Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
Öğretmenler, yaz dönemi mesleki çalışma programına istedikleri illerde katılabilecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
19 Mayıs’ta ilk kez 81 ilde ‘Gençlik Ve Spor Festivalleri’ düzenlenecek
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Bakan Göktaş: Toplam 4,2 milyar TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdık
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
Sibergöz-39 operasyonlarında 74 şüpheli yakalandı
HABERLER>SİYASET
15 Şubat 2017 Çarşamba - 12:26

Erkan Kandemir'in Çocuk Hassasiyeti

HDP’nin TBMM’de vermiş olduğu grup önerisi üzerine bir değerlendirme yapan Cinsel İstismar ve Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarını Araştırma Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, “Çocuk drünyanın her yerinde masumiyet simgesidir!"

Erkan Kandemir in Çocuk Hassasiyeti

HDP’nin TBMM’de vermiş olduğu grup önerisi üzerine bir değerlendirme yapan Cinsel İstismar ve Çocuklara Yönelik İstismar Olaylarını Araştırma Komisyonu Üyesi İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, “Çocuk ve çocuğa dönük her şey, çocuğu ilgilendiren her mesele tüm toplumun hassasiyetle ilgilendiği, her birimizin en az diğeri kadar hassas olduğu haliyle tüm siyasi partilerin dikkatle takip ettiği bir meseledir.” Dedi.

ÇOCUK DEMEK MASUMİYET DEMEKTİR!

Çocukların dünyanın her yerinde masumiyetin simgesi ve bu masumiyetin hepimizi ortaklaştıran, daha güzel bir gelecek inşa etmek adına bizi heyecanlandıran en önemli motivasyonlardan bir tanesi olduğuna vurgu yapan Kandemir, “ Ülkemizde 0-18 yaş arasında yaklaşık 25 milyon çocuk yaşamaktadır.   AK Parti iktidarları dönemi bu yaş grubunda çok önemli iyileşmelerin yaşandığı bir dönemdir. Çocukların üstün yararını gözetilerek son 15 yılda bu ülkede çocukların varlığı hatırlanmış, Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi kabul edilmiş, çocuk haklarının etkin uygulanmasının önü açılmıştır. 2005 yılında Çocuğun cinsel istismar suçu ayrıca düzenlenmiş, 2014 yılında ise esaslı bir değişiklikle çocukların cinsel istismarına ilişkin cezai yaptırımlar ağırlaştırılmıştır.” Değerlendirmesinde bulundu.

ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ ŞART

Çocukların Cinsel İstismar ve Sömürüye karşı korunmasına ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesini (Lanzarote Sözleşmesi) imzalamış, 2010 yılında yapılan Anayasa değişikliği ile çocuk haklarını vurgulayacak şekilde Anayasanın 41. Maddesi ne yeni fıkralar eklemiş olduğumuzu da söyleyen Erkan Kandemir, “Hükümetimiz mesele çocuk olduğunda tüm ilgili bakanlıkları seferber ederek gerekli düzenlemelerin yapılmasının öncüsü olmuş, devrim niteliğinde çalışmalar yapılmıştır. Bakınız Çocuk İzlem Merkezleri gibi yapılar, özellikle cinsel istismar şüphesi olan çocuklarımızın yüksek yararları gözetilerek 2010 tarihinde kurulmuştur. Yani çocuk odaklı düzenlemeler son yıllarda meclisimizin ve hükümetimizin hep gündeminde olmuş öncelikli yerini hiç kaybetmemiştir. Yapılan bu iyileştirmelere rağmen maalesef dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çocuğa yönelik kötü muamele tümüyle ortadan kaldırılamamıştır. Bu küresel sorun hepimizin meselesidir. Bu konuda hem ulusal hem de uluslarası işbirliği son derece önemlidir. Ülkemizin hangi bölgesinde çocuklarımızla ilgili bir sıkıntı varsa gereğini yapmak hepimizin boynunun borcudur. Çocuklar ile ilgili istismar vakası varsa bunun üzerine gitmek, sorumlularını cezalandırmak, ihmalde bulunanlarla ilgili gereğinin yapılmasını sağlamak hepimizin vazifesidir.” kaydını düştü.

EN SERT TEDBİRLER ALINMALI

“Grup önerisine konu edilen vaka ile ilgili tüm yetkili makamlar ilk andan itibaren harekete geçmiş ve şu anda mesele tüm yönleriyle soruşturulmaktadır. Bu tür vakalarda meselenin üzerine gitmek ve sorumluları cezalandırmak sorumluluğumuzu çocuklarımızın üstün yararını gözeterek yapmak durumundayız. Bu bakış açısıyla açıklamalarımızda ayrıca sorumlu davranmak gerektiğini düşünmekteyim. Hepimizin ortak iradesi bu tür istismar vakalarında en sert, en şiddetli tedbirlerin alınması yönündedir” notunu da düşen Kandemir daha sonra şunları söyledi.. “Kamuoyumuzun malumu olduğu üzere; 21 Nisan 2016 tarihinde benimde üyesi olduğum Başta Cinsel İstismar olmak üzere Çocuklara Yönelik her türlü İstismar olaylarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi üzere bir komisyon kurulmuş, komisyonumuz çok geniş kapsamlı bir çalışma yapmış, komisyon çalışmalarına, konunun muhatabı kamu kurumları, STKlar, akademisyenler katılmış son derece önemli bir rapor yayınlamıştır.  Alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi için Adli Tıp, Hukuk, Eğitim, Rehberlik, Çocuk ve Ergen Sağlığı başta olmak üzere konuyla ilgili faaliyet gösteren sivil ve kamunun tüm temsilcilerinin katkısı alınmıştır. Biz o raporda 83 somut öneride bulunduk. Bunlardan bir kısmının hayata geçtiğini diğerleri ile ilgili de çalışmaların devam ettiğini görmek son derece memnuniyet vericidir. Bugün yapmamız gereken yeni komisyon kurmak değil bu kapsamlı raporun çıktılarının hep birlikte takibini yapmak olmalıdır.”

 
15 Temmuz kahramanlarından biri
 
Şanlıurfa Siverek’te 90 koyun telef oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Binali Yıldırım, referanduma ilişkin kampanya tarihini açıkladı
Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti’nin referanduma ilişkin kampanya başlangıcını ...
Başbakan Yıldırım'dan 1,5 milyon vatandaşa iş müjdesi
Başbakan Binali Yıldırım, "TOBB başkanlığı bünyesindeki toplam 1,5 milyonu ...
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş: 'Çiftçi borçları erteleniyor
Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İsrail’in kararı tam bir provokasyondur'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail’in Doğu Kudüs ve Batı Şeria’da ...
Bakan’dan Teknoloji Vadisi talebi
Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Başkanı Eda Ersoy Tombakoğlu ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet yönetiminde bir aktör varsa bu sembolik olmaz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum ile ilgili değerlendirmelerde ...
 
Başbakan Yıldırım: "Ey Kemal Bey bırak terör örgütlerine kulak vermeyi bırak"
Başbakan Binali Yıldırım, CHP’nin memleket meselesini çözmek yerine toplumu ...
Kararlarını bakan yardımcısına ilettiler
Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, Milli Eğitim Bakan ...
Numan Kurtulmuş'tan Rus uçağının yanlışlıkla Türk askerlerini vurmasıyla ilgili açıklama
Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Fırat Kalkanı Harekatı ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Tasarruf Tedbirleri Çok Yerinde
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri