Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve toz taşınımı uyarısı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Bozdoğan-29 operasyonlarında 23 şüpheli yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
HABERLER>GEZİ-MEKAN
4 Ağustos 2017 Cuma - 10:56

Festivalin gözdesi mini Ankapark

Tatile gidemeyen Ankaralılara yaz eğlencesi yaşatan Büyük Ankara Festivali, renkli etkinliklerle sürüyor. Festivalde büyük ilgi toplayan mini Ankapark’ı önceki gün 21 bin kişi ziyaret etti.

Festivalin gözdesi mini Ankapark

Büyükşehir Belediyesi tarafından üç yıl aradan sonra tekrar düzenlenen 7’nci Uluslararası Büyük Ankara Festivali, farklı etkinliklerle ve her gece ünlü sanatçıların sahne aldığı konserlerlerle devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, festivalin 4. gününde 93 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini duyurdu. Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nın 7 bin metrelik alana sahip tanıtım alanında ise en büyük ilgiyi Ankapark’ın mini maketi ilgi görüyor. Mini Ankapark’ta özellikle çocuklar, hareket eden, ses ve ateş çıkaran robotlara yoğun ilgi gösteriyor.

DİNOLAND’DA HEYECANLI YOLCULUK

Dinoland alanında da hareket eden dinozorlar ve timsahlar orman içerisinde yolculuk havası oluşturuyor. Her yaşa hitap eden oyuncakların da sergilendiği Fen İşleri alanında roller coaster, gondol ve go-kart pisti bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet ile hocası Akşemseddin’in konuşmalarının canlandırıldığı köşenin yer aldığı bölümün yanı sıra çocuklar, görevliler eşliğinde iş makinelerini kullanabiliyor. Alanda 320 metrekarelik Hacı Bayram Veli Camisi’nin bire bir özelliklerini taşıyan maket de Başkentlilerce ziyaret ediliyor. Başkan Gökçek Fen İşleri Ankapark standlarını gezen ve eğlenen kişi sayısının da 21 bin olduğunu belirtti.

BU AKŞAM ANKARA RÜZGARI ESECEK

Her gece ünlü bir sanatçının sahne aldığı festivalin dördüncü gününde Alişan, Demet Akalın ve Ömer Faruk Bostan, parçalarıyla Ankaralıları eğlendirdi. Demet Akalın dansçılar ve davul şovları eşliğinde katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Festivalin bu akşamki progmanı ise Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara rüzgarı estirecek. Başkent müziğinin sevilen isimleri Ankaralı Coşkun, Mustafa Taş, İbocan ve Hüseyin Kağıt sahne alacak. Elektro bağlama eşliğinde sevilen parçalarını seslendirecek olan isimler, Başkentlileri hareketli bir gece yaşatacak.

FESTİVALDE NOSTALJİ

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın tanıtım çadırında da 15 Temmuz sergisi, 36 Osmanlı padişahının minyatürü, eski Ankara fotoğraflarıyla 100’ün üzerinde kültür eseri bir arada sunuluyor. Çadırda meraklıları için özel hazırlanan nostalji köşesinde ise antika niteliği kazanmış eski fotoğraf makineleri, kameralar, film makineleri, televizyonlar, daktilolar ile eski gazete ve dergiler bulunuyor. Ankara Sinema ve Sanat Akademisi de Basın Yayın tanıtım çadırında “Geleceğin Sinemacıları Başkent’te Yetişiyor” sloganıyla stant açtı. Stantta akademinin Ankara’da geleceğin sinemacılarını yetiştirmek için açacağı ücretsiz atölye çalışmaları hakkında bilgi veriliyor.

BELKO ÇADIRI’NDA BİSİKLET YARIŞI

Festivalde yer alan BELKO çadırında kurulan bisiklet yarışı düzeneği de boş kalmıyor. 4 ayrı bisiklete binen kişilerin pedal çevirmesiyle başlayan yarışmada, minyatür yarış arabaları pistte hareket ediyor. Yarışmacının pedal çevirme hızıyla uyumlu olarak hareket eden oyuncak araçlar, en hızla pedal çeviren yarışmacıya birincilik getiriyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı’nın festival alanında kurduğu Bedesten’de de ziyaretçiler geleneksel el sanatlarına ait ürünlerden satın alırken tarihe yolculuk yapıyor.

HACI BAYRAM-I VELİ’NİN KAVUĞU

Kent Estetiği Daire Başkanlığı’nın standında yer alan Ahmet Yesevi Otağı ziyaretçilerin ilgi gösterdiği bir diğer nokta oluyor. Standa gelen misafirlere çeşitli ikramlar yapılırken, Kent Estetiği Daire Başkanlığı projelerini anlatan katalog ve broşürler dağıtılıyor. Ziyaretçiler tarafından beğeniyle gezilen ve Ankara’nın kent estetiği hakkında detaylı bilgi verilen Ahmet Yesevi Otağı’nda Hacı Bayram-ı Veli’nin kavuğu sergileniyor.
Çağrı ERDENER

VALİLİK KARARI FESTİVALİ ETKİLEMEYECEK

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, Ankara Valiliği’nin, “Ağustos Ayı Boyunca Parklarda Konser ve etkinlik” yasağının, 7. Büyük Ankara Festivali’ni kapsamadığını açıkladı. Büyükşehir’den yapılan açıklamada, “Büyük Ankara Festivali, Valilik tarafından izinli bir festivaldir. Aynı zamanda Belediyenin çeşitli birimlerinin yanı sıra festivalde Ankara Valisi’nin talimatıyla Emniyet en üst düzeyde güvenlik tedbirlerini uygulamaktadır” denildi.

 
Bilirkişiden Maltepe açıklaması: Çernobil gibi
 
Savunma güçleniyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Bitkiden ev’
Büyük Ankara Festivali’nde Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden biri olan ...
Bozuk kaldırım onarıldı
Hürriyet Ankara’nın, ‘Kaldırımlar dökülüyor’ haberiyle gündeme getirdiği ...
KABİNSİZ DURAKLAR
Ankara’nın merkezi Kızılay ve Ulas’taki birçok durakta kabin ya da bank ...
 
Ağaca işaret vatandaşı korkuttu
Dikmen Vadisi’nde bazı ağaçlara kırmızı işaret konulması vadi çevresinde ...
Bakan Arslan’a metro ziyareti
Ankara Uluslararası Fuarcılık ve Kongre A.Ş’nin hissedar kurumlarının ...
Hastane yoluna ilk kazma vuruldu
İnşaatı devam eden Bilkent Şehir Hastanesi’nin, bölgede oluşturacağı trafik ...
 
Fuarda düğüm çözülüyor
Akyurt’taki Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin tamamlanması ...
Hacıbayram UNESCO için listede
Türkiye'de koruma altına alınan kültür ve doğa varlığı sayısı, Aydın'ın ...
Keçiören’e iki yeni park
Keçiören Belediyesi, Bağlum Karşıyaka Mahallesi ve Atapark Mahallesi’ne ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri