Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>GÜNDEM
18 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:14

Devlet korumasında yetişen bin 121 genç kamuya atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen 1121 genç, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Bakan Derya Yanık’ın da katıldığı törenle kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atandı.

Devlet korumasında yetişen bin 121 genç kamuya atandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, atama töreninde gençlere  “Devlet ve hükümet olarak en önemli gündemlerimizden birisi gençlerimize yaptığımız yatırım. Gençlerin kendi potansiyellerini keşfedip gerçekleştirmeleri için imkanlar sunmak, işveren kurum ve kuruluşlarla gençlerimiz arasında köprüler kurmak geleceğimize yapacağımız ve yaptığımız en önemli katkıdır.” diye seslendi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kuruluşlarında yetişen 1121 genç,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen ve Bakan Derya Yanık’ın da katıldığı törenle kamu kurum ve kuruluşlarındaki kadrolara atandı.

Bakan Yanık, törende yaptığı konuşmada “Sayın Cumhurbaşkanımızın sıklıkla vurguladığı bir husus vardır. Bizim toplum olarak, millet olarak en önemli sermayemiz her zaman insan kaynağımızdır. Biz de buna yürekten inanıyoruz. Toplumlar nitelikli insan kaynağı zenginleştikçe sağlıklı ve huzurlu olabilirler. Her bir gencimizin geleceğimizin şekillenmesindeki kıymetinin farkındayız. Onlar inisiyatif aldığı sürece güven ve huzurumuzun inşa edebileceğini de biliyoruz. O yüzden her bir gencimizin o inşa etmek istediğiniz o huzurlu ve güvenli gelecekte hak ettiği gibi yer alabilmeleri için elimizden gelen çabayı da hep birlikte gösteriyoruz.” dedi.

 

Bakan Yanık, “Aidiyet ve vatandaşlık bilincini geliştirmek bizim geleceğe yapacağımız en iyi yatırım. Bu anlamda devlet ve hükümet olarak en önemli gündemlerimizden birisi gençlerimize yaptığımız yatırım. Gençlerin kendi potansiyellerini keşfedip gerçekleştirmeleri için imkânlar sunmak, işveren kurum ve kuruluşlar ile gençlerimiz arasında köprüler kurmak geleceğimize yapacağımız ve yaptığımız en önemli katkılardır.” ifadelerini kullandı.

 

Kuruluşlarda yetişen 18 gencin geçen yıl LGS’de yüzde 15’lik dilime girdiğini kaydeden Bakan Yanık, geçen yıl 241 gencin üniversite sınavlarında başarı göstererek üniversiteye yerleştiğine işaret etti. Halen 774 gencin üniversitede eğitimi gördüğünü belirten Bakan Yanık, sadece okulda değil, sanat, kültür, spor ve diğer birçok alanda başarı gösteren tüm gençleri desteklediklerini ve başarılarıyla gurur duyduklarını dile getirdi.

Bakan Yanık şöyle konuştu:

“Bakanlığımız sosyal hizmet modellerinden yararlanan çocuklarımızın ilgi ve yeteneklerine göre bir spor ya da sanat dalıyla uğraşmalarını sağlıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile yaptığımız yeni protokole göre inşallah önümüzdeki süreçte bu noktadaki hem yetenek taramalarını hem çocuklarımızın tamamını spora bir şekilde günlük aktivite ölçeğinde bile olsa yönlendirilmesi için yoğun bir çalışma yapacağız.

Bugün itibarıyla korunma ve bakım altında bulunan toplam 4.687 çocuğumuz en az bir spor branşı ile uğraşıyor. 14 milli, 2.394 lisanslı ve 2.293 lisanssız sporcu çocuğumuz bulunuyor. Sporcu çocuklarımız hem ulusal hem de uluslararası müsabakalarda başarılar elde ediyorlar. 1.223 çocuğumuz birçok branşta kültürel ve sanatsal faaliyetlerde bulunuyor, çeşitli müzik aletlerini çalıyorlar.”

“Gençlerimizi yalnız bırakmıyoruz”

Sosyal hizmet modellerinden yararlanan ve yükseköğrenim programlarına yerleşen gençleri eğitim hayatlarında da yalnız bırakmadıklarını vurgulayan Bakan Yanık, şöyle devam etti:

“Hem sahip oldukları hakların farkında olmaları hem de karşılaşabilecekleri zorluklara yönelik bilgilendirilmeleri için bir rehber hazırladık ve bunu onlarla paylaşıyoruz. Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlanan Gençlere Yönelik Yükseköğrenim Rehberi ile bir nevi gençlerimize oryantasyon desteği sağlıyoruz. Koruma altındaki gençlerimizi iş ve meslek danışmanlarımızla çalışma hayatına hazırlıyoruz. Çocuklarımızın bakım sonrası yaşama uyum sağlamalarına destek olmak için ‘Yaşam Becerileri’, ‘Çalışma Hayatı ve Hukuk’ eğitimleri veriyoruz.”

Bugün devlet korumasından yaralanmış 1121 gencin atanacağını aktaran Bakan Yanık, gençlere “Bu kardeşlerimiz artık çalışma arkadaşlarımız olarak bizimle birlikte olacaklar. Başta söylediğim gibi, hayatın her aşamasında sizin yanınızdayız. Bize ihtiyacınızın olmayacağınızı ümit ediyoruz. Bize ihtiyacınızın olmamasını umut ediyoruz bekliyoruz. Ama olursa her zaman yanınızdayız, arkanızdayız lütfen bunu hiç unutmayın.

Eğitim hayatınız sonrasında iş hayatına atılma ve kariyer yolculuğunuzda sizinle birlikte olacağız.” diye seslendi.

AK Parti hükümetleri döneminde 2003-2022 yılları arasında toplam 36.226 gencin kamuya yerleştirildiğini belirten Bakan Yanık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2018’de çok önemli bir açılım gerçekleştirerek yaptığımız yasal düzenleme ile gençlerimize mezun oldukları alanlara göre atanma imkanı sağladık. Dolayısıyla gençlerimize eğer bir üniversite tahsili tamamlamışlarsa  artık eğitimlerine göre atanma imkanı tanımış olduk.

Bu düzenleme ile sizlerin kariyer yolculuğunu daha isabetli bir noktaya taşımış olduk. Biz bütün çocuklarımızı iş dünyasına ve hayata nitelikli, sağlıklı, mutlu birer birey olarak kazandırmayı önemli buluyoruz. Eğitimle birlikte nitelikli iş gücü potansiyelini artırmak için çalışmalarımızı daha da güçlendireceğiz. Bu konuda öncelikle sizlere güveniyorum.

Sizlerin kendinize açacağınız yola güveniyorum. Sizin kendinize yol açma kabiliyetinize güveniyorum. Sizler özel sektörde çalıştığınızda, işsizlik sigortası priminizi, sigortalı ve işveren hissesi gibi SGK primlerinin tamamını, işe giriş tarihinden itibaren 5 yıl süreyle devlet olarak karşılıyoruz. Bu Özel Sektör İstihdam Teşviki uygulamasıyla bugüne kadar 7.380 gencimizin özel sektörde istihdama yerleştirmiş olduk.

13-18 yaş grubu çocuklarımızın kariyer planlamalarına destek olmak için İş ve Meslek Danışmanlığı Eğitimleri Projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda 2594 çocuğumuza kariyer planlamasına ilişkin eğitimler verdik.

Devlet korumasından ayrılan gençlerimizi izlemek ve rehberlik yapabilmek için 81 ilimizde Bakım Sonrası İzleme ve Rehberlik Birimlerimizi kurduk.

Bu birimlerimiz aracılığı ile gençlerimizin karşılaştıkları sorunları çözmelerinde kendilerine rehberlik yapıyoruz.”

“Devlet size emanet”

Atanan gençlere, görevinize başlamadan önce bulundukları illerdeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri aracılığıyla “İş Hayatına Uyum Semineri” verileceğini ifade eden Bakan Yanık, geçen yıl bu seminerlerden 733 gencin yararlandığını anlattı.

Bakan Yanık, “Birer kamu görevlisi olarak atanacağınız kurumlarınızın ve görev yerlerinizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Size emanet edilen görevi en iyi şekilde yapacağınızdan hiç kuşkum yok. Buraya kadar siz devletin desteği, devletin korumasıyla yürüdünüz bundan sonra artık devlet size emanet. Bundan sonra artık devleti siz koruyup kollayacaksınız siz sahip çıkacaksınız, siz destekleyeceksiniz. Size bu  konuda da güvenimiz tam. Sizden bu konuda da çok başarılar bekliyoruz.  Yeni başarılar yeni başarı hikayeleri bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Törende devlet korumasında yetişen Kayseri Yahyalı Kaymakam Vekili Metin Eyyüpkoca da bir konuşma yaptı. Bakanlık kuruluşlarında kaldığı dönemde oradaki görevlilerin kendilerine çok sıcak davrandığını belirten Eyyüpkoca, bugüne kadar destek veren herkese teşekkür etti.

Bakan Yanık, konuşmaların ardından devlet korumasından yararlanan gençlerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmesi için Eyyüpkoca'nın 4 yaşındaki oğlu ile butona bastı ve tercih başvurusu yapan gençlerin atamaları gerçekleştirildi.

Törende, Ankara Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan bir çocuk, yaptığı tabloyu Bakan Yanık'a hediye etti. Koruma altındaki çocukların enstrüman dinletisinin ardından Ankara Çocuk Evleri Sitesi Seymen Ekibi de halk oyunları gösterisi sundu.


Hibya Haber Ajansı

 
Eren Abluka-10 Ağrı Dağı Operasyonu başlatıldı
 
Vali Çiçek onuruna veda yemeği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin siber muhafız ve yazılımcıları bu lisede yetişiyor
Millî Eğitim Bakanlığı, siber güvenlik alanında nitelikli insan gücü yetiştirmek ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşuyor.
Koronavirüs salgınında günlük vaka sayısı bin 608 oldu
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı bin 608 oldu.
 
Bakan Yanık, 'Aile Değerlerimiz ve Değişen Dünya Çalıştayı'na katıldı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Aile Haftası Kapsamında düzenlenen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan BAE'ye taziye ziyareti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eski Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ...
Aydemir’den muhalefetin haline dadaşça tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir TBMM’de gerçekleştirdiği basın toplantısında ...
 
Kabaktepe: “Atatürk ve doğa düşmanı görmek isteyenler aynaya baksın”
AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Cüneyt Özdemir’in Youtube ...
Araç kullanıcıları otoyollardaki hız limiti artırımını destekliyor
Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 1 Temmuz itibari ...
Türkiye-Cezayir arasında imzalanan anlaşmalar
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri