Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
16 Ocak 2018 Salı - 10:08

Güvenlik Uzmanı Keleş: Diyarbakır ve İncirlik’teki ABD üsleri kapatılabilir

Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş, terör ordusu kararı alan ABD’nin artık Türkiye’yi direkt tehdit ettiğini vurgulayarak, Ankara’nın 1974’teki taktiğini hatırlattı: “Diyarbakır ve İncirlik’teki ABD üsleri kapatılabilir.

Güvenlik Uzmanı Keleş: Diyarbakır ve İncirlik’teki ABD üsleri kapatılabilir

ABD’nin, Türkiye-Suriye sınırına 30 bin PKK’lı teröristi yerleştireceğini duyurmasının ‘açık bir tehdit’ olduğunu kaydeden ASSAM güvenlik uzmanı emekli Albay İbrahim Keleş, askeri üslerde kısıtlamaya gidebileceğini veya ipler kopma noktasına gelirse İncirlik başta olmak üzere ABD üslerini kapatarak bu terör örgütüne lojistik desteğe karşı önlem alabileceğini söyledi. 

ASSAM Güvenlik Uzmanı İbrahim Keleş, önceki gün ABD sözcüsü Albay Thomas Veale’nin Türkiye sınırında Demokratik Suriye Güçleri adı altında PKK’nın Suriye kolu PYD’nin büyük çoğunluğunu oluşturduğu 30 bin kişilik birliğin görev yapacağını açıklamasını değerlendirdi. Bu açıklamayla Türkiye’nin artık ABD tarafından açıkça tehdit edildiğini vurgulayan Keleş, şunları söyledi: “30 bin asker demek ve bunun 40 bine çıkarılacağını söylemek, sınır birliği değil, kolordu değil, ordu kurduğunu ilan etmektir. Üstelik bu ordu ağır silahlarla da donatılmış. PKK/PYD, fiilen Suriye’nin üçte birine ordusu, sözde meclisi, vergi toplamasıyla devletleştiriliyor. ‘Ne olmuş, Kürtler Suriye’de ordu kursun, diyemezsiniz. Büyük Kürdistan projesinin Irak ve Suriye ayağı tamamlandığında, sıra İran ve Türkiye’nin bölünmesine gelecektir. Bu mesele tamamen Türkiye için bir beka meselesidir. Dur denilmezse sınırınızın hemen dibinde, 35 yıldır mücadele ettiğimiz terör üreten PKK örgütü olacak. Bu, Türkiye’ye yeni terör saldırıları için tamamen lojistik bir üsse dönüşecek. Türkiye’nin Suriye sınırı, sürekli bir istikrarsızlıkla Türkiye’yi tehdit edecek.” Keleş, ABD ve koalisyon ülkelerine DEAŞ’la mücadele için açılan Diyarbakır ve İncirlik üslerindeki operasyon izinlerinin bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi. 

DEFAKTO PKK DEVLETİ

Türkiye’nin 90’lı yıllarda Irak’ta Saddam Hüseyin’e yönelik operasyon adı altında topraklarında konuşlanan ‘Çekiç Güç’ün Kuzey Irak’ta defakto bir PKK devletine zemin hazırlaması gibi DEAŞ’la mücadele adı altında Suriye’nin kuzeyinde Akdeniz’e açılan bir PKK koridoru oluşturulmasına Fırat Kalkanı ile izin vermediğine dikkat çeken Keleş, şöyle devam etti: “Bu üsler, DEAŞ’la mücadele için açılmışsa şimdi bu mücadele bittiğine göre misyonunu da tamamlamıştır. DEAŞ’la mücadele adı altında ABD ve koalisyon ülkelerine açılan üslerden DEAŞ operasyonu adı altında Suriye ve Irak’ta faaliyete izin verilmeyebilir.” 

LİSTE DIŞI MALZEME VAR 

Türkiye’nin daha önce Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 1974’te İncirlik Üssünü kapattığına dikkat çeken Keleş, şunları söyledi: “ABD, Türkiye’yi artık direkt tehdit ediyor ve Türkiye’nin elindeki seçeneklerden biri İncirlik Üssü’nün kapatılmasıdır. ABD, artık gizleme gereği de duymadan açıkça ‘PKK’yı Türkiye’nin sınır komşusu yapıyorum’ diyor. ABD, Suriye’de sayısız üs kursa da Ortadoğu’daki ana lojistik üssü İncirlik’tir, kapatırsanız canını yakarsınız. PKK/PYD’ye lojistik desteği de etkilersiniz. ABD’nin, bu üslerde zaman zaman verdikleri listenin dışında malzeme taşıdığı belirlendi. PYD’ye silah sevkiyatında İncirlik Üssü kullanabilir. Bir iki yakalarsın, hepsini önleyemezsin.” 

AFRİN’E PKK’LI YIĞDILAR 

Türkiye’nin çaresiz olmadığını vurgulayan Keleş, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye, gerekirse Diyarbakır ve İncirlik’teki faaliyetlere son verebilir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, bir gece ansızın Afrin’e girebiliriz. ABD, Türkiye’nin bekasına yönelik tehdit oluşturan PYD’ye her türlü silah, teknoloji, eğitim sağladı. Afrin’deki PKK/PYD’li sayısı Türkiye’nin olası operasyonuna karşı 1200’den 4 bine çıkarıldı. Bu sayı daha da artmış olabilir. PKK/PYD, ABD’nin verdiği bazı komplike silahlar ile belli noktalarda zarar vermeyi deneyebilir ama Türkiye her şeye hazırlıklı. ABD’nin bölgedeki operasyonlara karşı uydu takibi, iha ve siha, dinleme gibi konularda istihbarat körlüğü ile engel de oluşturamaz. Türkiye, ABD’nin Suriye’deki üslerinin yerini de içinde ne olduğunu da çok iyi biliyor.  Türkiye şunu öğrendi: ABD bizimle müttefiklik hukukuna uygun davranmıyor.”  (Star)

 
Türkiye, terör örgütü PKK/YPG’ye ait 149 hedefi vuracak
 
Engelliye dayağa 4 tutuklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye, terör örgütü PKK/YPG’ye ait 149 hedefi vuracak
Türkiye, YPG’yi Afrin’de İHA ve fiziki istihbaratla 13 Ekim’den beri izliyor. ...
12 milyon değerindeki tekneler çürümeye terk edildi
Muğla’nın Bodrum ilçesinde, göçmen kaçakçılığında kullanılırken yakalanan ...
Yerel sistem de değişiyor
51 il bütünşehir kapsamına alınacak ve mülki sınırlarına geçecek. O ilin ...
 
AYM’nin kararı hukukçuları böldü
FETÖ’cü Alpay ile Altan’a tahliye yolunu açan kararı hukukçular farklı ...
Türkiye'den AB'ye: İmtiyazlı ortaklık teklifi görürsek kapıyı dahi açmayız
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB tarafından ...
TSK Afrin kuşatması için hazır
ABD’nin terör örgütü PYD/YPG’yi ‘sınır muhafızı’ olarak eğitmeye başlaması, ...
 
Türkiye'den ABD'ye seyahat uyarısı
ABD'de artan terör ve şiddet olaylarının artmasıyla Dışişleri Bakanlığı, ...
ABD ve İngilizler PKK kıyafeti giyiyor
Suriye’de PKK/YPG’den kaçıp Kilis’te güvenlik güçlerine teslim olan 3 ...
Bahçeli'nin 'Erdoğan' kararı Yunanistan'ı rahatsız etti
MHP Lideri'nin 2019 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri