Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>EKONOMİ
5 Kasım 2020 Perşembe - 12:39

Seçim sonrasında iyimserlik sürüyor

ABD’de seçim sonuçları net bir tablo ortaya koymasa da küresel piyasalarda değer kazanma eğiliminin devam ettiğini görüyoruz. (ÜNLÜ Menkul )

Seçim sonrasında iyimserlik sürüyor

Kongre tarafında ise ilk sinyaller seçim öncesindeki yapıda bir değişiklik olmayacağına işaret ediyor. Bu durum her ne kadar büyük ölçekli bir teşvik paketi beklentilerini törpülese de aynı zamanda vergi artırımı olmayabileceğine de işaret ediyor. TL varlıklar ise beklediğimiz gibi yurtdışındaki iyimserliğe ayak uydurarak hareket ediyor. Dolayısıyla yurtdışında değer kazanma eğilimi korundukça bunun yansımalarını yurtiçinde de görmeyi bekliyoruz.

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul iyimserliğini koruyor. ABD seçim sonuçları küresel borsalarda ilk etapta dalgalanmaya yol açsa da yukarı yönlü hareket etme eğiliminin korunduğunu gördük. Benzer şekilde 1170 puanın üzerini test eden BIST-100 endeksi %1,5 civarında değer kazanımı ile günü tamamladı. Hafta başından bu yana olduğu gibi endeksin teknik görünümünün ise pozitif sinyaller vermeye devam ettiğini düşünüyoruz. Bu noktada özellikle 1135 seviyesinin aşılmasının ardından ilk hedef olarak gördüğümüz 1160 seviyesinin de üzerinde kapanış yapılması bu görüşümüzü destekler nitelikte. ABD seçim sonuçları daha fazla belirsizlik yaratmaz ise endeksin kazandığı momentumla yukarı yönlü eğilimini devam ettirmesini bekliyoruz.

EUR/USD yeniden güç topluyor. Seçim sonuçlarının ilk etapta belirsiz bir tablo ortaya koymasına karşın piyasaların bardağın dolu tarafına odaklanması EUR/USD’nin yeniden 1,1700 seviyesinin üzerine yükselmesini sağladı. Özellikle mali teşvik paketine ilişkin beklentilerin güç kazanması durumunda paritede yukarı yönlü hareket etme eğiliminin sürmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Teknik açıdan baktığımızda ise 1,1870 seviyesine kadar önemli bir direnç görmemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bu seviyeye kadar yükselişin önünde önemli bir engel bulunmadığını düşünüyoruz. Ancak söz konusu seviyenin kırılıp kırılmayacağında ise seçim sonrasındaki beklentilerin nasıl şekilleneceği belirleyici olacaktır.

 

 

TL denge bulmaya çalışıyor. İlk etapta oluşan volatilitenin ardından kesin olmayan seçim sonuçlarının küresel risk iştahını desteklemesi ile gelişmekte olan ülke para birimlerinin dolar karşısında kazanımlarını artırdığını gördük. Buna paralel olarak USD/TL 8,45 seviyesinin altını sık sık test ediyor. Kurun bu eğilimini devam ettirmesinin çok büyük ölçüde küresel risk iştahına bağlı olduğunu düşünüyoruz. Dolayısıyla dışarıda iyimserliğin güç kazanması durumunda bunun yansımalarını TL’de de göreceğimizi tahmin ediyoruz. Diğer taraftan TCMB ise son toplantısında politika faizini artırmasa da fonlama maliyetini yukarı taşımayı sürdürüyor. Fonlama maliyetindeki eğilimin önümüzdeki günlerde GLP faizine doğru devam edeceğini tahmin ediyoruz. Bu durum TL’deki kayıpları sınırlamak için yeterli olmaz ise TCMB’nin ek önlemler alması şaşırtıcı olmayacaktır.

 

 

Ons altın 1900 doların üzerinde tutunuyor. Altının 1900 doların üzerinde tutunması kısa vade için iyimser bir sinyal vermekle birlikte 1920 doların üzerinde kalıcı rakamlar görülmez ise büyük resimde anlamlı bir değişim olmayacağını düşünüyoruz. ABD seçim sonuçlarının piyasaları nasıl şekillendireceğinin yanında bugün sonuçlanacak olan Fed toplantısından çıkacak açıklamaların da altının yönü açısından son derece önemli olduğunu düşünüyoruz. Her ne kadar Fed’in para politikasında anlamlı bir farklılık görmeyi beklemiyor olsak da seçimin ardından özellikle mali desteğe ilişkin verilecek mesajların değerli metallerde hareketliliği artırabileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Kaynak:ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Biden önde olmaya devam ediyor
 
Bu yıl grip salgını daha az olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Biden önde olmaya devam ediyor
BIST100 güne alıcılı bir görüntüyle başlayabilir. Bugün TSİ 22'de Fed'in ...
Altın, seçimleri sevmedi
ABD Başkanlık Seçimleri erken sonuçlarında, Trump Alabama, Arkansas, Güney ...
Tüm gözler seçimlerde
Amerika’daki seçimlerde Biden delege sayılarında Trump’ın çok az farkla önünde. (İnvestaz Yatırım)
 
USDTRY analizi
Oldukça önemli olan bir haftanın içerisinde piyasaların ana gündem maddesi ...
Olası Trump zaferi Türkiye varlıklarını destekliyor
ABD seçim gününü güçlü bir yükselişle geride bıraktık. İlk sonuçlar Demokratlar ...
Ekim ayında 185 ülkeye ihracat
Ege İhracatçı Birlikleri'nin Ekim ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine ...
 
Altın analizi
Piyasalar oldukça önemli ve kritik bir haftanın içerisinde. Bugün Amerika’da ...
ABD seçim gününde
Ekim ayının sonlarında pek de iyi anıları olmayan borsalar, Kasım’a tepki ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah pozitif açılış ve sonrasında 1110.00 – 1140.00 arasında işlem ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri