Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çerkes kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları paylaşıyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çerkes kardeşlerimizin yaşadığı büyük acıları paylaşıyorum
Cevdet Yılmaz ve Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesine katılacak
Cevdet Yılmaz ve Bakan Fidan, İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin cenazesine katılacak
6 terörist etkisiz hale getirildi
6 terörist etkisiz hale getirildi
Yılmaz: Savunma sanayinde sağlanan ilerleme insanımızın refahına katkı sağlamaktadır
Yılmaz: Savunma sanayinde sağlanan ilerleme insanımızın refahına katkı sağlamaktadır
İstanbul'da bir çocuğa motosikletle çarparak kaçan sürücü yakalandı
İstanbul'da bir çocuğa motosikletle çarparak kaçan sürücü yakalandı
HABERLER>SİYASET
14 Nisan 2017 Cuma - 23:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan anket açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandum anket sonuçlarına ilişkin ilk kez oran açıklayarak, “Gelen anketlerin hepsi evet istikametinde. Oran olarak 55'in altında gösterenler de var. 55-60 aralarında gösterenler de var” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dan anket açıklaması

Konya'da düzenlenen mitingle şehir mitinglerini tamamladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın İstanbul'da Tuzla, Kartal, Ümraniye ve Sarıyer'de ilçe mitingleri gerçekleştireceğini kaydetti.

'Hayır' blokunda olanların önemli bir kampanya sürdüremediklerini gördüğünü kaydeden Erdoğan, anket sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerinde ilk kez oran açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, anket sonuçlarına ilişkin, “Şu an itibarıyla tüm araştırma gruplarından bize gelenler, hepsi de hemen hemen olumsuzu hiç yok, hepsi 'evet' istikametinde. Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oranı 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var” dedi.

“Aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar”

AGİT İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link'in Die Welt Gazetesi'ne yaptığı açıklamalara tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Buranın başı şu anda bir Alman ve Almanya'nın Türkiye'ye karşı tutumunu görüyoruz. Sen bir defa HDP'nin üyesi misin? Devlet CHP'ye de para yardımı yapıyor, aynı oran olarak eşit oranda, diğer partilere de HDP'ye de ciddi manada para veriyor. Birinci derecede para alan devletten AK Parti'dir, ikinci derecede CHP'dir, üçüncü derecede HDP'dir. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar? Seçim kampanyasında mı kullandılar? Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada. Kampanyada harca... Ben hiçbir yerde onların propaganda şeylerini görmüyorum. Niye? Harcamıyorlar, çünkü başka yerlere gitmesi lazım o paranın" ifadelerini kullandı. 

“CHARTER SCHOOL’LARDAN 750 MİLYON DOLAR YILDA GELİR ELDE EDİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullah Gülen’in iadesi konusunda yöneltilen bir soru üzerine, "Ümidimi kaybetmek istemiyorum, yani hala ben bu ümidimi koruyorum. Temennim odur ki, Amerika bu yanlışı görmüştür. Dolayısıyla artık bu şarlatanı ülkesinde barındırıp, başına bela etmemeli. Tabii bu şarlatanla beraber, bu şarlatanın bütün yavruları da orada. Orada karargahı kurmuşlar. Charter School’lardan 750 milyon dolar yılda gelir elde ediyor. Ve bunların hepsi muvazaalı gelirler. Bütün bunlar nereye harcanıyor? İşte bakıyorsunuz, kongre üyelerine bunların paralar verdiğini, bunların tespit edilerek, biz bunların hepsini kendilerine ilettik. Dosyalar, vesaire bunların hepsi, 80-85 koli evrak gönderdik. Ama nedense bunları idari bir tasarrufla dahi bu adamı hala içeri almayışları düşündürücü" dedi.

“TÜRKİYE BUNLARIN ŞAMAR OĞLANI DEĞİL”

Avrupa Birliği ile ilişkilerine yönelik bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Pazardan sonra Sayın Başbakanla, hükümetimizle oturup konuşacağız bunları. Çünkü Avrupa Birliği’nin 54 senedir bize çektirdiği çile yeter. 54 sene, böyle bir ülke yok. Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek" ifadelerini kullandı.

“YETER Kİ KALİFİYE ELEMAN OLSUN”

Suriyelilerin Türk vatandaşlığına alınmasına ilişkin yapılan eleştirileri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu insanların içinde çok ciddi meslek sahibi olanlar var. Doktor olanlar var, öğretmen olanlar var, eczacı olanı var, avukat olanı var. Değişik mesleklerde aralarında binlerce, on binlerce insan var. Şimdi diyoruz ki, birinci derecede bu insanlardan biz niye istifade etmiyoruz? Bir defa bizim şu andaki işçi çalıştırma anlayışımız veya bu konudaki yasal düzenlemelerimize baktığımız zaman, tabii ki biz vatandaş olmadığı sürece çalıştıramayız. O zaman ne olur bu? Kaçak işçi çalıştırma anlayışı içerisinde suç. Öyleyse bu adımı atmak, bunların içerisinde önce kalifiye olanları değerlendirme imkanı var. Bu kalifiye olanlar değerlendirilebilir mi? Bakın bunun altını çiziyorum; kalifiye. Yeter ki kalifiye eleman olsun. Ve bu kalifiye elemanlardan istifade etmek suretiyle bu kaçak işçiliği bir tarafa koymak” şeklinde konuştu.

"Türkiye'nin eyalet sistemi vesaire gibi problemi, derdi yok"

Rejim değişikliği konusundaki iddiaları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu, çok üzücü bir şey. Yıllardır, 40 yıllık siyasi hayatımda benim böyle bir iddiam; 'rejim değişecek' diye olmamıştır. Rejim, 1923'te bitmiştir ve bu cumhuriyettir. Şu anda bizler cumhuriyetin özellikle içindeki aktörler olarak bugüne kadar bu sistemi öyle veya böyle aldık geldik. Ama bu sistem ihtiyaçlara cevap vermiyor. Bu vücuda bu sistem dar geliyor. Tabii burada dert başka. Şimdi işte son zamanlarda ortaya çıkardıkları bu eyalet falan vesaire gibi şeyler; hepsi buralardan neşet ediyor. Bakın bir defa Türkiye'nin eyalet sistemi vesaire gibi problemi, derdi yok. Gündemde böyle bir şey yok. Şimdi bu 18 madde, bunun içinde böyle bir şey var mı? Yok. Nereden çıkıyor bu, kim uyduruyor bunu? Bozukluk burada. Böyle bir şey olmadığına göre bunu söyleyecek birisi varsa meydanlarda ya ben söyleyeceğim ya da AK Parti'nin genel başkanı, Başbakan söyleyecek. Böyle bir şey bizden çıktı mı? Yok. Efendim şu söylemiş, bu söylemiş, bırakın bu işleri. Kimden söz sadır oluyor, onun bir kıymeti harbiyesi var mı yok mu, buna bakılacak. 14 senedir bu işi yapıyoruz. Hiçbir zaman böyle bir şeye teşebbüsümüz olmamıştır. Biz ülkemiz için böyle bir şeyi gündeme getirmedik. Biz hep neyi savunduk? Üniter yapıyı savunduk" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu, sen benden çıkana bak, Sayın Başbakan'ın ağzından çıkana bak"

Referandumda millete 'evet' oyu çağrısını yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bizim bayrağımızı kongre salonlarında asmayan namertler var. Yurtdışına gitmeyin, burada yapılan kongrelerde asmıyorlar. Ey milletim yanlışa düşme, bizim bayrağımızı kongrelerinde salonlarına asmayacak kadar ihanet içerisinde olanlar var. Bunlar 'hayırcı', bunlar müşterek çalışıyorlar. Nerede bu eyalet, böyle bir şey olabilir mi? Bunların hepsi kafa karıştırmaktır. Kılıçdaroğlu bunlara sarılıyor. Kılıçdaroğlu, sen benden çıkana bak, Sayın Başbakan'ın ağzından çıkana bak. Hakkari’ye Türk bayrağı ile gidemedin. HDP’ye güvendin onlarla beraber miting yaptın. Adamları da alanlara onlar getirdi. Bunların hepsi bizim istihbarat raporlarında var. Sen kimi aldatıyorsun, çok aldattın bugüne kadar bu insanları ama bundan sonra aldatamayacaksınız.”

“Pazar bayram olacak”

Pazar gününün bayram olacağını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Pazartesiye bırakmayalım işi, pazar, ülkenin bir bayramı olacağını düşünüyorum. Bu olayı hafife almak yanlış olur. Türkiye darbeler silsilesinden sonra milli irade ile tecelli eden bir hükümet sistemine geçiyor. Bu bakımdan çok önemli” diye konuştu.

“CHP adına bir kara lekedir”

Seçim kampanyasında ‘denize dökeriz’ lafının en çirkin, en adi, en alçakça söylenebilecek bir ifade olduğuna değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türk siyasi hayatı içerisinde en kıdemli parti olan CHP adına bir kara lekedir. Baykal’ın özellikle ‘hayır çıktığı zaman denize dökmüş kadar sevineceğiz.’ Bu kadar deneyimlisin bu da tabi çok çok çirkin bir ifade. Bunları kendilerine yakıştıramadığım gibi başındaki zatı zaten konuşamama gerek yok. Partinin olumsuzluğa giden kaderinin baş aktörü. Kasetle geldi büyük ihtimalle de CD ile gider, olayı bu. Çok da muhatap almaya gerek yok” dedi.

Etiketler:
 
UEFA, Lyon ve Beşiktaş'ı disiplin kuruluna sevk etti
 
Başkent’te uyuşturucu tacirlerinden polise silahlı saldırı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP lideri Bahçeli, 'eyalet sistemi' tartışmalarına noktayı koydu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eyalet ...
Başbakan Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: 'Benim ona tavsiyem, aç şu değişiklikleri bir oku'
Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘yeni ...
3’er kez ağırlaştırılmış müebbet istemi!
Aralarında Nazlı Ilıcak, Ahmet-Mehmet Altan kardeşler, Ekrem Dumanlı, ...
 
Başbakan Yıldırım'dan ’eyalet’ iddiasına sert tepki: Kanıtlarsanız görevi bırakırım!
Başbakan Binali Yıldırım, eyalet sistemi iddialarına tepki göstererek, ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan eyalet sistemi iddialarına cevap
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eyalet sistemi iddialarının gerçeği ...
Eski CHP'li vekil Faik Tunay: İstikrar şart, bu yüzden ‘Evet’ diyorum
“Yapılanlar ortada, bu yapılanların kesintiye uğramaması için bizim böyle ...
 
Büyükşehir Çankaya arasında kriz kapıda
Taşdelen döneminde sakin giden Büyükşehir-Çankaya ilişkisi bir süredir ...
Bakan Zeybekci: “PKK’yla pazarlık yok, görüşme yok, hesap sorma var”
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Artık PKK'yla görüşme, pazarlık yok, sadece ...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan TGRT Haber'e önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT Haber "Referandum Özel" programında ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri