Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>SPOR
26 Mart 2020 Perşembe - 16:00

Başkentin kaderi mücadeleye dayalı

Bu ekipler içinde sadece Ankara Demirspor zirve mücadelesi içinde. Süper Ligde Ankaragücü, Birinci ligde Osmanlıspor, Üçüncü Ligde Altındağ Belediyespor küme düşme hattında.

Başkentin kaderi mücadeleye dayalı

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs ile mücadele sürerken, sportif faaliyetler askıya alınmış ve ertelenmiş durumda. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından alınan karar sonrasında profesyonel ve amatör liglerde maçlara ara verildi. Maçlar yeniden oynanacak mı oynanacaksa müsabakalar ne zaman başlayacak tüm bun soruların cevabı merakla bekleniyor.

Profesyonel futbol liglerinde Ankara 10 takımla temsil edilirken, takımlar ağırlıkla alt sıralarda lige tutunma mücadelesi veriyor.

Süper Ligde 26 hafta geride kaldı ve bitime 8 hafta var. Sezon başında transfer tahtasını açamadığı için rakipleriyle rekabete bir kaç adım geride başlayan Ankaragücü, 23 puanla 17. sırada. Gençlerbirliği ise 28 puana sahip ve 12. basamakta. Ligde; Çaykur Rizespor ile Malatyaspor 25’er, Kasımpaşa ile İttifak Holding Konyaspor ise 26’şar puana sahip. Bu ekiplerle birlikte, son sıradaki Kayserispor, lige tutunma savaşı veriyor.

 

OSMANLISPOR’UN 3 PUANI SİLİNDİ

 

Futbol Federasyonu ve Kulüpler Birliği arasında yapılacak görüşmede, liglerin mevcut haliyle sonlandırılması kabul edilirse, o takdirde düşme olmayacak ve gelecek sezon ligler 22 takımla oynanabilecek.

Birinci Futbol Ligi’nde Ankara’dan iki takım var. Sezonun ilk yarısını üçüncü sırada bitirip, Süper Lig yolunda ilerleyen Keçiörengücü, ikinci yarı ile birlikte düşüşe geçti ve 28 hafta geçilirken, 35 puanla 10. sıraya geriledi. Sezon içinde üç puan silme cezası ile karşılaşan Osmanlıspor, 24 puana sahip ve küme düşme hattında 16. sırada. En yakın rakibi ise 25 puanlı Boluspor. Ligin bitimine 6 hafta kaldı.

İkinci Lig Beyaz Grupta mücadele eden ekiplerden Hacettepe 35 puanla 12, Başkent Akademi 31 puanla, küme düşme hattının bir basamak üzerinde 15. durumda. Başkent Akademi’ye en yakın ateş hattı içindeki ekip ise 28 puanlı Amed Sportif.

 

DEMİRSPOR İDDİASINI SÜRDÜRÜYOR

 

Ankara Demirspor Başkent takımları içinde zirve yarışı içinde olan tek ekip. Mavi-lacivertliler, İkinci Lig Kırmızı Grupta 60 puanla lider durumda bulunan Bandırmaspor’u, 3 puan geriden ikinci olarak takip ediyor. Ligde uzun süre liderlik koltuğunda oturan Ankara Demirspor, son maçlarda yaşadığı puan kayıpları sonrası liderliği rakibine kaptırdı. Aynı grupta yer alan Etimesgut Belediye, 28 puanla küme düşme hattının hemen bir basamak üzerinde yer alıyor ancak siyah-beyazlı ekibi rahatlatan durum, en yakın rakibi Niğde Anadolu 17 puana sahip olması.

Üçüncü Lig Birinci Gruptaki Başkent temsilcisi Çankaya Futbol Kulübü 34 puanla 14. basamakta. Alt gruptaki en yakın rakiplerinden Şile Yıldızspor 29, Erzinspor ise 28 puanda.

Üçüncü Ligi Üçüncü Grupta mücadele eden Altındağ Belediyespor ise 28 puanla küme düşme hattında. Bir basamak üstünde yer alan Malatya Yeşilyurtspor 30 puanda, 14. sıradaki Gölcükspor ise 31 puana sahip.

 

STATÜ NASIL İŞLİYOR

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından farklı bir karar çıkmazsa; lig statüleri şöyle:

Süper Ligde son 3 sırayı alacak takımlar, TFF Birinci Futbol Ligine düşecek. TFF Birinci Liginde, ilk iki sırayı alacak takımlar, direk Süper Lige yükselecek. Normal sezon sonunda, 3, 4, 5 ve 6. sırayı alacak takımlar, kendi arasında; 3-6 ve 4-5 şeklinde eşleşme ile play-off maçları oynayacak. Turu geçen takımlar, finalde karşı karşıya gelecek ve kazanan Süper Lige çıkacak üçüncü takım olacak. Normal sezonda son üç sırada kalan takımlar ise İkinci Lige inecek.

İkinci Ligde ise gruplarını birinci sırada bitirecek iki takım, doğrudan Birinci Lige yükselecek. Gruplarını; 2, 3, 4 ve 5. sırada bitirecek ekipler, önce grup içi eşleşmesinde karşı karşıya gelecek, iki gurup içi eşleşmenin finalisti, daha sonra karşı karşıya gelecek ve kazanan takım, üçüncü ekip olarak, Birinci Futbol Ligi vizesi alacak. Normal sezonda, gruplarında son üç sırayı alacak toplam 6 takım, üçüncü lige inecek.

3. Lig’de ise çift devreli lig müsabakaları sonunda gruplarında 1. sırayı alan takımlar TFF 2. Lig’e yükselecek. Bu müsabakalar sonunda gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sırayı alan takımlar, TFF 2. Lig’e yükselecek son 3 takımın belirleneceği play-off müsabakalarına

katılacak. TFF 3. Lig’de çift devreli lig müsabakaları sonunda, 18 takımlı 2 grupta 16, 17 ve 18. sıraları alan, 17 takımlı grupta ise 16. ve 17. sıraları alan takımlar olmak üzere, toplam 8 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

 

 

 
Korona izni için işçinin rızası gerekiyor: Ücretsiz izne çıkarılan işçi tazminat alabilir
 
Senaryolar virüse karşı revize edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkentten Terim’e: Geçmiş olsun
GENÇLERBIRLIĞI ve Ankaragücü kulüpleri, Koronavirüs testinin pozitif çıktığını ...
Kulüpleri zorlu süreç bekliyor
Ekonomik anlamda büyük sıkıntıların kapıda olduğunu belirten Mert, “Yapılandırmalar, ...
Kaçana maaş yok
ING Basketbol Ligi’nde Türk Telekom başta olmak üzere takımlar, oyuncuları ...
 
Hentbolun lokomotifi olmayı sürdüreceğiz
Teknik Direktör Serdar Eler, takımı gençleştirmeye yönelik başlattıkları ...
Asıl mücadele bundan sonra
Başkenti bu kulvarda temsil eden üç takım; Spor Toto, Ziraat Bankası ve ...
Çok daha iyisini yapacak güçteyiz
Tecrübeli oyuncu sezonun ikinci yarısında yükselişe geçtiklerini ve sistemin ...
 
Ateşten gömlek
Kümede kalma mücadelesi veren Ankaragücü’nü birbirinden zorlu maçlar bekliyor. ...
Nereden nereye
Mor-sarılar, 28 haftası geride kalan ligde, 24 puanla 16 basamakta. Teknik ...
Ziraat Bankası sezonu galibiyetle kapattı
VOLEYBOL Efeler Ligi’nde normal sezonun son maçında Ziraat Bankası, Sorgun ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri