dahil etmesinin hatırlatılması üzerine Kalın, "Bununla ilgili emrivakinin olduğunu arkadaşlarımız bize ilettiler. Biz de bu konuda derhal girişimlerde bulunduk ve tepkimizi ilettik. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. PYD’li ve YPG’li olmayan Kürtlerin oraya Kürt toplumunu temsilen davet edilmesinde hiçbir sorun görmüyoruz. Ama PYD ve YPG, PKK terör örgütünün bir uzantısıdır. Onların ne Astana ne Cenevre ne de bir başka toplantıya davet edilmesi asla kabul edilemez. Orada fiili durum oluşturarak, eşkıyalık yaparak, DEAŞ ile mücadele kılıfı altında kendine alan oluşturarak bir noktaya gelmiş terör örgütüne Astana gibi uluslararası platformda yer verilmesini biz asla kabul etmeyiz. Zaten arkadaşlarımızın müdahalesi ile o sorun yerinde büyük oranda çözüldü. Rus mevkidaşlarımızla görüşmelerimiz oldu, pozisyonumuzu net bir şekilde ortaya koyduk, bundan sonra bu tür girişimleri hoş karşılamamızın mümkün olmadığını ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

"O görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi olarak değerlendirmek hata olur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gerhard Schröder ile yaptığı görüşmeye ilişkin iddialara da cevap veren Kalın, "Gerhard Schröder Cumhurbaşkanımızın eski bir dostudur. Kendisi Almanya Şansölyesi iken iki başbakan olarak yakın çalıştığı birisidir. Zaman zaman da görüşürler. Fakat o görüşmeyi bu tahliyelerin bir ön görüşmesi ya da bir hazırlığı olarak değerlendirmek bir hata olur. Bu son tahlilde bir yargı sürecidir. Görülen davalar neticesinde ilk tutuklamalar yapılmış ve ondan sonra tahliyeler karar verilmiştir. Böyle bir imada çeşitli haber çıktı, bunların hiç birisi bizim teyit ettiğimiz haberler değildir. Görüşme olmuştur ama bunun neticesinde bu tahliyelerin olduğu şeklinde bağ kurmak doğru değil" dedi.

"Cumhurbaşkanımızın bu konuda rahatsızlık duyduğunu söyleyebilirim"

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa eden Edip Uğur’un tehdit edildiği yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Kalın, "Böyle bir şeyin olması kabul edilemez, eğer böyle bir şey varsa. Böyle bir şey varsa belediye başkanımız hangi merciye başvurması gerektiğini bilir ve başvurur. Bu AK Parti siyaseti ile bağdaştırılması mümkün olmayan bir şeydir. Bunun üzerine eminim genel merkez gerekli çalışmaları yapmak üzere gidecektir. Ailesinin tehdit edilmesine kadar işin varılması gibi bir şeyin ortaya çıkması, ben de ilk okuduğumda hayretler içinde okudum. Tabi ki bunun doğrudan muhatabı ben değilim, genel merkez bununla ilgili gerekli çalışmalar yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda rahatsızlık duyduğunu söyleyebilirim" diye konuştu.

"Böyle bir konunun ilişkilerimizde bir gölge olması hoş bir tablo değil"

Başbakan Binali Yıldırım’ın Amerika’ya gideceği yönündeki haberlere ilişkin Kalın, "Başbakanımızın ABD ziyareti planlanıyor. Vize meselesiyle ilgili 2 haftadır devam eden görüşme trafiği var. Bizim beklentimiz artık bu sorunun çözülmesi yönünde. Ortada çözülemeyecek bir durum yok. Umarız yakın bir zamanda bu konu çözülür. Burada sadece vatandaşları cezalandıran bir tablo ile karşı karşıyayız. Hem bir taraftan stratejik ortaklıktan bahsedeceğiz hem NATO müttefikliğinden bahsedeceğiz, bölgesel birçok konuda ortak mücadeleden bahsedeceğiz hem de böyle bir konunun ilişkilerimizde bir gölge olması hoş bir tablo değil" şeklinde konuştu.

"Erken seçim tartışmaları ile zihin bulandırmaya, piyasaları bulandırmaya gerek yok"

"Diktatör, faşist" söylemlerinin kimler tarafından tedavüle sokulduğunu bildiklerini belirten Kalın, "15 Temmuz darbesi öncesinde de özellikle son 2 yılda bu ‘diktatör, faşist’ söylemlerinin nerelerden hangi amaçlarla ihdas edilerek tedavüle sokulduğunu herkes biliyor. Bu FETÖ’nün içeride oluşturduğu bir algıydı. Bunun uluslararası basın üzerinden, çeşitli raporlar üzerinden bir algı operasyonuna çevrildiğini biz gördük. Bu söylemi eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı bu darbeyi meşrulaştırmak için kullanacaklardı. ‘Demokrasilerde darbe olmaz, demokrasilerle darbeleri telif etmek mümkün değildir, darbeler iyi değildir, ama Türkiye’de bir diktatörü ortadan kaldırmak için darbe yaptık’ diyeceklerdi. Bu tür dış destekli darbe girişimlerinin örneklerine bakarsanız kurgunun böyle olduğunu görürsünüz. Bizim milletimiz bütün bu algı operasyonlarına rağmen tabloyu net bir şekilde görüyor. Onlar böyle bir büyük oyunun parçası olduklarının farkındadır, değildir bilemem. Bu ülkede cumhurbaşkanına oy vermiş milyonlarca insanın iradesine saygısızlıktır bu. Böyle bir iddiaları varsa bunun kararını verecek olan yine millettir" ifadelerini kullandı.

CHP’nin son günlerde dile getirdiği erken seçim çağrısının bu algı operasyonunun bir parçası olup olmadığı sorusuna cevap veren Kalın, "Sayın Cumhurbaşkanımız bunun cevabını verdi aslında, erken seçim gündemimizde yok, bunu ısrarla ifade ettik. Milletimizi erken seçim tartışmaları ile yormak gibi bir niyetimiz yok. Bunu takvimi bellidir. Zihin bulandırmaya, piyasaları bulandırmaya gerek yok. Bu takvimi belirleyen de TBMM’dir. Bu çerçevede bu süreç işleyecektir. Zihinleri bulandırıcı spekülasyonlara girmenin kimseye faydası yok" dedi.

 
Önce video çekti sonra karısını öldürdü
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AKM açıklaması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 Kasım kriterleri
Melih Gökçek’in istifasının ardından en çok merak edilen “Başkan kim olacak?” ...
Başbakan Binali Yıldırım ABD'ye gidiyor
Başbakan Binali Yıldırım 7-11 Kasım tarihleri arasında ABD'de olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tüm alanlarda Türkiye-Azerbaycan dayanışması güçlenerek devam ediyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ...
 
Mahir Ünal: 'CHP FETÖ'nün siyasi aparatıdır'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 'CHP'yi ...
Başbakan Binali Yıldırım'dan müjde üstüne müjde
Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Grup toplantısında açıklamalarda bulunarak ...
Bahçeli'den Akşener'in partisi ile ilgili sert sözler
Bahçeli, "MHP'yi çürütmek için aldıkları talimatlara harfiyen uydular, ...
 
CHP'li Bülent Tezcan'a suç duyurusu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkan Yardımcısı ...
İyi Parti sonrası ilk anket ortaya çıktı! İşte oy oranları...
Siyaset kulislerinde en çok edilen konuların başında Meral Akşener'in ...
Gökçek döneminin ‘hasar tespit raporu’
Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan istifa eden Melih Gökçek’in görevde ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri