Güvenlik nedeniyle binanın fotoğrafları eşliğinde Türkiye Barolar Birliği’nde yapılan tanıtımda, TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Sema-Abdurrahman Karamanlıoğlu Eğitim Sağlık Kültür Vakfı Başkanı Abdurrahman Karamanlıoğlu ve eski Ankara Barosu Başkanı Avukat Sema Aksoy hazır bulundu. Yaşam Evi’nin ortaya çıkması için yoğun mücadele verildiğinin altını çizen Feyzioğlu, “2010 yılında attığımız filizler, bugün meyvesini verdi. Hayali hayata geçirdiğiz için çok mutluyuz” dedi.
HERKES BAŞKASINI İŞARET ETTİ
Türkiye’de kadına karşı şiddetin büyük bir artışa geçtiği 2010 yılında herkesin çözüm için konuştuğunu ancak topu başkalarına attığını hatırlatan Feyzioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sorun ortadaydı ancak herkes çözüm için başkalarını işaret ediyordu. Biz elimizderki imkanlarla bir şeyler yapmak istedik. O tarihlerde barolar sosyal sorumluk projelerine girmiyordu. Biz ‘Gelincik’ projesini başlatarak ilk adımı attık. Karşılaştığımız en büyük engel kadınları şidetten çekip aldıktan sonra barındıracak bir yer sorunuydu. Zaman zaman kadınları otellerde bile ağırlıyorduk. Fiziksel sıkıntıyı aşma noktasında, iş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu bize 6 katlı bir bina tahsis etti. Biz de Fethi Başkan’a giderek destek itedik. Kendisi gereken yardımı gösterdi. Sonucunda çok güzel bir eser kazandık” dedi.
MUTLU VE GURURLUYUZ
Şiddet mağduru kadınların sıkıntılarını bir nebze azaltmak için uğraştıklarının altını çizen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Nedenlerini, niçinlerini hepimizin bildiği kadına taciz ve şiddetin arttığı bir dönemde Ankara’nın en büyük kadın sığınma evini açtığımız için mutluyuz. Belediyeler sadece yol asfalt ve park yapmaz” dedi. İş adamı Abdurrahman Karamanlıoğlu ise, “Kader kurbanı olan kadınlar için bu adımı atmak çok önemli. İçimde ciddi bir yaraydı. Bu yaşam evi onlara çok faydalı olacak” diye konuştu.
'ANKARA'DA GALERİ SİSTEMİNE GEÇİLMELİ'
Başkent’teki su baskınlarından en çok Yenimahalle bölgesinin etkilendiğini söyleyen Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ankara’da bir an önce galeri sistemine geçmeliyiz” dedi. Radyo Avrasya Türk’te Kemal Aktaş ve Hüseyin Bekar’ın cuma günleri hazırlayıp sunduğu “Yerel Saat” programına konuk olan Yaşar, birkaç gündür sel baskınları ile uğraştıklarını belirterek, şunları söyledi:
“İlçe belediyesi olarak bizim doğrudan görevimiz değil ancak Batıkent, Şentepe’de, Demetevler’de çok sayıda su baskını sorunu yaşadık. 40 kişilik bir ekip 24 saat boyunca vatandaşlara yardımcı olmaya çalıştı. Bunun nedeni altyapıdaki sorun. Kanalların tıkanması. Vatandaşlarımıza görüntüyü kurtaracak hizmetler yerine altyapı hizmetleri verilmiş olsa bu tür sorunlar yaşanmaz. Kaldı ki özellikle Batıkent’in kuruluşu çok eskiye dayanmıyor. Her zaman savunduğum şey, bir an önce galeri sistemine geçmemiz. Avrupa da hiçbir şehirde sürekli bir altyapı çalışması göremezsiniz, biz asfaltı atıyoruz iki gün sonra birileri gelip, yolları yeniden deşiyor. Hâlbuki galeri sisteminde altta yapılan hiçbir işten vatandaşın haberi olmuyor. Ankara’nın en büyük sorunu geleceği düşünerek planlanmayan altyapı sorunudur.”