Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>EKONOMİ
6 Kasım 2020 Cuma - 12:05

Piyasalar hala sonuçları bekliyor

Küresel piyasalar ABD seçimlerinin ardından ivme kaybederek de olsa yukarı yönlü hareket etme eğilimini haftanın son işlem gününe taşımaya çalışırken bugün aynı zamanda ABD’den gelecek istihdam verilerini takip edeceğiz.(ÜNLÜ Menkul )

Piyasalar hala sonuçları bekliyor

Geride bıraktığımız ayda tarım dışı istihdamın 600 bin kişi artış gösterdiği tahmin edilirken işsizlik oranının ise %7,9’dan %7,7’ye gerilemesi bekleniyor. Saatlik kazançlarda ise yıllık bazda %4,6 büyüme öngörülüyor. Hatırlanacağı gibi ABD’de Şubat-Nisan döneminde istihdamda yaklaşık 22 milyon kişilik kayıp yaşanmıştı. Ekonominin yeniden açılması ile birlikte bu kaybın 11 milyonluk kısmı geri alındı. Ekim ayında beklenen artış dahil edildiğinde bile istihdamdaki açığın hâlâ 10 milyonun üzerinde olduğunu görüyoruz. Son dönemdeki verilerin istidamdaki toparlanmanın yavaşladığına işaret ettiğini de düşünürsek bugünkü rakamların piyasa lehine güçlü bir tablo çizmesi çok kolay görünmüyor.

 

BEKLENTİLERİMİZ

Borsa İstanbul’da yukarı yönlü eğilim korunuyor.  Son dört işlem gününde oldukça güçlü bir performans sergileyen BIST-100 endeksi bu hafta %6’nın üzerinde değer kazanmış durumda. Endeksin hafta başından bu yana olduğu gibi önceki günkü kapanış seviyesinin üzerinde açılış yapmasının ve günü de bu bölgede tamamlamasının yakalanan momentumun korunması adına oldukça önemli olduğunu düşünüyoruz. İvme kaybetmiş olsa da küresel piyasalardaki iyimser havanın devam etmesini yurtiçi piyasalar açısından da itici bir güç olarak görürken 1180 puanın üzerinde kalınması durumunda Borsa İstanbul’da da yukarı yönlü hareket etme eğiliminin korunacağını tahmin ediyoruz.

 

EUR/USD güç kazanmaya devam ediyor. ABD’de başkanlık seçiminin ortaya koyduğu tablonun risk iştahını destekliyor oluşu paritede yukarı yönlü hareket etme eğiliminin güç kazanmasını sağlıyor. Sık sık dikkat çektiğimiz gibi teknik açıdan baktığımızda 1,1870 seviyesine kadar önemli bir direnç görmemeye devam ediyoruz. Dolayısıyla bu seviyeye kadar yükselişin önünde önemli bir engel bulunmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Günün devamında öne çıkan tek konu başlığını ise ABD’de açıklanacak olan Ekim ayı istihdam rakamları oluşturuyor. Normal şartlarda etki derecesi yüksek olan verinin ABD başkanlık seçimi nedeniyle bu kez yansımalarının sınırlı kalabileceğini düşünüyoruz.

 

 

TL’de denge bulma çabası sürüyor. ABD seçimlerinin ardından piyasalarda etkili olan iyimser hava gelişmekte olan ülke para birimlerinin ağırlıklı olarak iyimser bir performans sergilemesini sağlıyor. Her ne kadar bu durum TL’ye anlamlı bir şekilde değer kazandırmamış olsa da kurun yukarı yönlü tepkilerinin sınırlandığını söyleyebiliriz. Öte yandan TCMB ise ağırlıklı ortalama fonlama maliyetini yukarı taşımaya devam ediyor. Son olarak fonlamanın %14,07 olarak gerçekleştiğini gördük. Bu rakamın önümüzdeki günlerde GLP faizi olan %14,75 seviyesine doğru hareketini sürdürmesini bekliyoruz. Ancak bu eğilime karşın TL’de kırılganlığın devam etmesi durumunda TCMB’nin ek önlemler almaya yönelebileceğini söylemek mümkün.

 

 

Ons altında değer kazanımı hızlandı. Hafta başında 94,5 seviyesine yaklaşan dolar endeksinin yönünü aşağı çevirmesi değerli metallerin güç kazanmasını sağlarken ons altının iki haftanın ardından bir kez daha 1920 doları aşmasını sağladı. Sık sık dikkat çektiğimiz gibi 1920 doların teknik açıdan oldukça önemli olduğunu düşünmeye devam ediyoruz. Bu seviyenin üzerinde kalınması durumunda yukarı yönlü hareket etme eğiliminin güç kazanması şaşırtıcı olmayacaktır. Öte yandan bugün açıklanacak olan ABD istihdam verilerinin beklentileri karşılayamaması ve dolar üzerinde baskı oluşturması durumunda bunun da altın lehine hareketi desteklemesini bekleriz.

Kaynak:ÜNLÜ Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Çin, RMB’nin sınır ötesi kullanımını artırmak için özel bir platform kurdu
 
Uzun süre ekrana bakmak miyopi sebebi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
USDTRY analizi
Küresel bazda piyasalar Amerika’da seçim sonuçlarının bitmesini bekliyor. (İnfo Yatırım)
Trump, seçimleri mahkemeye taşıyor
Seçimleri Joe Biden, önde götürürken Trump’ın ekibi açıklanan bazı seçim ...
Seçim kutlamaları devam ediyor
Dünya borsaları ABD seçimlerinin geride kalmasını kutluyor. Aslında sayım ...
 
Seçim sonrasında iyimserlik sürüyor
ABD’de seçim sonuçları net bir tablo ortaya koymasa da küresel piyasalarda ...
Biden önde olmaya devam ediyor
BIST100 güne alıcılı bir görüntüyle başlayabilir. Bugün TSİ 22'de Fed'in ...
Altın, seçimleri sevmedi
ABD Başkanlık Seçimleri erken sonuçlarında, Trump Alabama, Arkansas, Güney ...
 
Tüm gözler seçimlerde
Amerika’daki seçimlerde Biden delege sayılarında Trump’ın çok az farkla önünde. (İnvestaz Yatırım)
USDTRY analizi
Oldukça önemli olan bir haftanın içerisinde piyasaların ana gündem maddesi ...
Olası Trump zaferi Türkiye varlıklarını destekliyor
ABD seçim gününü güçlü bir yükselişle geride bıraktık. İlk sonuçlar Demokratlar ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri