Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>YEREL HABERLER
16 Aralık 2020 Çarşamba - 11:35

Güvenli Kayak Merkezi Erciyes’te kayak sezonu açıldı

Sezon açılışına katılan Başkan Büyükkılıç, pandemiye ilişkin her türlü tedbirin alındığını hatırlatarak, Kayseri’ye gelecek yabancı turistlerin kontrollü ve güvenli bir şekilde ulaşımlarının sağlanacağını söyledi.

Güvenli Kayak Merkezi Erciyes’te kayak sezonu açıldı

Pandemi koşullarına göre tüm tedbirleri alan ve bu yönde geçirdiği uluslararası denetimin ardından “Güvenli Kayak Merkezi” sertifikası alan Erciyes’te kayak sezonu açıldı. Dünyanın ve Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden Erciyes’teki resmi sezon açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katılarak, “Yeni kayak sezonu hayırlı uğurlu olsun. Amacımız Erciyes’i bir numara yapma konusunda irade göstermektir” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2020-2021 Kayak Sezonu açılışı için Erciyes’e çıktı. Erciyes’te açılış öncesi esnafları da ziyaret eden ve yeni sezonun hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Büyükkılıç, maske ve mesafe hatırlatmasında bulundu.

Sezon açılışında ilk olarak Türkiye Kayak Federasyonu’nda görevli kayakçılar tarafından açılan “2020-2021 kayak sezonu hayırlı olsun” yazılı pankart ile pistte kayak yapıldı. Daha sonra kayak eğitmenleri tarafından Başkan Dr. Büyükkılıç’a günün anısına çiçek takdim edildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 2020-2021 kayak sezonunun hayırlı uğurlu olmasını dileyerek, “Erciyes, bizim gurur kaynağımız. Son süreçte güvenli kayak merkezi olarak sertifikasını da alınca adeta dünyada ses getirdi. Bu güzel tabloyu paylaştık. Şimdi de kayak dönemini başlatmıştık olduk” dedi.

HAFTADA EN AZ 10 UÇAK GELECEK

Pandemi koşullarına uyulduğunu ve güvenli bir ortamda kayak yapılmanın amaçlandığını ifade eden Başkan Dr. Büyükkılıç, “Kurallara uyma yönünde de hepimiz gayret göstereceğiz. Hepimiz dikkat edeceğiz. Hepimiz kurallara uyacağız. İnşallah Erciyes’in bu güzelliğinden, Cenabı Allah’ın bu lütfundan istifade edeceğiz. Malumunuz yurt dışından charter seferleri 19 Aralık’ta başlıyor. Haftada en az 10 uçak gelecek. Bunun içerisinde Rusya, Ukrayna, Polonya, Belarus ve diğer ülkeler var. Turlar halinde otellere gelip yerleşen dostlarımız rahatlıkla buradan kayabilecek. Yabancı misafirlerimiz kontrollü ve güvenli bir şekilde ilimize gelip, ilimizden ayrılacaklar.” diye konuştu.

“ERCİYES’İ BİR NUMARA YAPMAYI AMAÇLIYORUZ”

Büyükkılıç, Erciyes’te her geçen gün bir şeyler katma yönünde gayret gösterdiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Bu dönemde Kayserili hemşerilerimizden bize bir miktar anlayışla yaklaşmalarını bekliyoruz. Kayak yapacak dostlarımıza fırsat verip, daha sonra inşallah Erciyes’in bu güzelliklerini ‘ben de göreyim’ anlayışı içerisindeki beklentilerimizi pandemi sürecinin sonuna bırakalım. Pandemi süresinin bitmesi içinde maske, mesafe ve temizlik konusunda duyarlılığı göstermelerini bir doktor olarak buradan yeniden belirtmek isterim. Bu dönem hayırlı uğurlu olsun. İnşallah Allah kaza bela vermesin. Gururumuz olan Erciyes’te Haseki Bakanımızı anmadan geçmeyelim. Sayın Bakanımıza hakikaten böyle bir eseri Kayserimize kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyoruz. İnşallah Yüksek İrtifa Merkezi, sıcak su ile ilgili termal çalışmalar da devam ediyor. Burada önümüzdeki 2021 yılında spor tesislerimizin ihalesini yapacağız. İnşallah bir alternatif çevre yolu açma yönünde karayollarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. Malum yol tıkanıyor, trafik oluyor, onu da aşacağız. Otoparkımızı yapıyoruz. Her geçen gün Erciyes’e bir şeyler katma yönünde gayret gösteriyoruz. Yeni otellerin yapıldığını da buradan vurgulamak istiyorum. Daha önceden yatırım yapması gereken dostlarımıza da rica ediyorum. Lütfen yatırımlarınızı yapın. Bu güzellikleri görün. Aksi takdirde bizim hukuki süreci başlatmamıza müsaade etmeyin. Amacımız Kayserimize kazanım sağlamak. Ülkemize döviz getirmesini sağlamak. Allah’ın bu nimetlerinden istifade etmek, en güzel biçimde hizmet etmek.  Erciyes’i bir numara yapma konusunda irade göstermek. Bir kez daha kayak sezonu hayırlı uğurlu olsun.”

Kayak sezonunun resmi açılışına Başkan Dr. Büyükkılıç’ın yanı sıra Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ile Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun da katıldı.

Pandemi ile ilgili tüm tedbirleri alarak sezon açılışı yapılan Kayseri Erciyes Kayak Merkezi’ne, 193 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve global çapta en yetkin uluslararası kuruluş olan Bureau Veritas tarafından güvenli kayak merkezi (Safe Ski Resort) sertifikası verilmiş ve Erciyes, dünyada bu belgeyi alan ilk ve tek kayak merkezi olmuştu.


Hibya Haber Ajansı

 
3. Uluslararası Dostluk Kısa Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu
 
Ege Denizi'nde deprem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Esnafın imdadına Başkan Aktaş yetişti
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, çıkan yangında 90 işletmesi ...
Ulaşımda 'yasak mesaisi'
Korona virüs salgını nedeniyle Bursa'da 11 Nisan - 1 Haziran tarihleri ...
600 yıllık eser meydanla taçlandı
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan 6 asırlık ...
 
Büyükşehir, 7/24 sahada
Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgını tedbirleri kapsamında ...
Başkan Büyükkılıç, 600 günde 16 ilçeyi 122 kez ziyaret etti
31 Mart 2019 Yerel Seçimleri ile Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı ...
Büyükşehir Zabıta Ekipleri’nden sıkı denetim
Tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması için ...
 
Büyükşehir Ulaşım A.Ş’den Hatay’a 700 fidan
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. tarafından her yıl çalışanlar ve aileleri ...
Türkiye’ye Örnek Aile Yapısını Korumaya Yönelik Proje hayata geçiriliyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Üsküdar Üniversitesi arasında “Bilinçli ...
Büyükşehir, kent merkezini ağaçlarla donatıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, başlattığı “Yeşil Şehirler Huzurlu Nesiller” ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri