Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
23 Mart 2017 Perşembe - 10:15

Mezuniyete uçuş engeli

Pilot olma hayaliyle Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi’nin Pilotaj Bölümü’ne giren öğrenciler, 4 yıllık süreçte 250 saati bulan uçuş eğitimini (havada) tamamlayamadıkları için mezun olamıyor.

Mezuniyete uçuş engeli

THK Üniversitesi Hava Ulaştırma Fakültesi Pilotaj Bölümü’nde, 4 yıllık eğitimin ardından mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, uçuş eğitimlerini tamamlayamadıkları için mezun olamıyor. Öğrencilerin mezun olabilmeleri için bir eğitim yılında 45 saat olan PPL Uçuş Eğitimi (Ticari olmayan pilotluk lisansı) ve ATPL Uçuş Eğitimi’ni (Ticari pilotluk lisansı) yapması gerekiyor. Similasyon uçuşlarıyla birlikte 4 yılda yaklaşık 250 saati bulan uçuş eğitimini tamamlayamayan öğrenciler, mezuniyet belgelerini alamıyor. 

ÖĞRENCİLER ENDİŞELİ

Kurulduğu 2011 yılından bugüne 22 öğrencinin mezun olduğu Pilotaj Bölümü’nden 60’a yakın öğrencinin mezun olmayı beklediği öğrenildi. Bölümde şu anda birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar 450 öğrenci olduğu belirtilirken; mezuniyet bekleyen öğrenciler, internetten de mağdur olduklarını söyleyerek endişelerini dile getiriyor. Mağduriyetin Pilotaj Bölümü’ne kontenjan kapasitesinin üzerinde öğrenci alınmasının, yığılmaya neden olduğunu paylaşan bazı öğrenciler, üniversitenin uçuşları yetiştiremediğini savunuyor.

VELİLER TEDİRGİN

Üniversiteye yıllık 45 bin TL ödeyen öğrenci velileri de tedirgin. Çocuklarının büyük umutlarla bu bölüme girdiğini belirten veliler, “Uçuş derslerinin zamanında yapılamaması öğrencilerin motivasyonunu bozuyor. Çocuklar burada umutla okumaya çalışıyor. Pilotaj öğrencileri hedefleri için buraya girdi. Uçuş eğitimlerini tamamlayamadıkları için hayalleri yıkılıyor. Üniversiteye yıllık 45 bin TL ödüyoruz. Yüksek Öğrenim Kurumu ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün konuyu acilen mercek altına alması gerekiyor” açıklaması yaptılar.

MEZUNİYET TÖRENİNDE PROTESTO

Geçen sene 24 Haziran’da, mezun olamayan Pilotaj Bölümü öğrencileri de, mezuniyet töreninde protesto gösterisinde bulunmuştu. Mezuniyet töreninde, kep ve cüppelerini yere atan öğrenciler, ‘Göstermelik mezuniyet, göstermelik tören’, ‘Mezun olduğumuz gün kep atarız’ yazılı pankart açmıştı.

ÖĞRENCİ ALIMI 1 YIL DURDURULDU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) 2015, THK Üniversitesi ile ilgili 2015 Yılı Denetim Raporu’yla üniversitenin bir yıl süreyle öğrenci almasını yasakladığı ortaya çıktı. YÖK’ün raporunda şu ifadelere yer verildi: 
“Üniversitenin mali durumunun eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüremeyecek ölçüde zayıf olduğunun tespit edilmesi, söz konusu durumun 2014-2015 Genel Denetim çalışmaları sırasında da varlığını devam ettirmesi nedeniyle temadi eder nitelik kazanmış olması, söz konusu rapor ve önlem teklifleri Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 12.05.2016 tarihli toplantısında görüşülmüş olup yapılan müzakereler neticesinde, üniversitenizin akademik birim ve programların tamamında bir yıl süre ile öğrenci alımının tamamen durdurulmasına karar verilmiştir.”

‘MEZUN OLACAKLARI ŞEKİLDE PLANLADIK’

Mayıs ayı sonu itibariyle mezuniyet bekleyen öğrencilerin mezun olacak şekilde uçuş eğitim planlarının yapıldığını kaydeden THK Üniversitesi Genel Sekreteri Alim Işık da şu açıklamalarda bulundu:
“Son bir hafta içinde Ankara, Isparta, Samsun ve Adana’da uçuş eğitimlerimiz başladı. 228 öğrencinin uçuş eğitim planı yapıldı, bu illerdeki okullara dağıtıldı. İhaleyi yaptık, bu okullara paraları ödedik. THK bünyesindeki Uçuş Akademisi’nde yönetim değişikliği oldu. Burada hafif bir duraklama oldu. Yeni yönetim göreve başladı, eğitim uçuşları da devam ediyor. O dönemki eski üniversite yönetimi, öğrencilerin çoğunu yüzde 25-50-75-100 burslu olarak almış. Bu öğrencilerin uçuşlarını da zamanında yaptıramamışlar. O dönemde (2012) İzmir ve Ankara’daki Pilotaj Bölümü’ne 150 öğrenci alınmış. Fakat uçuş okulunun kapasitesi 50, yani 100 kişi fazla alınmış. Pilotaj Bölümü’nde şu anda birinci sınıftan dördüncü sınıfa kadar 450 öğrenci var, fakat uçuş eğitimini bu rakamın yarısı alacak. Alt yapı olmadığından İzmir’deki fakülteyi kapattık. Eskiden olan yığılmayı kontenjan azaltarak uçuş okullarının kapasitesine göre planlama yaptık. Şu an sıkıntı yok.”

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İngiltere Başbakanı May’a taziye mesajı
 
Hakkari'de çatışma: 1 şehit, 4 yaralı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sınıfta eğitim sahada denetim
EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan otobüs şoförleri ile Özel Toplu ...
Efsane hocanın adı ölümsüzleşti
Çankaya Belediyesi, Mülkiye’nin efsane hocası Prof. Dr. Alpaslan Işıklı’nın adını ölümsüzleştirdi.
ODTÜ’de Model AB
EUROsimA DPUİT tarafından 2005 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışından ...
 
Babalar iş başına
Altındağ Belediyesi, “Haydi Babalar İş Başına” sloganı ile “Baba Destek ...
Okuma Bayramı’na tiyatrolu kutlama
Keçiören Yalçın Eskiyapan İlkokulu 1-C sınıfı öğrencileri, Okuma Bayramı’nı ...
Emin Hoca İLEF’te son dersi verdi
Türkçe'nin özleştirilmesi, geliştirilmesi ve zenginleştirilmesine çok ...
 
KPSS başvuruları nasıl yapılır? KPSS başvuruları başladı
KPSS başvurusu nasıl yapılır merak ediliyor. KPSS başvuru ücreti ne kadar? ...
Yarın Hacettepe Üniversitesi
Başkent’teki üniversitelerin rektörleri, üst yönetimleri ve önde gelen ...
Bebek iletişimi için buluştular
Bebek işaret dili eğitmeni Tuba Üstün, Bilkent Otel’de ‘Bebek&Çocuk İşaret Dili Semineri’ düzenledi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Terörle mücadelede ‘Sri Lanka modeli’
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Narman örneği ve siyasetin dibe vurma sebebi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Atatürk düşmanlığının altında yatan ne?
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Atatürk gerçek bir Müslüman
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Bu ülkeyi partiler düzeltemez...
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sorunun adı çok net: Ekonomi
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri