Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
Bayram tatilindeki kazalarda 75 kişi hayatını kaybetti
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
BM Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları ücretsiz olarak erişime açıldı
5 terörist etkisiz hale getirildi
5 terörist etkisiz hale getirildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar’a gidecek
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
E-ihale ile yapılan tasfiyelik satışlardan 913 milyon TL kamu geliri elde edildi
HABERLER>GÜNDEM
17 Haziran 2022 Cuma - 22:59

İletişim Başkanlığı'ndan Brüksel’de “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İletişim Başkanlığı tarafından Brüksel’de düzenlenen “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” konulu panelde katılımcılara videomesaj ile hitap etti.

İletişim Başkanlığı ndan Brüksel’de “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” paneli

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun,  İletişim Başkanlığı tarafından Brüksel’de düzenlenen “Ukrayna Krizi ve NATO’nun Geleceği” konulu panelde katılımcılara videomesaj ile hitap etti.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin 1952 yılından beri üyesi bulunduğu ve bu 70 yıllık üyeliği boyunca askeri, ekonomik ve diplomatik her türlü destek vermekten kıvanç duyduğu NATO’ya olan bağlılığını kararlılıkla sürdürdüğüne işaret eden Altun, ülkenin karşılaştığı güvenlik tehditlerine karşı, bölgesel ve küresel barışın sağlanması adına örgütün oynadığı hayati rolün bilincinde olduklarını söyledi.

Altun, NATO’nun bu hayati rolünün etkin bir biçimde sürdürülmesi adına  örgütün misyon ve operasyonlarını desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Türkiye’nin gerek jeopolitik konumunun önemi, gerek NATO içindeki ikinci büyük orduya sahip olması gerekse de son yıllarda hız kazanarak artan savunma sanayii ve güvenlik kapasitesiyle ittifak içinde önemli bir misyon yüklendiğine dikkati çeken Altun, şöyle devam etti:

“Bosna Hersek’ten Sudan’a, Afganistan’dan Kosova’ya pek çok ülkede NATO misyonlarına doğrudan katkı sunan Türkiye, NATO'nun ortak bütçesine en çok destek veren ve NATO harekatlarına en fazla katkı veren üye ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye gerek PKK, DEAŞ, El Kaide, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadelede gerekse düzensiz göç, insan kaçakçılığı, korsanlık ve deniz haydutluğuyla mücadelede bir cephe ülkesi olarak kendi ulusal güvenliği ve ittifakın güvenliği için üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmektedir. Ülkemizin NATO misyonlarına sunduğu tüm bu katkılar ve stratejik NATO varlıklarına topraklarımızda ev sahipliği yapmamız, ittifaka olan güçlü bağlılığımızın devam ettiğinin en güçlü bir kanıtıdır.”

Türkiye’nin de sunmuş olduğu önemli katkılarla NATO’nun bugün en dinamik ve güçlü güvenlik teşkilatı olduğunu ifade eden Altun, böylesi bir ittifak örgütünün genişlemesinin muhakkak arzu edilir bir durum olduğunu ve Türkiye’nin bugüne kadarki genişlemelerde kolaylaştırıcı bir rol oynadığını kaydetti.

Altun, NATO gibi böylesine önemli bir ittifak örgütüne katılımın, üyeliğe aday ülkeler için faydalar sağlayacağı gibi bu ülkelere bir dizi sorumluluk da yüklediğinin altını çizerek, “Unutulmamalıdır ki NATO üyeliği her ülkenin koşulsuz şartsız kabul edileceği bir hak değil, ittifak ilkelerine bağlılığını gösteren ülkelere sağlanan bir imtiyazdır. Bu sebeple ittifaka katılacak yeni ülkelerin NATO'nun kurumsal kimliği ve kurum içi uyumuna zarar vermemeleri, halihazırda ittifaka üye ülkelerin meşru güvenlik endişelerine karşı tehdit oluşturmamaları, üye ülkeleri tehdit eden terör örgütlerine destek vermemeleri beklenir. Bu şartlar gerek mevcut genişleme talepleri gerekse de gelecekte yaşanabilecek yeni katılımlar için sağlanması gereken asgari gerekliliklerdir.” dedi.

“Türkiye teröre karşı kararlı mücadelesini sürdürecek”

Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ittifakın karşılaştığı tehditlere karşı kararlı desteği sürdürmekten kaçınmayacaklarını vurgulayan Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ne var ki olası bir savaş durumunda yardımına koşmayı taahhüt edeceğimiz ülkelerin bizim vatandaşlarımızı hedef alan terör örgütleri desteklememesini, bu örgütlerin propaganda yapma, finansman sağlama, militan devşirme gibi Türkiye karşıtı etkinliklerine müsamaha göstermemesini beklemek en temel hakkımızdır. Türkiye’de gerçekleştirmiş oldukları terör saldırılarıyla çok sayıda vatandaşımızın canına kasteden terör örgütlerine karşı kararlı bir pozisyon almamış, bu örgütlerin ülkelerindeki faaliyetlerine değil önlem almak, müsamaha gösteren ülkelerin NATO üyeliğine olumlu yaklaşmamız düşünülemez. Türkiye’nin bu ilkesel tutumu hem NATO’nun etkinliğinin sürdürülmesi ve ittifakın geleceği  hem de Türkiye’nin güvenlik tehditlerinin bertaraf edilmesi için son derece önemlidir.

Türkiye, sınır komşularımız Irak ve Suriye'de üslenen PKK ve DEAŞ tehditlerine, 2013'te Ankara’daki Amerikan Büyükelçiliğine intihar saldırısı düzenleyen DHKP-C terör örgütüne, 2016 yılında seçilmiş iktidara karşı bir darbe teşebbüsünde bulunan ve bu girişimde 251 vatandaşımızı katleden FETÖ’ye karşı kararlı mücadelesini sürdürecektir. Bu örgütlerin bir kısmının müttefiklik ilişkisi kuracağımız Avrupa başkentlerinde Türkiye karşı faaliyetlerinin durdurulması ülkemiz için meşru ve hayati bir taleptir.”

“FETÖ’nün kara propagandaları dost bildiğimiz ülkelerde ev sahipliği bulmamalı”

Son günlerde İsveç ve Finlandiya’dan Türkiye’nin güvenlik kaygılarını ciddiye alan açıklamalar duymanın ümit verici bir gelişme olduğunu dile getiren Altun,  “Umarız İsveç ve Finlandiya gibi tarihsel olarak yakın ilişkilerimiz olan, dost bildiğimiz ülkelerin, Türk vatandaşlarını tehdit eden terör örgütlerinin faaliyetlerini engelleme noktasında somut ve kalıcı adımlar attığını görebiliriz. FETÖ üyelerinin müttefiklerimizle ilişkilerimizi bozmak için sürdürdükleri kara propagandalarının dost bildiğimiz ülkelerde ev sahipliği bulmamasını temenni ediyoruz. Umarız bundan sonra PKK’ya yönelik gerçekleştirdiğimiz terörle mücadele operasyonlarında İsveç yapımı AT-4 tanksavar silahları ile karşılaşmayız ve PKK mensupları bir daha Stockholm'de sözde flamalarını sergileyip, uluorta örgüt propagandası yapamazlar.” dedi.

 Altun, Türkiye’nin ulusal güvenliğine kasteden terör örgütlerine destek sunmayan, bu örgütlere ev sahipliği yapmayan dost ülkelerle NATO ve diğer tüm uluslararası kulvarlarda işbirliği ve ittifak ilişkileri geliştirmeye açık olduğunu vurguladı.

Türkiye’nin NATO’nun geleceği için gösterdiği fedakarlık ve istikrarlaştırıcı bir güç olarak üstlendiği sorumluluklarının gerek birliğe üye ülkeler gerekse de halihazırda üye olmak isteyen ülkeler tarafından doğru değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Altun, Türkiye’nin bu ülkelerle birlikte daha güvenli bir dünya için çalışmaya her daim hazır olduğunu sözlerine ekledi.
Hibya Haber Ajansı

 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 9. Cumhurbaşkanı Demirel için anma mesajı
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan Beşiktaş yönetimini kabul etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 9. Cumhurbaşkanı Demirel için anma mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı sonrası açıklamalarda bulundu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Bakan Soylu’dan Sahil Güvenlik Komutanlığı kuruluş yıl dönümü mesajı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluş ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Karne Dağıtım Töreni'nde konuştu.
Bakan Akar: "İsveç ve Finlandiya’nın terör örgütlerine destek sağlaması NATO için de bir tehdit"
Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar; NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ...
Bakan Özer'den 2021-2022 eğitim öğretim yıl sonu mesajı
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021-2022 eğitim öğretim yılının bugün ...
 
Bakan Yanık: "Son 20 yıl içerisinde engelsiz tasarım ve yaş dostu çevreye yönelik farkındalık artış gösterdi"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Birleşmiş Milletler Avrupa ...
Bakan Akar, Yunan mevkidaşı Panagiotopoulos ile görüştü
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ile görüştü.
Aydemir: ‘Hepimiz Türk Milletinin esaslı parçasıyız’
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz milleti birleştirmenin derdindeyiz. ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri