Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i kabul etti
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Bakan Kurtulmuş: Parlamentodaki her partinin görüşünü alacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’yi düşmanlaştırarak hiçbir yere varamazsınız
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
Son bir haftada 43 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
23 Mart 2021 Salı - 16:46

Global piyasalarda karışık seyir devam ediyor

Global piyasalarda dolarda yaşanan toparlanma eğilimi ve azalan risk iştahı endeksler üzerinde baskıyı bir miktar artırdığı görülüyor.

Global piyasalarda karışık seyir devam ediyor

Global piyasalarda dolarda yaşanan toparlanma eğilimi ve azalan risk iştahı endeksler üzerinde baskıyı bir miktar artırdığı görülüyor. Özellikle, Avrupa borsaları ve küresel endeks vadeli işlem sözleşmelerinde zayıf seyrin günün ilk yarısında devam ettiği izleniyor. Diğer taraftan, tahvil piyasasında getiri bacağında yaşanan kısmi gerileme risk iştahı üzerinde baskıyı bir miktar artırdığı gözüküyor. VIX endeksi 19,50 değeri civarında hareketine devam ediyor. TL varlık fiyatlamalarının ise anlık olarak sabah saatlerine göre kısmen toparlanma çabası içerisinde olduğu izleniyor. 5 yıllık dolar bazlı CDS ülke risk priminin 428 değeri civarına gerilediği görülürken, Dolar/TL’de fiyatlamaların 7,80 değeri hafif üzerinde hareket ettiği izleniyor. Günün ikinci yarısında yurtiçinde zayıf veri akışı ile birlikte küresel piyasalarda Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları takibimizde olacak.

Satır Başları:

? BIST-100 Endeksi günün ilk yarısına doğru toparlanma çabası içerisinde… Haftanın ikinci işlem gününe negatif açılış ile başlayan endekste anlık olarak fiyatlamaların 1360 seviyeleri civarında geçmeye devam ediyor. Global piyasalarda azalan risk iştahına karşın, gün içerisinde CDS risk priminde yaşanan gerileme eğilimi kısa vadede endekste toparlanma çabasını destekleyebilir. Günün ikinci yarısında, varlık fiyatlamalarında artan oynaklık ve global piyasalarda risk iştahının seyrine bağlı olarak fiyatlama davranışlarının yakından takip edilmesi gerektiğini öngörüyoruz.

? Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Motorlu Kara Taşıtları, Şubat 2021 verilerine göre; Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı bir önceki aya göre %35,3 azaldı. Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı geçen yılın aynı ayına göre %42,8 artış gösterdi.

? 25-26 Mart'ta düzenlenecek AB Liderler Zirvesi'nin başlıca gündem maddeleri arasında Türkiye ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve Türkiye’deki Suriyeli mültecilere mali destek konuları olduğu olduğuna dair resmi olmayan haber akışları basında yer aldı.

? Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan yaptığı değerlendirmede; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çarşamba günü ekonomi alanındaki reform ve düzenlemelerle ilgili güçlü mesajları olacağını” ifade etti. (Kaynak: NTV)

? ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu basınla paylaştı. Yellen, Başkan Biden'in koronavirüs teşvik paketinden kaynaklı olarak gelecek yıl hem büyüme hem de tam istihdam beklediğini belirtti.

? Bugün Küresel piyasalarda İngiltere Merkez Bankası Başkanı Bailey ve Fed Başkanı Powell’ın açıklamaları yakından izlenecek.

BIST 100

Güne negatif açılış ile başlayan BIST100 öğleden önce en düşük 1256 seviyesini gördü. BİST100 endeksi şu saatlerde ise 1360 seviyesinde işlem görmekte.

Destek: 1300 - 1280

Direnç: 1400 – 1411

USDTRY

Gün ortasında 7,7297 seviyesinden işlem gören USD/TRY kuru güne 7,7894 seviyesinden başladı. Sabah saatlerinde en yüksek 7,9528 ve en düşük 7,6969 seviyelerini gören Dolar kuru hafif satıcılı seyrediyor. Dolar kurunda aşağı yönde ilk destek 7,6300 seviyesinde.

Destek: 7,6300 - 7,5400

Direnç: 7,8900 - 8,0500

EURTRY

Şu saatlerde 9,3025 seviyelerinde hareket eden EUR/TRY kuru güne 9,2678 seviyesinden başladı. Öğleden önceki işlemlerde en yüksek 9,5275 ve en düşük 9,2056 seviyelerini gören kur hafif alıcılı seyrediyor. Kur için yukarı yönlü hareketlerde ilk direnç 9,4800 seviyesinde.

Destek: 9,1600 - 9,0200

Direnç: 9,4800 - 9,6700

EURUSD

Güne 1,1933 seviyesinden başlayan paritenin şu saatlerde 1,1897 seviyelerinde hareket ettiğini izliyoruz. Öğleden önceki işlemlerde en yüksek 1,1941 ve en düşük 1,1886 seviyelerini gören EUR/USD paritesi hafif satıcılı seyrediyor. Parite için aşağı yönlü hareketlerde ilk destek 1,1900 seviyesinde.

Destek: 1,1860 - 1,1840

Direnç: 1,1900 - 1,2000

ALTIN

Ons altın haftanın ikinci işlem gününe 1.739 seviyesinden başladı. Öğleden önce en yüksek 1.741 en düşük 1.731 seviyelerini gören değerli metal şu saatlerde 1.740 seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons altın için ilk direnç 1.743 seviyelerinde.

Destek: 1.734 – 1.727

Direnç: 1.743 – 1.747

BRENT

Haftanın ikinci işlem gününe 64,25 seviyesinden başlayan Brent petrol sabah saatlerinde en yüksek 64,29 en düşük 63,32 seviyelerini gördü. Şu saatlerde 63,48 seviyesinde hareket eden emtiada %-1,76 azalış gözleniyor.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Çin 10 bin yuanlık GSYİH için kullanılan su oranını yüzde 24 düşürdü
 
“Kadın Çiftçi Kredisi” ile dar gelirli kadınları iş sahibi yapacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasaların yönü
TCMB başkanlığında yaşanan değişim sonrasında TL varlıklar çok sert değer ...
Günlerden Powell
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 123,627,200 – tedaviye pozitif ...
Borsada toptan alış satış işlemi
Borsa İstanbul A.Ş, toptan alış satış işlemine ilişkin bildirim yaptı.
 
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %2.14 düşüş ile 1,591 seviyesinden günü tamamladı.
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah negatif açılış ve sonrasında 1450 – 1520 arasında işlem aktivitesi ...
Merkez Bankası görev değişikliği ve ilk yansımalar
Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğinin ardından piyasalar haftaya oldukça ...
 
Piyasaların gündemi Merkez Bankası
ABD’de teşvik paketi içeride ekonomi reform paketi sonrası en büyük beklentiler ...
2023 yılına kadar en az 40 ihraç edilen ürün kazandıracağız
TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar, “Öncelikli hedefimiz ...
Bu hafta ne oldu
Bu hafta küresel piyasaların odağında Merkez Bankaları’nın faiz kararları ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri