Erdoğan'ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:
"Baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Martı bayram sevinciyle kutlamaktadır binlerce yıldır süren Nevruz geleneği her toplumda olduğu gibi milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin Nevruzunu tebrik ediyorum.
Baharın gelmesinin müjdecisi kabul ettiği 21 Martı bayram sevinciyle kutlamaktadır binlerce yıldır süren Nevruz geleneği her toplumda olduğu gibi milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır.
Nevruz kelimesi yeni gün anlamınada geliyor .Kendi kuşağıma mensup insanlar için söylüyorum, dedelerimizden babalarımıza babalarımızdan bize bizden evlatlarımıza evlatlarımız dan torunlarımıza kadar geçen 5 nesilde dünyanın yaşadığı değişim gerçekten çok büyüktür.
Bugün burada dijital teknolojilerin nevruzu dijital teknolojilerin yeni bir safası diyebileceğimiz v30 ve onunla bağlantılı en popüler Metaverse hakkında konuşmak tartışmak tespit ve tekliflerimizi paylaşmak üzere bir aradayız.
Tabii bu siyasette bir ilk ve bu ilki başaran bilgi ve teknolojileri başkanlığımıza özellikle partimin tüm yetkilileri olarak teşekkür ediyor, insanlık tarihinde dünyanın tamamında bu kadar çok direği içine alan değişimlerin bu denli kısa sürede gerçekleştiği bir başka dönem herhalde yoktur.
Dedelerimizin hayat biçimleri çok küçük farklarla 3 asır 5 asır hatta 10 asır önceki atalarıyla neredeyse aynıydı babalarımız. Giyim-kuşamdan sanayi devrimi ile ortaya çıkan kimi araçları kullanmaya, elektrik televizyon telefon gibi kimi imkânlarla tanışmaya varana kadar gelişmelerle modern dünyaya adım atmışlardı. Biz ise tarlada sabandan elektronik donanımlı traktörlere evde siyah beyaz tüplü televizyon internetin sunduğu sınırsız medya alternatiflerine iş hayatında dijital pazarlamaya günlük hayatta ıslık da seslenmeden sosyal medya emojilerine geçişe uzanan başdöndürücü bir devrime bizzat şahitlik ettik. Çocukluğumuzda ve gençliğimizde filmlerde hikayelerde çizgi romanlarda geleceğin dünyasına dair tasavvurları aynı değilse bile benzer şekillerde birer birer hayata geçirildiğini gördük.
Evlatlarımız bu büyük dijital devrimin aktif kullanımından içerik üretimine teknik donanımından yazılımına kadar tüm süreçlerinin bizzat içindeydi. Torunlarımız ise konuya hakimiyetleri ve kullandıkları tek bizim kavrayabileceği mizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar.
Koronavirüs saldını bu girişimleri hızlandırmış olsa bu teknıolojiler kolay değildir. Gerçek şu ki dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Bizlere düşen ise bu teknolojilerine kolay ulaşımınızı sağlamaktır,
Biz teknolojinin altyapısını üretmenin yanında önce kendimizin, nihayetinde dünyanın kullanabileceği içerikler kurulmasını sağlamak istiyoruz. Bugün dijital dünyanın ne kadar kötü bir görünüme sahip olduğunu en iyi işin içindekiler biliyor. Sadece kartel haline gelen sosyal medya platformlarının hukuki ve ahlaki sınır tanımayan durumları bile kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğinin en basit kanıtıdır. Madem artık giderek büyüyen dijital ekonomi gerçeği var, öyleyse ülkelerin tamamının uzlaşma ile kabul edip arkasında duracağı dijital hukuk düzeni kurulmadan bu sorunun çözülmesi mümkün değildir.
AK Parti sadece hastane, okul binası, yol, köprü, baraj inşa etmekle kalmamıştır, yaptığımız yatırımlarla bilgi ve iletişim teknolojilerinin yaygınlaşmasını biz sağladık. Bizim dönemimizde mobil telefon abone sayısı 23 milyondan 83 milyona yükseldi. Meclis'te kurduğumuz Dijital Mecralar Komisyonu ile hazırladığımız eylem planı ile bu süreci tüm yönleriyle takip ediyoruz.
Önümüzdeki dönemi Dijital Seferlik Dönemi olarak ilan ediyorum. Toplantımızın sloganı olan 'Gelecek Onu Tasarlayana Aittir' bu ifadeyi çok isabetli buluyorum.
Gençlerin kendilerini anlamadığını söyleyenler dönüp onları yeterince dinlemediklerinin muhasebesini yapmalı. Kuşak farkı bahanesiyle yeni nesilleri anlamaktan kaçınarak bu ülkeyi dünyanın yeni düzeninde söz sahibi olacak konuma getiremeyiz. Önümüzde doğru tespitlerle elde edilmiş çok sayıda başarılı örnekler var. Çocuklarımızın dünyasına dijital teknoloji imkanlarını kullanarak kendi kahramanlarımızı sokarak kendi kültür iklimini oluşturabiliyoruz. Metaverse, bize dijital kültür konusuna daha çok odaklanmamız gerektiğine işaret ediyor."
Hibya Haber Ajansı