Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Dışişleri Bakanı Fidan: İran halkının başı sağ olsun
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
Meteoroloji’den toz taşınımı uyarısı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
KOOP-DES 2024 yılı ilk destekleri açıklandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-22 operasyonlarında 40 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
Siyasilerden 19 Mayıs mesajı
HABERLER>GÜNDEM
25 Mart 2022 Cuma - 20:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Havalimanı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tokat Havalimanı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokat Havalimanı ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni ne katıldı

Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

"Bugün hem şehrimize kazandırdığımız eser ve hizmetleri sizlerin takdirine sunmaya hem de aramızdaki kalpten kalbe yolun bize işaret ettiği yeni hedefleri yeni istikametleri görmeye geldim.

13 yıl önce yine bir 25 Mart günü Tokat'ta mitingimizi yaparken haberini aldığımız Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimi ülkemiz siyasetinin son dönemlerinde kimlerin nereye savrulduğunu gördükçe hep rahmetli Muhsin kardeşimin onurlu ve sağlam duruşunu hatırlıyorum.

Allah'tan rahmet yakınlarına sevenlerine ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum.

Tokat olarak beraber kardeşiz hep birlikte kadın tarihi ve sahip olduğu eşsiz zenginliklerle Tokat sadece şehirlerden bir şehir değildir

Osmanlı'nın hakimiyetine girdiği 14. yüzyılda burası İstanbul'da Bursa'dan sonra ülkenin 3 . kalabalık şehri ve doğuyu ,batıyı,kuzeyi ve güneyi birbirine bağlayan ticaret yollarının kesişim noktasında yer alan Tokat aynı zamanda önemli bir zanaat ve üretim merkeziydi.

Dün Brüksel'deydim. Olağanüstü NATO Liderler Zirvesi'nde idim orada mesajlarımızı verdik. Türkiye olarak nerede durduğumuzu anlattık şimdi bugün de sizlerle beraber Tokat'tayım.

Tokat'a bugün elimiz boş gelmedi ziyaretimiz vesilesiyle yatırım bedeli yaklaşık 5 milyar lirayı bulan yatırımların acılışını yapmaya geldik.

Şehrimize kazandırdığımız tek ulaştırma yatırımı havalimanımız değil havalimanımız ve kavşağı ile beraber Tokat Çevre Yolu Köprüsü ve heyelan israfının Reşadiye Aybastı Yolu'nun Tokat Sivas yolu ihmalinin Erbaa Reşadiye yolu heyelan ıslahının tarihi Hıdırlık Köprüsü'nün restorasyonunun da bugün resmi açılışını gerçekleştiriyoruz.

Eğitimle çeşitli ilçelerimizde anaokulundan ilkokula ortaokuldan lise ve pansiyona kadar 25 ayrı yatırımı resmen hizmete açıyoruz. Üniversitemizin çeşitli fakülte ve yüksek okul binaları ile güneş enerjisi santralini de resmen bugün hizmete sunuyoruz.

Batmantaş Barajı'nın çok sayıda yol sulama göleti, atıksu, kanalizasyo,n ağaçlandırma, tarımsal kalkınma projesinin resmi açılışlarını bugün bu meydandan gerçekleştiriyoruz.

Son 20 yılda Tokat'a kazandırdığımız yatırım tutarı 47 milyarı buluyor.

Tokat'a da 2121 adet yeni derslik inşa ettik. 8061 kişi kapasiteli yüksek öğrenim yurt binaları açtık. Birçok farklı branşta toplam 62 spor tesisi kazandırdık. Tokat'a 4 tane yarı olimpik yüzme havuzu yaptık 6 adet yarı olimpik havuzun inşaatına devam ediyor.

Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz unutmayın. Ziyapaşa ne diyor; 'Eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri' farkımız bu.

Çevre ve şehircilikte Tokat'ta TOKİ vasıtasıyla 5 bin konut yaptık inşası süren 296 konutu da inşallah bu yıl tamamlıyoruz.

Tokat'a Erbaa çamlığında hizmete açtığımız millet bahçesi ile birlikte toplam 6 millet bahçesi kazandırıyoruz. 9 baraj ve göleti bitirdik 3 barajda bugüne kadar tamamladığımız tesislerle 104 bin dekar tarım arazisinin sulamaya açtık. %90 bitme seviyesine gelen Turhal Barajı 44 bin dekar araziyi sulayacak yapımı devam edin 5 adet sulama tesisi ile toplamda 202 bin dekar arazide sulamaya açacağız.

İnşallah 2023'te vereceğiniz destekle Tokatı daha büyük hizmetlerle buluşturmayı sürdüreceğiz.

Türkiye dünyada pek az halka nasip olan binlerce yıllık devlet geleneğine sahip bir ülkeyiz. Türk milleti en zayıf en sıkıntılı döneminde yedi düvelin devrinin en modern savaş araçları ile yüklendiği Çanakkale Denizi ve karasıyla düşmanlarına mezar eden bir milletiz.

O Çanakkale'de şimdi biz dünyanın bir numaralı köprüsünü yaptık mı.? Geçen hafta aynı gün cuma günü on binlerle beraber bu köprünün açılışını yaptık mı.? Fiyatını biliyor musunuz.? 2,5 milyar avro.

Muhalefeti açılışa davet ettik gelmediler.

Bu millet bunlara layık. Japonya bir numaralı böyle büyük bir köprüye sahip. Biz şimdi onu da geçtik 1 numara biz olduk 1 numara.

Biz de diktiğimiz 20 yılda Cumhuriyet tarihinin tamamı da yapılanları üçe beşe olarak katlayan eser ve hizmetler ülkemize kazandırarak bu aziz millete layık olmaya gayret ediyoruz. Verdiğimiz her mücadelede attığımız her adımda hem milletimizin desteğini yanımızda hissettik hem de bize tevdi edilen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmeye çalıştık.

Salgın döneminde dünyanın gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyadaki dengelerin nasıl sarsıldığını hep birlikte gördük, şu anda 19 şehir hastanesi ile eğitim araştırma hastaneleri hemen hemen artık hastanemizin olmadığı ilimiz yok.

Sağlık krizinin tetiklediği ekonomik sarsıntı en üst seviyeye gelmişken Ukrayna-Rusya savaşı ile krizi nasıl derinleştiğini de beraberce şahit olduk. Türkiye'ye geldiyse küresel enerji fiyatlarındaki artışın etkisiyle yaşadığı hayat pahalılığı sorunu da kısa sürede çözeceğiz, aşacağız.

Yatırım istihdam üretim ihracat cari fazla yoluyla ülkemizi büyütmek için var gücümüzle uğraşıyoruz. Asgari ücret artışından sosyal desteklerin kapsamını genişletti ve kadar aldığımız pek çok tedbirli vatandaşlarımızı enflasyona ezdirme ve çalışıyoruz.

Hayat pahalılığının canımızı yaktığını gayet iyi biliyoruz. Üretim maliyetlerindeki artışlardan kimi açgözlülükten kaynaklanan fiyat artışlarının yol açtığı yükün omuzlarımıza bindiğini biliyoruz. Hukuki ve idari önlemlerle bu sürecin yükünü olabildiği kadar azaltmaya çalışıyoruz.

Hepimizi güvenli uzunluğu müreffeh bir geleceğin beklediğinden şüpheniz olmasın. Günübirlik veya dönemsel sıkıntılar kimseyi aldatmasın. Türkiye'nin gücünün büyüklüğünü bölgemizde ve dünyada herkes görüyor. Dün Güneyimizde bugün Kuzeyimizde yaşanan güvenlik krizleri insani trajediler kirli oyunlar hepimiz için biraz ibret vesikasıdır.

Hiç süpheniz olmasın ki Türkiye'yi de bu duruma düşürmek için çok uğraştılar hamdolsun bu badirelerde hepsinden de sıyrılarak bugünlere geldik.

Ekonomide yaşanan çalkantılar sadece Türkiye'de tüm dünyada Avrupa başta olmak üzere; dünyanın her yerinde çok daha fazlasıyla aynı sıkıntılar yaşanıyor.

Bizim diğerlerinden farkımız biz bu süreci fırsata dönüştürdürmemizdir.

Bizim milletimiz işte en son asgari ücrette yaptığımız zamlı artışla tarihin en yüksek zamla yaptık. İşte bunun için diyorum ki 2023 çok önemli eğer Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı olan 2023'te birliğine beraberliğine kardeşlerine sahip çıkarak atlatırsak Allah'ın izniyle ekonomi dahil hiçbir alanda kimse bizi tutamaz."

 


Hibya Haber Ajansı

 
Aydemir: ‘Bizim sözümüzle özümüz birdir’
 
Salih Özcan, milli takım tercihini Türkiye'den yana kullandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Bizim sözümüzle özümüz birdir’
Milletvekili Aydemir, ‘Biz milletin hizmetkarı olduğumu kaydettik her ...
İletişim Başkanlığı'ndan “Türkiye-Özbekistan” paneli
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ziyareti öncesi İletişim ...
Altun, “Türkiye mülteci krizi konusunda Avrupa’ya neler öğretebilir?” başlıklı makale kaleme aldı
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun El Cezire haber sitesi ...
 
Aydemir: 'Biz yatırımlarla konuşuyoruz'
AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir muhalefetin hiçbir proje üretmediği, ...
Vaka sayısı 16 bin seviyelerinde
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 16 bin 894 oldu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Olağanüstü Zirvesi'nde konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları ...
 
A Milli Takım'ın Portekiz maçı kadrosu
2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri play-off yarı finalinde Portekiz ile ...
Tarım Bakanlığı: "Ülkemizde şeker arzıyla ilgili hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır"
Tarım ve Orman Bakanlığı şeker fiyatlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ticaret Bakanlığı'ndan şeker fabrikaları açıklaması
Ticaret Bakanlığı, şeker fabrikaları nezdinde bakanlık tarafından incelemeler yapıldığını bildirdi.
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Kandemir üzerinden Genel Merkezi Savunan isim!
İlker Tosun
İlker Tosun
Bahçeli Grupta neye dikkat çekti
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Siyasette Yapay İsimler
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
MİT hainlere darbe vurmaya devam ediyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Sığır beyni taşıyan bir zavallının düşündürdükleri
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri