Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>YEREL HABERLER
23 Nisan 2020 Perşembe - 13:24

Evlerimiz bayram yeri

Başkent’te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100’üncü yılı, koronavirüs salgını sebebiyle evlerinden çıkamayan çocuklar için gerçekleştirilecek birbirinden renkli ve bol sürprizli etkinliklerle kutlanacak.

Evlerimiz bayram yeri

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı nedeniyle bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı evlerinde geçirecek olan Başkentli çocuklar için özel bir kutlama programı hazırladı. ABB bugün balonlarla süslenen üstü açık gezi araçlarıyla dolaşarak hem şarkılar çalacak hem de animasyon gösterileriyle çocukları eğlendirecek. Büyükşehir Belediyesi, “Evimiz Bayram Yeri” sloganıyla Başkentli çocukları bugün aileleriyle birlikte balkonlara davet etti. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan program Ankara Valiliği’nin aldığı yeni kararlar doğrultusunda değiştirildi. Daha önce 25 ilçede tüm gün dolaşması planlanan 10 üstü açık gezi aracı, Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Keçiören, Mamak, Sincan ve Yenimahalle’de 14.30-17.00 saatleri arasında dolaşarak çocuk şarkıları ve marşlar çalacak. Ayrıca animasyon ekiplerinin gösterileri de balkonlara çıkacak olan çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak.

 

CADDELER KIRMIZI BEYAZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 100. yıl dönümü nedeniyle Başkent’in cadde ve bulvarları kırmızı beyaz Türk bayraklarıyla süslenirken, ABB Başkanı Mansur Yavaş imzasıyla ‘Asırlık Gurur 100. Yıl Kutlu Olsun’ mesajlarını içeren billboard ve afişler de kentin farklı noktalarında yerini aldı. ABB, bugün saat 21.00’de Başkentlileri hep birlikte balkonlardan İstiklal Marşı’nı okumaya da davet etti.

 

HER OKULDAN GÖKYÜZÜNE 100 BALON

Gölbaşı Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yıl coşkusunu balonlarla gökyüzüne taşıyacak ve bando takımı ile kutlayacak. Gölbaşı Kaymakamlığı ve İlçe Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen ‘Hilal Göründü’ projesi kapsamında, Gölbaşı’ndaki 20 okula 3 bin adet Türk Bayraklı uçan balon dağıtıldı. Her bir okul 100 balonu bugün saat 12.00’de gökyüzü ile buluşturacak. Bando gösterisi ise bugün saat 13.00’te Karşıyaka Mahallesi’nde başlayacak ve Gaziosmanpaşa, Şafak, Eymir, Seymenler, Bahçelievler Mahallesi’nde devam edecek. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek “Sokaklar, balkonlarımızda söyleyeceğimiz marşlar ve kutlamalar ile renklenecek” dedi.

 

23 MERKEZE SÜRPRİZ

Mamak Belediyesi 23 mahallede ve 23 sokakta bayramı evlerinde kutlayan çocuklara uçan balon ve Türk bayrağı ulaştırdı. Ayrıca ilçedeki 10 bin vatandaşa da balkon ve camlarına asmaları için Türk bayrağı dağıtıldı. 23 farklı merkezde çocuklara sürpriz yaptıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Murat Köse “Evde kalmak zorunda olduğumuz bu günlerde yine 23 Nisan bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız” dedi.

 

KONSER OTOBÜSÜ YOLLARDA

 

Keçiören Belediyesi’nin konser otobüsü de bugün ilçeyi dolaşarak evlerdeki 23 Nisan coşkusuna eşlik edecek. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Haydi çocuklar balkonlara. Evde olsanız da 23 Nisan coşkunuzu paylaşıyor, keyifli şarkılar eşliğinde bayramınızı birlikte kutluyoruz. Konser otobüsümüz yollarda olacak, 100. yılında bayramınıza neşe katacak” ifadelerini kullandı. Çocuklara ve gençlere yönelik bir repertuvarla hazırlanan konser programı, 4 kişilik pop orkestrası ve 1 solist çocuktan oluşacak. Çocuklara yönelik popüler şarkıların yer alacağı otobüs konseri 12.00 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

 

MİNİKLERİN ESERLERİ 100. YIL PARKI’NDA

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar bugün saat 13.00’te, minik ilçe sakinlerinin mesajlarının yer aldığı uçan balonları belediye binası önünden gökyüzüne uğurladıktan sonra saat 14.00’te üstü açık otobüsle Yenimahalle turu atacak. Başkan Yaşar, daha sonra 100. Yıl Çocuk Parkı’nın açılışını gerçekleştirecek. Parka, çocukların hayallerini resmettiği çizimlerin yer aldığı billboard da yerleştirilecek. Başkan Yaşar, “Amacımız çocuklarımızın bayram coşkusuna ortak olmak ve cumhuriyet değerlerimizi unutturmamak” diye konuştu.

 

MAHALLE MAHALLE MÜZİK YAYINI

Altındağ Belediyesi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı koronavirüs salgını sebebiyle evlerinde kutlayacak çocukların coşkusuna müzik yayını yapacak aracıyla ortak olacak. Belediyeye ait araç 15.00-18.00 saatleri arasında mahalle mahalle gezerek şarkı ve marşları çocuklar için çalacak.

 
Toplu ulaşımda yasak düzenlemesi
 
100. yıl mesajları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Toplu ulaşımda yasak düzenlemesi
Ankara Valiliği İl Hıfzıssıhha Kurulu’nun, dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması ...
Vatandaşın yanındayız
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, dört günlük sokağa çıkma yasağında, ...
Ramazanda 30 bin gıda kolisi
Koronavirüs salgını nedeniyle bu sene iftar çadırı kurmayacak olan Çankaya ...
 
Kitaplar Başkan’dan
Altındağ Belediyesi, ilçede bu yıl sınava girecek olan 8’inci sınıf öğrencilerine ...
16 bin ekmek ücretsiz dağıtıldı
KAHRAMANKAZAN Belediyesi, hafta sonu yapılan sokağa çıkma yasağı boyunca, ...
Nallıhan’da çıkan yangında bir ev kül oldu
NALLIHAN Çamalan köyünde henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten ötürü boş bir ahşap evde yangın çıktı.
 
Sokak hayvanları Keçiören Belediyesi’ne emanet
HAFTA sonu ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağının ardından sokakların ...
162 bin dekar tarım arazisinde sulama dönemi
. İldeki diğer önemli projelerden biri olan Ayaş Asartepe Sulama Projesi ...
Başkan Mansur Yavaş bizi de kandırdı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş korona günlerinde imaj yapmak ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri