Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
TÜBİTAK BiGG Fonu, girişimcilerin 136 iş fikrine yatırım yaptı
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Şimşek: Pazartesi günü tasarruf verimlilik paketini açıklayacağız
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
Bakan Göktaş, Filistin Sosyal Kalkınma Bakanı Hamad ile görüştü
11 ilde “Bozdoğan-37' operasyonu
11 ilde “Bozdoğan-37" operasyonu
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
Bakan Bayraktar, ABD özel sektör temsilcileriyle bir araya geldi
HABERLER>EKONOMİ
23 Mart 2021 Salı - 12:06

Piyasaların yönü

TCMB başkanlığında yaşanan değişim sonrasında TL varlıklar çok sert değer kayıplarıyla karşı karşıya kaldılar.

Piyasaların yönü

BIST100… 2021 Kazançlarını Sildi… TCMB başkanlığında yaşanan değişim sonrasında TL varlıklar çok sert değer kayıplarıyla karşı karşıya kaldılar. Endeksin açılışta %5’in üzerinde değer kaybetmesiyle birlikte devre kesici sistem devreye girdi. Borsada dün iki kez işlemlere geçici olarak ara verildi. Borsa İstanbul’da hisseler taban seviyelere yakın işlem gördü. 1,380 puan seviyesinin altı test edildikten sonra tepki alımlarıyla karşılaşılsa da endeks satış baskısına boyun eğdi. Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi dün %9.79 değer kaybıyla 1,379 puandan kapandı. Bugün 200 günlük ortalamanın geçtiği 1,300 puan seviyesi destek noktası olarak takip edilecek.

 

 

USDTRY… Dengelenme Çabasında… TCMB başkanlığında yaşanan değişim sonrasında ilk kotasyonlarda dolar karşısında %16’nın üzerinde değer kaybıyla karşı karşıya kalan TL varlıklar, bankalararası para piyasasının açılmasıyla bir miktar geri çekilse de yukarı yönlü baskı ve yüksek volatilite devam etti. Türk Lirasındaki oynaklık göstergeleri yükseliş kaydederken Ağustos 2018’den bu yana en yüksek düzeye çıktı. Dün gün içerisinde en yüksek 8.48 seviyesini gören Dolar TL kurunun gördüğü en düşük seviye ise 7.69’du. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan serbest piyasa mekanizmasından taviz olmayacağını ve liberal döviz kuru rejiminin devam edeceğini ifade etti. Dolar TL kurunda yukarı yönlü hareketlerde 8.15-8.30 seviyeleri direnç noktası olarak takip edilecek. Olası geri çekilmelerde ise 7.75-7.50 seviyeleri izlenecek.

 

 

EURTRY… 9.35 Seviyelerinde Denge Bulma Arayışında… TCMB başkanlığında Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yapılan değişiklik sonrasında EURTRY 'deki ilk fiyatlamalar hızlı yükselişe işaret etti. Resmi gazetede yayımlanan kararın ardından düşük hacimli işlemlerin gerçekleştiği Asya piyasalarında ilk kotasyonlarda %16’nın üzerinde yükselişler görüldü. Euro TL kuru 10.08 seviyelerine kadar yükseldikten sonra yurt içi piyasaların açılmasından sonra gelen tepki satışlarının etkisiyle 9.15 seviyelerine geriledi. Yeni işlem günü öncesinde TL varlıklardaki satış baskısı sınırlı da olsa devam ediyor.

 

 

EURUSD… Karantina Önlemleri Euro Varlıklar Üzerinde Satış Baskısı Kuruyor… Powell’ın BIS etkinliğinde gerçekleştireceği konuşma öncesinde ABD 10 yıl vadeli tahvil faizleri %1.70 seviyesinin altına gerilerken, dolar global bazda zayıflama gösterdi. Euro Bölgesi cari hesap fazlası Ocak ayında 30 milyar Euro’ya geriledi. Avrupa’daki aşılama kampanyasının beklentilerden daha yavaş ilerlemesi, Almanya’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında karantinayı 18 Nisan tarihine kadar uzatması ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’in, AstraZenaca aşısının üye ülkelere taahhüt ettiği teslimatı yapmaması durumunda bu aşının engellenebileceği tehdidinde bulunması Euro varlıklar üzerinde risk yaratan unsurlar olarak karşımıza çıkıyor.

 

 

XAUUSD… Orta Vadeli Görünüm Aşağı Yönlü… Spot altın haftanın ilk işlem gününde hafif satış baskısı altında kaldı. Powell’ın BIS toplantısında gerçekleştireceği konuşma öncesinde hafif satıcılı seyreden ve 1,735 $ seviyelerindeki destek noktasına tutunan altının ons fiyatı doların global bazda güç kazanmasıyla birlikte satıcılı seyrini yeni işlem gününde de sürdürüyor. ABD tahvil faizlerindeki yükseliş altın fiyatlarını baskılayan bir diğer unsur olarak karşımıza çıkıyor. FED Başkanı Powell ve Hazine Bakanı Yellen bugün Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’nde bir sunum gerçekleştirecekler. Kısa vadeli destek ve direnç seviyeleri arasında bir konsolidasyon süreci yaşanan spot altında orta vadeli görünüm aşağı yönlü kalmaya devam ediyor.

 

 

GLDGR… Dolar TL Kurundaki Hareketler Takip Ediliyor… Altının ons fiyatında gözler FED Başkanı Jerome Powell’ın Temsilciler Meclisi’nde gerçekleştireceği sunumda olacakken, gram altın Dolar TL kurundaki hareketlere odaklanmış durumda. Dolar TL kurundaki yükselişin etkisinde haftaya 475 TL seviyelerinden başlayan gram altın, Dolar TL’de işlem hacimlerinin oturmasıyla birlikte 435 TL seviyelerine kadar gerilemişti.

 

 

BRENT… Karantina Önlemleri ve Petrol Talebine Yönelik Endişelerle Birlikte Geriledi… Avrupa başta olmak üzere koronavirüs önlemlerinin sıkılaştırılacağı beklentileri, petrol talebine yönelik endişe yarattı. Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde varil başına 63.5 $ seviyesine geriledi.

 

 

S&P500… Haftanın İlk İşlem Gününü Artıda Tamamladı... ABD’de 10 yıl vadeli tahvil faizi %1.70 seviyelerine kadar yükseldikten sonra, Powell’ın bugün gerçekleştireceği sunum öncesinde geriledi. S&P500 endeksi tahvil faizlerindeki geri çekilmenin etkisinde günü %0.70 değer kazancıyla 3,941 puandan tamamladı. Uzun vadeli tahvil getirilerindeki artış hisse senedi piyasaları üzerindeki etkisi devam ediyor. S&P500 endeksi yeni işlem gününde vadeli piyasalarda hafif ekside. FED Başkanı Powell dün gerçekleştirdiği konuşmasında toparlanmanın güç kazandığını ancak kapasiteden uzak olduğunu yineledi.

 

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Günlerden Powell
 
Alt solunum yolu hastalıklarının tedavisi için aşı programı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Günlerden Powell
Corona virüsünde güncel durum, vaka sayısı 123,627,200 – tedaviye pozitif ...
Borsada toptan alış satış işlemi
Borsa İstanbul A.Ş, toptan alış satış işlemine ilişkin bildirim yaptı.
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %2.14 düşüş ile 1,591 seviyesinden günü tamamladı.
 
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah negatif açılış ve sonrasında 1450 – 1520 arasında işlem aktivitesi ...
Merkez Bankası görev değişikliği ve ilk yansımalar
Merkez Bankası’ndaki görev değişikliğinin ardından piyasalar haftaya oldukça ...
Piyasaların gündemi Merkez Bankası
ABD’de teşvik paketi içeride ekonomi reform paketi sonrası en büyük beklentiler ...
 
2023 yılına kadar en az 40 ihraç edilen ürün kazandıracağız
TBY Holding İnovasyon Direktörü Erdal Can Alkoçlar, “Öncelikli hedefimiz ...
Bu hafta ne oldu
Bu hafta küresel piyasaların odağında Merkez Bankaları’nın faiz kararları ...
Uluslararası piyasalar
Haftanın son gününde dolar hemen hemen tüm G10 para birimleri karşısında değer kaybetti.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri