Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İran-İsrail gerilimi yorumu
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Bakan Bayraktar: Erzincan İliç'te bir işçi kardeşimize daha ulaştık
Ege Denizi’nde deprem
Ege Denizi’nde deprem
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
Bakan Kacır’dan Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’nda başarı gösteren öğrencilere tebrik
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
İstanbul’da “Mahzen-29” operasyonu
HABERLER>SİYASET
17 Ocak 2019 Perşembe - 10:42

Özhaseki: Öğrenci bileti 1.25 TL olmalı

Başkent’te indirimli toplu taşıma ücretinin 1.75 TL yerine 1.25 olması gerektiğini belirten AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, “Mühür benim elimde değil. Ben sadece Mustafa Bey (Mustafa Tuna) arkadaşımıza rica edebilirim, o da yaparsa büyük mutluluk duyarız” dedi.

Özhaseki: Öğrenci bileti 1.25 TL olmalı

Özhaseki, dün AK Parti Genel Merkezi’nde gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Öğrencilere yönelik toplu taşıma ücretinin tam bilet fiyatının yarısı kadar olması gerektiğini belirten Özhaseki, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, farklı konularda özetle şunları söyledi:

“(Toplu taşımada öğrenci ücretinde indirim) Öğrencilerin yoğun olduğu bir kentteyiz. 17 üniversite, 199 bin kayıtlı öğrenci var. Bunun dışında da gelip giden dışarıdan takip edenleri kattığımızda bu sayı iyice artıyor. Öğrencilerin durumunu da biliyoruz. Öğrenci taşımaları normal tam bilet fiyatının yarısı olmalıdır. Şu anda 2.5 lira tam bilet fiyatı var, 1.75 öğrenci fiyatı var. Bunu yarıya düşürmek doğru diye düşünüyorum. İnşallah belediyemiz bugünlerde bir karar alır ve bunu da yapar. Mühür benim elimde değil. Ben sadece tavsiye edebilirim, Mustafa Bey arkadaşımıza rica edebilirim, inşallah o da yaparsa bundan büyük bir mutluluk duyarız.

 

YAYALAŞTIRMA ÇALIŞMASI OLMALI

(Bazı caddelerde yayalaştırma): Yayalaştırma çalışmasıyla ilgili bölge esnaflarıyla konuşup onların ihtiyaçlarını gidereceği saatte trafiğe açıp, onun dışında özellikle iş yapabilecekleri saatte de yayalaştırma çalışmasını mutlaka gerçekleştirmemiz gerekiyor. ‘Ben istediğim gibi arabayla mal getiremiyorum, arabamı park edemiyorum dükkan önüne’ gibi itirazlar olabilir. Ama yayalaştırıldıktan sonra da oranın daha kalabalık, daha keyifli ve daha çok ticari kazanç elde edildiğini herkes görür zaten. Bu (Tunalı Hilmi ve Bahçelievler 7. Cadde) yerlerle ilgili de çok istek var. Oradaki esnaf arkadaşlarımızla konuşup belli bir takvim içerisinde herhalde yapmamız gerekir.

 

FİTNE ATEŞİ YAKMAYA UĞRAŞMASINLAR

 

(Melih Gökçek ile aralarındaki ilişki) Televizyonlarda prensiplerimi anlattıkça, ‘Bak gördün mü Haseki Melih Bey’e cevap veriyor’ diyorlar. Bundan son derece üzülüyorum. Böyle bir fitne ateşi yakmak için uğraşanlar da şahsen uğraşmasalar iyi olur. Benim kimseyle bir kavgam yok. Birisine karşıtlık üzerine de bir politikam yok. Her yiğidin kendine has bir yoğurt yiyişi olur. Benim de tarzım bu. Ne yapayım 60 yaşından sonra tarzımı mı değiştireyim. Veyahut da birileri yanlış anlayacak diye başka bir şey mi söyleyeyim. Bu saatten sonra değişemem ki buyum ben. 25 yıllık kamu hayatım böyle geçti. Birileri de fitne ateşini ille de hararetle kaynatmak istiyorlarsa onlara da yapacak bir şeyim yok, onlara kanacak halimiz de yok. Doğrusu Melih Bey yıllarca emek vermiş bu şehre.

PERSONELLE İLGİLİ YALAN ÜRETİLİYOR

(Belediyeden personel atılacak iddiası) Orada çalışan arkadaşlarımız bizim kardeşlerimiz, bizim belediyemizin elemanları. Ara ara gidip oralarda balon uçurup, arkadaşların işten çıkarılacağı ile ilgili bolca yalan haberler de üretiliyor. Benim 21 yıllık belediyeciliğimde iki şey dikkat çeker. Bir, hiçbir gün arkadaşlarım grev sözünü ağızlarına almamışlardır. Oturduğumuzda anlaşmadan kalktığımız bir an da olmamıştır. İki, özellikle siyasi görüşünden dolayı işinden ayırdığım bir işçide olmamıştır. Ancak bir elin parmakları kadar işine son verdiğim bir insan varsa onlarda kamu malında gözü olanlardır. Bu konuda tavizimiz yok. Sosyal dengeyle ilgili de arkadaşlarımıza zamanında tazminatları yeteri kadar ödemiş birisiyim.”

HEDEFİMİZ DAHA FAZLA OY ALMAK

(Anketlerde oyların düştüğü iddiası) “Cumhur İttifakı’nın oyu belli. Aradan bir kaç ay geçmiş ve defalarca yapılmış seçimler var. Ne oldu ki bir anda millet yüzünü AK Parti’den ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden çevirmiş olsun. Oy oranının arttığını biliyorum. İnşallah hepimiz göreceğiz 31 Mart gecesi sandıkların patladığını da göreceğiz. Bugünden korku içinde olanlar, ‘sandığa sahip çıktık ta çıkamadık da, gidiyor da geliyor da’ çok eski siyaset tarzı üzerinden algı oluşturmaya çalışıyorlar. Oturup gülüyoruz bunların yaptıklarına. Bu sözlerin ciddiye alınacak bir durumu yok. Bir oy farkla alarak seçimi kazanmak başarı. Ancak akılcı olmak gerekirse partimizin ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin aldığı oylardan daha fazla oy almak hedefimiz olmalı diye düşünüyorum. İnşallah öyle olacak zaten.”

 

 
Çöpten çıkan kütüphane 25 bin kitaba ulaştı
 
Yılmaz: Dünyanın en büyük teknoloji fuarını getirmek istiyoruz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suistimallerin önüne geçilmeli
Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından herkesin kaydını memleketine ...
Özhaseki: 25 ilçeye ağabeylik yapacağım
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, eşi ...
Demirel ikametgâh aldıran seçmenleri uyardı
Kırıkkale Güzelyurtlular Derneği Başkanı Veysel Murat ve dernek üyeleri, ...
 
Suistimallerin önüne geçilmeli
Seçmen listelerinin askıya çıkmasının ardından herkesin kaydını memleketine ...
Sıkılmadık el bırakmayacağız
CHP Mamak Belediye Başkan Adayı Adnan Demirci, Mamak’ta ikamet eden işçilerle buluştu.
Direksiyona geçti Mamaklıları dinledi
AK Parti Mamak Belediye Başkan Adayı Murat Köse, dün sabah saat 05.00’te ...
 
Herkesi muhabbetle kucaklayacağız
Çubuk’ta esnaf ve gençlerle bir araya gelen AK Parti Çubuk Belediye Başkan ...
Özhaseki: ‘Biz’ merkezli yönetim anlayışı göstereceğiz
AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, dün ...
Mansur Yavaş’tan Özhaseki çıkışı
CHP Ankara Büyükşehir Başkan adayı Mansur Yavaş, AK Parti’nin adayı Mehmet ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri