Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>YEREL HABERLER
21 Nisan 2020 Salı - 13:52

Başkan Mansur Yavaş bizi de kandırdı

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş korona günlerinde imaj yapmak için rant peşine düştü. Kâğıt toplayıcılarına yardım edildiğini açıkladı. Dernek başkanı Mansur Yavaş’ı yalanladı

Başkan Mansur Yavaş bizi de kandırdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi koronavirüs salgını üzerine başkentte kâğıt toplayıcılığını yasakladı. Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç kâğıt toplayıcıların mağdur olmaması için 1200 aileye sıcak yemek yardımı yapacağını açıkladı. Bilgi bülten ile basın kuruluşlarına geçildi. Büyükşehir'in internet mecralarında kamuoyuna duyulurdu.

350 AİLE BİRDEN DÜŞTÜ
Son açıklamayı da Büyükşehir belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendi Twittter hesabından yaptı. Görüntülü paylaşımda yardım alan bir kâğıt toplayıcısı Başkan Yavaş'a teşekkür ediyor. Paylaşımın sonunda ise 850 aileye sıcak yemek ve gıda yardımı yapıldığı belirtildi. Yani bir ayda aile sayısı 1200'den 850'ye düştü. Peki gerçek neydi? İddia edildiği gibi bütün kâğıt toplayıcı ailelere yardım ediliyor mu? Sokak Atık Toplayıcıları Derneği Başkanı (SATDER) Recep Karaman'a göre ancak 15-20 kişiye yemek yardımı yapıldı. Başkentte kâğıtçılık yapan 4 bin aile var.

2 AYDIR YARDIM BEKLİYORUZ
Karaman "Bize yardım yapacaklarını söylediler. Geri dönüş yapmadılar" dedi. Karaman şunları anlattı: "Gelir kaynağımız yok. 2 aydır bekliyoruz. Günlük çalışan insanlarız. Hiçbir gelir kaynağımız yok. Geçimimizi sağlayamıyoruz. Bize bir söz verildiyse neden hala yerine getirilmedi? Zabıta 'Atık toplayıcılar virüs sürecinde iş yapmayacaklar ve gereken yardımı yapacağız' dedi. O zamandan beri atık toplamıyoruz. Yetkililerine ulaşmaya çalıştık bizimle ilgilenmediler. Başkan Yavaş 'Para yardımı yaptık' diye açıklama yaptı.

VERİLEN SÖZ YERİNE GETİRİLMEDİ
Ortada yardım yok. Ekibimizden kimse almadı. Bizden herhangi kişi listesi istenmedi. Duyumlara göre yardımlar alakasız kişilere gidiyormuş. Arkadaşlar kime gidiyor bu para merak ediyor. Alan arkadaşlardan da kimisinin zarfından 200 kiminden 400 TL çıkmış. Paranın neye göre verildiği de belli değil. Bazı ailelerde her birey yazılmış. Hepsi almış yardımı. Bazılarında ise bir kişi bile yardım almamış. Verilen söz neden yerine getirilmedi? Sincan, Yenimahalle, Mamak, Altındağ, Gölbaşı, Pursaklar'da neden insanların bilgisi alınmadı. Yardım alanlar neye göre belirlendi?

BİZE BİR YARDIM YAPILMADI
İSKITLER bölgesinde 12 yıldır kâğıt toplayıcılığı yapan Abdurrahman Atila (41) 5 çocuğu olduğunu söyledi. Atila şunları söyledi: Virüs başladığından beri kâğıt toplatmıyorlar. Virüs ilk çıktığında zabıtalar 'Size yardım edeceğiz' diyerek bilgilerimizi aldı. Ama bize herhangi bir yardım yapılmadı. Biz tüm ihtiyaçlarımızı buradan kazandığımız paradan gideriyorduk. Her gün açıklaması yapılıyor şu yardım yapılıyor, bu yapılıyor diye. Biz beş kardeşiz. Hiçbirimiz böyle bir yardım almadık. Kime gidiyor bu yardım bilmek istiyoruz. Bize sadece Türk İş Başkanı Ergin Atalay yardım etti. Giyecek kolisi gönderdi. Bana yemek verseler bile benim arkamda çocuklarım var onlar ne olacak?

TAMAMEN YALAN HABER
MEHMET Bayram 47): Korona ilk çıktığında zabıtalar geldi. Bundan sonra çalışmayacağımızı ve bize her konuda yardım edeceklerini söyledi. Hala bir yardım yok. 10 işçimiz var. Hiçbirine yardım yapılmadı. Yetkilileri aradık. Bizim 'Böyle bir yardım kampanyamız yok. Kim size bunu söylediyse onu arayın' dediler. Her gün medyada görüyoruz. 'Kâğıt işçilerine yardım yaptık' diye. Bize şu ana kadar tek bir koli gelmedi. Yalan haber tamamen. Zabıta Daire Başkanı bizzat 'Sokağa çıkmayın biz size gereken yardımı yapacağız' dedi. İsmimizi aldılar. 12'ye kadar bekledik. Ekmek gelmedi. Arkadaşlarımız ekmek almaya gittiler."

PAZARCILARA HAKARET: ASALAKLAR
MANSUR Yavaş, ilk sokağa çıkma yasağında tezgâh açamayan pazarcıların mallarını alacaklarını açıkladı. Malları çürüyen pazarcılar Başkan Yavaş'a "Hani mallarımızı alacaktın?" diye tepki gösterdi. Bazı pazarcılar ile röportaj yapan Büyükşehir algı peşine düştü. Büyükşehir yandaşı 15-20 tezgâhtan alım yapmıştı. Pazarcılar Başkan'ı yalan söylemek ve kendilerini siyasete malzeme yapmakla suçladı. Sinirlerin iyice getirildiği bir anda da Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç pazarcılara hakaret etti. Pazarcılara "Asalaklar" dedi.

 
Polatlı’da kumarhane baskını
 
162 bin dekar tarım arazisinde sulama dönemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yasağın ardından Başkent evinde
Başkent’te, uygulanan 48 saatlik sokağa çıkma yasağının ardından yoğunluk ...
100 bin koliyi nakliyeciler dağıtıyor
Nakliyecilerle iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine ...
Günde 2 bin adet üretim
Altındağlı kadınlar, Alemdağ Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’nde oluşturulan ...
 
Güvenlik güçlerine çay ve çorba ikramı
Mamak Belediyesi, iki günlük sokağa çıkma yasağı süresince mesailerine ...
Pursaklar’da ikinci online halk meclisi
Türkiye’de ilk online halk meclisini gerçekleştiren Pursaklar Belediyesi, ...
Vatandaş evde kaldı Altındağ yardıma koştu
Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlaması ...
 
Başkan Konya yolu inşaat çalışmalarını yerinde inceledi
Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek Konya yolu inşaat çalışmalarını ...
Yasakta ikinci hafta sonu
Ankara’da cadde ve sokaklar ile meydanlar, koronavirüs tedbirleri kapsamında ...
Altyapı teyakkuzu
Koronavirüs salgını dolayısıyla hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri