Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>GEZİ-MEKAN
10 Ocak 2017 Salı - 11:06

Galeriler gitti iş yerleri boş kaldı

Oto galerilerin büyük bölümünün OTONOMİ’ye taşınmasının ardından boşalan iş yerleri, satılmaya ve kiralanmaya başladı. Bahçeli ve Emek’te 80’e yakın iş yerinin boş kaldığını belirten emlakçılar, “Dükkânlar, eski galeri fiyatlarından kiralanmaya çalışılıyor. Yüksek kira bedellerinden dolayı kiracı bu

Galeriler gitti iş yerleri boş kaldı

Ankara’da yıllardır konuşulan ve geçtiğimiz yıl Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından şehir dışına taşınmaları kararlaştırılan kent içindeki 2’nci el oto galerilerin, yeni adresi Akyurt’taki OTONOMİ oldu. Başkent’te, elinde Meclis kararına karşı aldığı ‘yürütmeyi durdurma’ kararı bulunan ve mahkeme süreci devam eden 92 işletme dışındaki tüm oto galeriler OTONOMİ’ye taşındı. Taşınma işlemlerinin ardından oto galerilerin yoğun olduğu Emek, Aydınlıkevler, Subayevleri ve Yenimahalle’de trafik rahatladı. Daha önce satılık araçların park edildiği kaldırımlar da boşaldı. Binalardaki tabelalar söküldü. Taşınmalara en çok sevinenler vatandaşlar oldu.

EMEK’TE 70-80 DÜKKÂN BOŞ

Oto galericilerin boşalttığı iş yerleri ise kiralanmaya ve satılmaya başladı. İş yerlerinden bazıları uzun süredir boş kalırken, bazılarına da farklı iş kollarından yeni işletmeler açıldı. Aydınlıkevler’de, oto galericilerin boşalttığı İrfan Baştuğ Caddesi’ndeki iş yerlerinden birçoğuna avizeci, tuhafiye ve restoran açılırken; Emek 8. ve 4. caddelerdeki iş yerlerinin büyük çoğunluğu boş kaldı. Emlakçılar, “Dükkânlar, eski 
galeri fiyatlarından kiralanmaya çalışılıyor. Sahipleri, 7-9 bin lira istiyor. Böyle olunca da kiracı bulmak zor oluyor. Yüksek kira bedellerinden dolayı Emek ve Bahçelievler’de kiralanmayı bekleyen, galericilerin çıktığı toplam 70-80 dükkân var” ifadelerini kullandı.

KİM NE DİYOR?

Hürriyet Ankara, 2’nci el oto galerilerin taşınmasının ardından cadde ve sokaklarda yaşanan değişimi; mahalleliden, esnaftan ve oto galericilerden dinledi.

* TAŞINMALARINDAN SONRA RAHATLADIK

Oto galeriler yüzünden kaldırımlarda yürünecek alan kalmadığı ve kendi araçlarını park edecek yer bulamadıkları için yıllarca sıkıntı çektiklerini belirten Emek ve Aydınlıkevler’deki vatandaşlar, şunları söyledi:
“Galerilerin şehir dışına taşınmasıyla trafik rahat bir nefes aldı. Kaldırımda yürüyemiyorduk, otomobillerin park ettiği alanlar haline dönmüştü. Kaldırımda 2-3 kişi yürümek imkânsızdı. Kendi evimizin önüne araç park edemiyorduk. Bir de çok gürültü oluyordu. Taşınmalarından sonra rahatladık. Hala taşınmayanlar var ama onlar da gidecekmiş. Umarız onlar da bir an önce gider.”

* DÜKKÂNLAR BOŞ, İŞ YOK

Emek 8. Cadde’deki iş yerine, kiracısı olan oto galerinin taşınmasının ardından giyim mağazası açan Murat Sağlık, “Bu işi zaten yapıyordum. Oto galeri gittikten sonra buraya taşıdım. 7 ay oldu. Cadde şu anda boş. Zaten iş yeri kiralayan da yok. Haliyle iş de yok” diye konuştu. Ulus’taki iş yerlerini, galerinin çıktığı İrfan Baştuğ Caddesi’ndeki bir yere taşıyan avizeci Ahmet Özören ise, “3 bin TL kira ödüyoruz. Oto galeriler olduğunda daha yüksekmiş. Buralara bayağı boştu. Tutulmayınca kiraları düşürdüler. Biz yan tarafı da kiralamıştık ama iş olmayınca kapattık. Bizim gibi avize dükkânı açıp, kapatanlar da oldu hatta” dedi.

* MECBUR OTONOMİ’YE GİDECEĞİZ

Çankaya Belediyesi’nin tebligatından sonra 15 yıldır bulunduğu Emek 8. Cadde’deki oto galeri faaliyetlerini durduran ve OTONOMİ’ye taşınacaklarını ifade eden Bulut Oto sahibi Ahmet Bulut şöyle konuştu:
“Mahkemelerdeki ‘yürütmeyi durdurma’ kararlarımız iptal oldu. Çankaya Belediyesi çıkmamız yönünde tebligat gönderdi biz de toplanıyoruz. Buradaki faaliyetlerimizi durdurduk. Tabelalarımızı söktük, buradaki ruhsatlarımızı iptal ettik. Şu anda bina boş, sahibi kiralık ilanı verdi. Burası, OTONOMİ’ye göre daha güzeldi. Ama mecburen oraya gideceğiz.”

OTONOMİ’NİN YÜZDE 75’İ DOLDU

Öte yandan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), Başkent Otomobilciler Derneği (BOD) ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ise şu ifadeleri kullandı:
“Şu anda OTONOMİ’de yüzde 75 doluluktayız. 25’i Subayevlerinde, bir kısmı da Yenimahalle ile Emek 8. ve 4. caddelerde olmak üzere 92 arkadaşımız, yürütmeyi durdurma kararı almıştı. bunlar mahkemeyi kaybetti. Her gün 2’şer, 3’er geliyorlar. OTONOMİ’de 680 iş yerimiz var. Şu anda yüzde 75 dolulukta ve 200 iş yeri boş. OTONOMİ, Ankara’ya fazlasıyla yetiyor. Buraya gelmeyip de dışarıda kalan arkadaşlara da gerek kiralama gerekse de satın alma noktasında her türlü desteği veriyoruz. Boşalan iş yerlerinde giyim, restoran, avizeci gibi yeni sektörler oluştu. Hiçbir iş yeri boş kalmaz.”

 
Büyükşehir’den ÖTA’lara ceza
 
Mücadele sözü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni mağazaya şık açılış
Uluslararası markaları Ankaralılarla buluşturan Barners, yeni mağazasını ...
Birinci yıl kutlaması
Uzun yıllar Gaziosmanpaşa Hafta Sokak’ta hizmet verdikten sonra geçtiğimiz ...
Aile merkezi tamamlanıyor
Mamak Belediyesi’nin geçtiğimiz aylarda temelini attığı Ekin Mahallesi ...
 
Elmadağ’da kayak keyfi başladı
Başkentliler, hafta sonu tatilinde Elmadağ Kayak Merkezi'nde kar keyfi yaşadı.
Çiçekler hazır
Çukurambar’da bulunan Çankaya Parkı içindeki seralarda çelik alma ve tohum ekimleri yapılıyor.
Halen yanıt bekliyorum
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankapark çağrısına ilişkin ...
 
“Vagonlar Çayyolu’nun”
Hürriyet Ankara’nın, ‘Çayyolu’nda sürpriz 6’lı’ başlıklı haberiyle gündeme ...
Taşınmaya karşı imza kampanyası
Adalet Bakanlığı’nın, Ankara Merkez Adliyesi’ndeki yetersizlik sebebiyle ...
Mucitler pazarı
Mucitlerle piyasayı buluşturmayı amaçlayan TechAnkara Proje Pazarı’nın ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri