Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Bayraktar TB2 SİHA’ların son parti teslimatı gerçekleşti
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Fatih Terim, Panathinaikos ile yollarını ayırdı
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgesel yapımlara destek
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
77 ilde Mercek-19 operasyonları düzenlendi
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
31 Mayıs 2017 Çarşamba - 13:13

Sağlık turizminde 'ortak akıl' şart

Sağlık alanına yönelik Ankara’da 4 yıl önce kurulan Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Rabet Gözil, Ankara’da sağlık turizminin çok iyi kavranamadığına dikkat çekerek, “Bütün üniversitelerin özellikle tıp dekanları bir araya gelip bu konuda ortak akıl oluşturup, yol haritası çizip ile

Sağlık turizminde  ortak akıl  şart

Hürriyet Ankara’nın, kent ile üniversiteyi buluşturan yazı dizisi “Ankademi: Şehir ve Üniversite”, son oturumunu Yüksek İhtisas Üniversitesi’nde gerçekleştirdi. Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel ve Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin, gazetemiz ekibiyle birlikte Yüksek İhtisas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rabet Gözil ve bilim insanlarıyla kent-üniversite ilişkisini konuştu. 
“Ankara’nın sağlık başkenti olmasına akademik destek vereceğiz” diyen Rektör Rabet Gözil, Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin çalışmalarını ve kent-üniversite ilişkilerini okurlarımız için anlattı:

ANKARA’NIN SAĞLIK GELİŞİMİNE KATKI

Yüksek İhtisas Ünivresitesi, Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Vakfı (TİVAK) tarafından 2013 yılında kurulmuş, 2015-2016 eğitim öğretim yılında tıp fakültesi ile eğitime başlamış bir ünivresitedir. 2016-2017 eğitim öğretim yılında tıp fakültesinin yanı sıra, sağlık bilimleri fakültesinde fizyoterapi ve rehabilitasyon (FTR), beslenme ve diyetetik ile sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu (SHMYO) tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü ile eğitim öğretim hayatına devam etmektedir. Yüksek İhtisas Üniversitesi’nin kuruluş amaçlarından biri de öğrencilerinin fakültede aldığı teorik eğitimlerini sahada pratik uygulamalar ile tanımlamalarıdır. Bu sayede fakülte yıllarından başlayarak Ankara halkına sağlığın geliştirilmesi ve farkındalığın arttırılması yönünde hizmet sunmaktadır. Vereceği mezunları ile de Ankara’nın sağlık alanındaki gelişim sürecine katkıda bulunacaktır.

Amacımız öncü bir kuruluş olmak. Bu konuda da epey hedeflerimiz var. Ne kadarını gerçekleştirebiliriz diye baktığımızda umarım hepsini gerçekleştirebiliriz. Üniversitemizin misyonu sağlık eğitimi ve öğretiminde kalite düzeyi yüksek, kültürel ve sosyal açıdan donanımlı, girişimci, araştırmacı, toplumsal sorumluluk taşıyan, etik değerlere önem veren geleceğin bireylerini yetiştirmek, bilgi çağının imkanlarını en iyi şekilde kullanmak ve yerine getirmektir. Sağlık disiplinleri ve kurumlararası sinerjinin olumlu etkilerini yakalamak, bunlardan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamaktır. Vizyonumuz ise ülkemizde yetiştirdiği sağlık profesyonelleriyle sağlık alanında öncü bir kuruluş olmaktır. Bu vizyon doğrultusunda Ankara’nın ülkemizin başkenti olmasının öncü rolünden faydalanarak sağlık alanında ülke çapında ihtiyaç duyulan kalifiye sağlık ekibini yetiştirmektir.

ÖĞRENCİ HOCA İLİŞKİSİ ÇOK İYİ

Hürriyet Gazetesi’nde geleceğin meslekleriyle ilgili bir haber vardı. Bir teknoloji bir de sağlık elemanları diye bir içerik vardı. Bu son derece önemli bir durum. Gerçekten şehir hastanelerinin açılması, birçok merkezlerin olması, özel hastanelerin açılması sonucunda sağlık elemanlarına olağanüstü gereksinim duyuluyor. Biz de bütün bunlar için tıp fakültesini olmazsa olmaz kabul edip bunun yanı sıra FTR, sağlık bilimleri, rehabilitasyon, beslenme ve diyet bölümümüzün yanında çok yakın tarihte müracaatlarını yapacağımız hemşirelik bölümü, sağlık yönetimi ile ilgili de YÖK’e başvuru yapacağız. Ayrıca bütün bunların yanı sıra sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu adı altında bir sürü programı açmak istiyoruz. Çünkü her bir elemana tek tek çok ihtiyacımız var. Bizim buranın en önemli ve en güzel yönü de öğrenci sayısının az alıyor olmamız. 50 öğrenci alıyoruz her bir programa ve bütün hocalarımız öğrencilerle tek tek ilgileniyor. Dolayısıyla öğrenci hoca ilişkisi burada gerçekten çok iyi. Çok keyifli bir şey. Kalabalık üniversitelerden gelen hocalar olarak 50 kişilik şu anda maksimum 80 kişilik sınıfta tek tek hepsini isim olarak biliyoruz ve hepsine tek tek isim olarak hitap ediyoruz. Biliyorsunuz iletişimde en önemli şey kişiye ismiyle hitap edebilmek. Kendini çok değerli hissediyor hele bu öğrenci olunca ondan sonra arkasını getirmek önemli.
En büyük avantajımız bu.

LAF OLSUN DİYE SEÇİLMİŞ ELEMANLAR DEĞİL

Öğrencilerimizin hepsine gözümüz gibi bakıyoruz. Bu çocuklarımız ilk mezunlarımız olacaklar, ilk göz ağrımız olacaklar. Dolayısıyla çok titizleniyoruz. Her seferinde klinikte şunu göreceksiniz, bunu yapacaksınız diye belki biraz zorluyoruz çocukları ama eğitimimizden asla taviz vermiyoruz. Sevgimizi ve onlarla birlikte olmanın mutluluğunu onlara hissettiriyoruz. Öğrenciler de o konuda mutlular. Geçen sene fiziki koşullarımız daha kısıtlıydı. Bu fiziki koşullarımız kısıtlı olmasına rağmen bir güne bir gün bir çocuğumuz bizden şikayet etmedi. Anatomi laboratuvarına geldiler çok büyük keyifle ders yaptılar. Çünkü masanın etrafına hepsi sığıyordu bir kısmı arkada kalıyordu ama hiçbiri şikayet etmedi ve çok da büyük başarıyla geçtiler. Bu sene daha iyi olanaklarımız var. Daha güzel şeyler sunuyoruz. Her geçen gün çocuklar bunları daha çok benimseyerek keyifle bizimle yol alıyorlar. Bunlar bizim için gerçekten önemli şeyler. Hocalarımızın çok kaliteli olması hepimizin değişik üniversitelerden çok donanımlı olarak gelmemiz önemli. Öyle Laf olsun diye seçilmiş elemanlar değiliz.

 

 
ABD, terör örgütü YPG'ye silah sevkiyatına başladı
 
Zemin katları su bastı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LÖSEV için konser verdi
Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası’nın açılışını caz müziğin genç ustası Karsu Dönmez yaptı.
Temizlik senfonisi
Yenimahalle Belediyesi’nde görevli 12 temizlik personelinin yer aldığı ...
Son durak Yüksek İhtisas
Hürriyet Ankara’nın, “Ankademi: Şehir ve Üniversite” buluşmalarında 13’üncü ...
 
Fazla yağlara ultrasonik liposuction
Güven Çayyolu Sağlık ve Yaşam Kampüsü’nde gerçekleştirilen ‘Vaserlipo ...
AVM’lere denetim
Başkent’te faaliyet gösteren tüm alışveriş merkezlerinde (AVM), plan dahilinde ...
‘Trafiğe Officium çözümü’
Çankaya’nın gelişen bölgelerinden Beytepe’de hayat bulacak ‘Officium Beytepe’ ...
 
Ramazan için her şey hazır
Büyükşehir Belediyesi, bugünden itibaren Başkent’in değişik semtlerinde ...
Yüksel Caddesi esnafı kepenk indirdi
Yüksel Caddesi esnafı, açlık grevindeki akademisyenlerin tutuklanmasının ...
Çocuk Meclisi’nden ‘Hijyen’ denetimi
Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Büyükşehir Belediyesi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri