Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 10 şahıs yakalandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, 7. İstanbul Buluşması’na katıldı
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Çelik: BM Genel Kurulu'nun Filistin kararı sevindirici bir gelişme
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan'ın babasının cenaze törenine katıldı
Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Doğan'ın babasının cenaze törenine katıldı
HABERLER>GÜNDEM
3 Mayıs 2017 Çarşamba - 22:57

Erdoğan ile Putin'den görüşme sonrası önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, “Siyasi ilişkilerimizde arzu edilen ivmeyi yakalıyoruz. Münasebetlerimizin çok daha ileri taşınması noktasında da her iki tarafta da güçlü bir irade bulunuyor” dedi.

Erdoğan ile Putin den görüşme sonrası önemli açıklamalar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarsa bulunmak üzere geldiği Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Liderler, Soçi’deki Devlet Başkanlığı konutunda yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Son 2 ay içinde Rusya’ya ikinci ziyaretini gerçekleştirdiğini ifade ederek teşekkürlerini sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2016 Ağustos ayından bu yana Putin ile beşinci kez bir araya geldiklerini belirterek, “Siyasi ilişkilerimizde arzu edilen ivmeyi yakalıyoruz. Münasebetlerimizin çok daha ileri taşınması noktasında da her iki tarafta da güçlü bir irade bulunuyor. Bunda şüphesiz her iki liderliğin çeşitli sınamalar karşısında gösterdiği sağduyulu yaklaşımın büyük önemi var” dedi.

“Suriye 911 kilometre sınırı olan aynı kumaştan kesilmiş bir ülkeyiz”

“Türk Akım ve Akkuyu enerji santrali konusundaki işbirliğimiz ise kendi mecrasına hassasiyetle ilerliyor” diyen Erdoğan, görüşmede Suriye’deki kriz başta olmak üzere bölgesel sorunların da ele alındığını söyledi. Erdoğan açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Benim çok sevdiğim bir Rus atasözü var. ‘Kimin neresi ağrıyorsa onunla ilgili konuşur’ Ülkelerimiz için de Suriye 6 yıldır kanayan bir yara. Dünyanın diğer bölgelerinde çocuklar sokaklarda neşe içinde oynarken, baharın yeşilin güzelliğini doyasıya yaşarken Suriyeli çocukların her gün ölümle burun buruna gelmeleri bizlerin ortak acısıdır. Suriye 911 kilometre sınırı olan aynı kumaştan kesilmiş bir ülkeyiz. Hemen yanı başımızda yükselen çocuk feryatlarına nasıl duyarsız kalabiliriz. Çocukların, kadınların, yaşlıların kimyasal ve konvensiyonel silahlar katledilmesine nasıl gözlerimizi kapatabiliriz.”

“Böylesine vahşi bir saldırı hiç kimsenin kar kalamaz”

Çatışmasızlık çalışmalarının başarıya ulaşması için önemli fırsat penceresi oluşturulduğunu kaydeden Erdoğan, “Bazı çevreler tüm enerjilerini süreci sabote etmeye harcıyor. Bu unsurların sahayı provoke etmek, yeşeren umut tohumlarını yok etmek için neler yaptıklarını da çok iyi biliyoruz. Bunun en bariz örneği Han Şeyhun’da gerçekleştirilen kimyasal saldırıdır. Böyle vahşi bir saldırı hiç kimsenin kar kalamaz, kalmamalıdır. Putin’le bu saldırıların sorumlularının cezalandırılmasının önemli olduğu konusunda hem fikir olduğumuzu gördüm” açıklamasını yaptı.

“Terör örgütlerinin kökünün kazınması hepimizin sorumluluğudur”

YPG, DEAŞ, EL Kaide arasında bir fark olmadığını kaydeden Erdoğan, “Bunların tamamı kandan, kaostan ve gözyaşından beslenen vampirlerdir. Terör örgütlerinin kökünün kazınması hepimizin sorumluluğudur. güney sınırımız boyunca milli birliğimizi, toprak bütünlüğümüzü ve güvenliğimizi tehdit eden düşman bir yapının oluşmasına izin veremeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da vatandaşlarımızın can güvenliğinizi korumak için gereken her türlü önlemi almayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.
Terör saldırılarında hayatını kaybeden Rus vatandaşları için taziyelerini sunan Erdoğan, “Bu kalleş eylemler terörün sınır, ilke ve hukuk tanımaz kanlı yüzünü bir kez daha göstermiştir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin: “İlişkilerimiz yüksek hızla yeniden inşa ediliyor”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler tam formatta yüksek hızla yeniden inşa ediliyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, görüşme sonrası basın toplantısı düzenledi. Rus lider, “Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler tam formatta yüksek hızla yeniden inşa ediliyor. Sayın meslektaşımla Mart’ta görüşmüştük, şimdiki görüşmelerimiz Mart ayında alınan kararların nasıl uygulandığını ele alınması ve gelecekte hedefleri tespit etmemize fırsat sağladı” dedi.
Türkiye’nin en önemli ve perspektifli partnerlerinden biri olduğunu dile getiren Putin, ekonomik yaptırımların ne zaman kaldırılacağına dair soruya, “Bugün domates ve vizesiz seyahatler dışında diğer bütün ekonomik kısıtlamaların kaldırılması hakkında anlaştık. Ama bir süre sonra bu kısıtlamalar da gidecek. 24 Kasım olayından sonra üreticilerimiz kredi çekti. Hükümet olarak, üreticilerimize karşı yükümlülüklerimiz var. Türk domatesi güzel ve tatlı ama Rusya kendi tarım sektörünün geliştirmesini de istiyor” diye konuştu.
Öte yandan Putin, Erdoğan’a 22 Mayıs’ta İstanbul’da gerçekleştirilerek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Toplantısı daveti için teşekkür ederek, toplantı formatının bölgesel ilişkiler, Rusya için de çok yararlı olduğunu ve Rusya’nın memnuniyetle katılacağını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Normalleşme sürecinin ötesine geçiyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, “Normalleşme sürecinin ötesine geçiyoruz. Yeni bir süreç başlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarsa bulunmak üzere geldiği Soçi’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Liderler, Soçi’deki Devlet Başkanlığı konutunda yaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, “Domates dışında bütün konularda gıdada, konfeksiyonda, tekstilde arkadaşlarımız mutabık kaldılar. Türk domatesinin Rusya pazarında olmasını arzu ederiz. Hem ucuz olması hem lezzetli olması bakımından tavsiyemizdir. Ama şu anda bir geçiş süreci var. Sayın Başkanın da ifade ettiği gibi. Ara formüller bulmak suretiyle bu süreci de bir zemine oturtacağız. Fakat arkadaşlarımız iyi bir çalışma yaptılar. Bu çalışmanın neticesinde domates konusundaki bazı soru işaretlerinin dışında diğerlerinde mutabık kaldılar. Böylece normalleşme sürecinin ötesine geçiyoruz. Yeni bir süreç başlıyor” dedi.

Etiketler:
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yeni evine kavuştu
 
Bir yıldır kayıp olan 2 bin 700 yıllık ’stel’ bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla yeni evine kavuştu
Gaziantep’te derme çatma bir dükkan içerisinde yaşayan 87 yaşındaki Ümmühani ...
CHP’li Bingöl: “Bugün itibarıyla olağan kongre sürecini başlatmış bulunuyoruz”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, “Bugün itibarıyla olağan kongre ...
Bu görüntü bilim adamlarını harekete geçirdi
Kahramanmaraş’ta demir madeni içerisinde yer alan göletin kızıla bürünmesi ...
 
Son dakika! YSK'dan flaş referandum kararı
YSK referandum eleştirileri için suç duyurusunda bulundu.
Firari FETÖ sanığı polisten kaçarken balkondan düşerek öldü
Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet ...
ABD’de küçük uçak alev alarak düştü
ABD'nin Washington eyaletinde yer alan Mukilteo şehrinde küçük bir uçak ...
 
Ege’de nefes kesen tatbikat!
Anadolu Yıldızı-2017 Müşterek Arama Kurtarma tatbikatı, Ege Denizi'nin ...
Patates başakçıları polise rağmen tarladan çıkmadı
Adana'da üreticinin şikayeti üzerine, erkenci patates hasadı yapılan bir ...
Kremlin'den Putin ve Erdoğan görüşmesi açıklaması
Kremlin Sarayı tarafından yapılan Putin ve Erdoğan görüşmesiyle ilgili ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
İlker Tosun
İlker Tosun
Hayırdır; neler oluyor Ankara'da?
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Almazsan artmaz! 
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri