Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
KPSS başvuruları başladı
KPSS başvuruları başladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyaset yumuşama dönemine girdi
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Bakan Bolat: 2024 Nisan ayındaki ihracatımız, en yüksek ikinci nisan ayı ihracatı oldu
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
14 Nisan 2017 Cuma - 12:08

Pistin tozunu, işportacıların nefesini kesiyorlar

Balıkesir'de motorize zabıta olarak çalışan Ali Efe Yeğin ve eşi Bener Gülşah Yeğin, şehir içinde işportacıların korkulu rüyası olurken, motosiklet yarışlarında elde ettikleri dereceler ile de pistlerin tozunu attırıyor.

Pistin tozunu, işportacıların nefesini kesiyorlar

Balıkesir'de motorize zabıta olarak görev yapan karı koca görenleri şaşırtıyor. Motosiklet yarışlarında Avrupa'da ve Türkiye'de bir çok derece alan Yeğin çifti, pistlerde gösterdikleri başarıyı mesleklerine de yansıtıyor. Balıkesir'in tüm cadde ve sokaklarında devreye dolaşan karı koca, zabıta mesleklerinin dışında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni de Türkiye'de ve yurt dışında temsil ederek motosiklet yarışlarına katılıyor. Son olarak Yunanistan’ın Serez şehrinde düzenlenen BMU Avrupa Şampiyonası’nın F600 sınıfında Avrupa 1.ciliği elde eden Ali Efe Yeğin, yaptığı meslekten gurur duyduğunu söyledi.

Çocukluktan bu yana motosikletlere büyük bir ilgisini olduğunu ve küçük yaşta motosiklet kullanmaya başladığını söyleyen Ali Efe Yeğin, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi zabıta personeliyiz. Motorize ekiplerdeyiz. Bu işi yapmaktan çok zevk alıyoruz. Halkımıza, milletimize hizmet etmekten gerçekten gurur duyuyoruz. Hem motosiklet sevdalısıyım, hem de motosiklet ile ilgili bir işim var" dedi.

8-9 yaşlarında motosiklet tutkusu başladığını söyleyen Yeğin, "Küçükken babamın motosikletlerini kullanıyordum. Babam eskiden motocros yarışçısıydı. Bendeki yeteneği fark edince beni motosiklet yarışlarına teşvik etti. O şekilde başladım. 2015 sezonunda Doğu Avrupa şampiyonasına katıldık. Orada ikincilik ve üçüncülük elde ettik. Bu sene sezonun ilk yarışında BMU'nun organize ettiği Avrupa şampiyona katıldık. Balıkesir Büyükşehir Belediyespor kulübü olarak organizasyona katıldık ve Avrupa birinciliği aldık. Şampiyonluğa doğru yürüyoruz" dedi. 

 

Eşi ile aynı mesleği yapan Bener Gülşah Yeğin ise, eşiyle 2011 yılında tanıştığını ve kendisinin de motosiklet sevdalısı olduğunu söyleyerek, "Eşimle bir çok motosiklet ortamında görüşmüştük. Eşim bu sporu profesyonel olarak yapıyordu. Beraber antremanlara başladık. 2012 yılında ben de profesyonel olarak motosiklet sporuna adım atmış oldum. 2013 yılında ise tamamen bu işe girdim ve artık profesyonel motosikletlerimiz de vardı. 2014- 2015 yılında bayanlar 600cc kupasında Türkiye şampiyonu oldum. 2016'da da bir yarışa çıktım. Ondan sonra yarışların federasyon tarafından iptal edilmesi nedeniyle sadece Balkanlar da yarışmaya devam ettim. Bu yıl 2017 sezonuna çok şükür çok güzel başladık. Eşimle birlikte Balkanlarda Avrupa Şampiyonasına gittik. Eşim iki tane kupayla döndü. Ben de antremanlara başlıyorum. Benim de yarışlar Mayıs'ta başlayacak" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesinde yaklaşık 2 yıl önce motorize zabıta olarak göreve başladığını söyleyen Bener Gülşah Yeğin, "Her günümüzü motosikletle geçiyoruz, motosikletten hiç inmiyoruz" şeklinde konuştu.
Ev hayatından da bahseden Yeğin, "Motosiklette de bilmişliğimiz oluyor, evde de çok bilmişliğimiz oluyor. Sen onu yaparsın, ben daha çok iyi yaparım diyaloglarımız geçiyor. Çünkü zaten motosiklet erkek işi. Ama ben bu işin içine girdim. Bunun sporunu yapıyorum. Eşim de bu sefer ev işlerinde ortak olmaya çalışıyor. Yemeklerime ve ev işlerine yardım ediyor artık" dedi.

Bayanların muhakkak motosiklet kullanması gerektiğini söyleyen Bener Gülşah Yeğin, "Kesinlikle bayanlara motosikletin çok yakıştığını söyleyebilirim. Çok hoş gözüküyorlar. Bayanlar çok terbiyeli ve üsluplu sürüyor. Erkekler de öyle ama biz daha kibar oluyoruz" dedi.

Vatandaşların bayan motosikletçi gördüğünde şaşırdığını söyleyen Yeğin, "Mesela zabıta iken devriye vaktimde ya da yarış öncesi saçımın örgüsünü saldığım zaman 'Aa bayan motosiklet kullanıyor' diye şaşırıyorlar. Ama beni tanıdıkça destek oluyorlar. Özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Edip Uğur'a da ayrıca teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2014 sezonundan beri bize maddi ve manevi destekte bulundu. Allah razı olsun. Sadece Türkiye şampiyonuyla kalmayı düşünmüyorum, dünyaya açılacağım" dedi. 

Etiketler:
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan eyalet sistemi iddialarına cevap
 
Lyon Başkanı Aulas'tan küstah istek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ayrılmamak için parklarda yaşamaya başladılar
Bir an olsun birbirlerinden ayrı düşmemek için farklı bakım evlerinde ...
Evlenecekler için altın kiralama dönemi başladı
Batman'da kuyumcular, evlilik hazırlığı yapan ancak ekonomik durumu iyi ...
Kemal Kılıçdaroğlu'na askeri karşılama ile ilgili inceleme başlatıldı
Genelkurmay Başkanlığı, Kemal kılıçdaroğlu'nrun 6’ncı Ana Jet Üs Komutanlığını ...
 
Kore yarımadasında kırmızı alarm! Dünya diken üstünde...
Kuzey Kore’nin yıl içerisinde ardı ardına gerçekleştirdiği füze denemeleri, ...
AYM'nin işkence ve kötü muamele yasağının ihlali kararı
Anayasa Mahkemesinin (AYM) Hava Harp Okulunda işkence ve kötü muamele ...
Büyükannlelere, torun maaşları bugün hesaba yatıyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Mart’ta başlattığı ‘büyükanne ...
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TGRT Haber canlı yayında
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber "Referandum Özel" programında ...
Çinliler Milan'ı satın aldı
İtalyan devi Milan, 740 milyon Euro'luk bir anlaşma ile Çinli bir yatırım grubuna satıldı.
Bakanlıktan büyükanne maaşı ve istihdam açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, büyükanne projesinde ilk ödemelerin ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri