Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
HABERLER>ASAYİŞ
13 Mayıs 2021 Perşembe - 19:56

Bakan Akar: 'Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 terörist etkisiz hale getirildi'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakan Akar:  Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarında bugüne kadar 105 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ile Ramazan ayının son iftarını Hatay'da hudut kartalları ile yaptı. Bahar Kalkanı Harekat Bölgesi Sektör Komutanlığındaki inceleme ve denetlemelerinin ardından Bakan Akar ve komutanlar, sınırın sıfır noktasındaki Hacıpaşa Hudut Karakolu'na gitti.

Karakola gelişinde alay komutanından hudut tekmili alan Bakan Akar, karakol komutanına Türk Bayrağı hediye etti. Karakolda görevli Mehmetçik ile karavanadan iftar yapan Bakan Akar, ''Hudut Kartalları''nın bayramını kutladı. Hudutların ve halkın güvenliği için Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman ve fedakârca mücadele ettiğini aktaran Bakan Akar, hudut birliklerinin kendilerine verilen her görevi başarıyla yerine getirdiğini dile getirdi.

Kaçakçılıkla mücadelede kazanılan önemli başarılara dikkati çeken Bakan Akar, ''Kaçakçılıkla mücadele konusunda da yapılması gereken ne varsa yaptık, yapmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Hudut hattında alınan önlemlere de değinen Bakan Akar, bunun daha da artırılacağını ifade etti.

Bakan Akar beraberindeki TSK Komuta Kademesi ile iftarın ardından Şırnak'a geçti. Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerinde eş zamanlı olarak başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonlarından, Pençe Şimşek'in sevk ve idare edildiği 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığının harekat merkezine gelen Bakan Akar, burada sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı, talimatlar verdi.

Operasyonların Irak başta olmak üzere tüm komşuların toprak bütünlüğüne, sınırlarının güvenliği ve egemenliğine saygılı şekilde gerçekleştirildiğini vurgulayan Bakan Akar, ''Bize uzun yıllardır zarar veren, asil milletimizin güvenliğini tehdit eden teröristlerden bahsediyoruz. Operasyonlarımız en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek. Bunun için çalışıyoruz. Bunun dışında bizim başka bir amacımız yok.'' diye konuştu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tek hedefinin bölgedeki teröristler olduğunu vurgulayan Bakan Akar, şunları söyledi:

''Terörle mücadelemiz büyük bir başarıyla devam ediyor. Mehmetçiğin yaptığı operasyonlarla terör örgütü PKK’nın şu ana kadar çok büyük zayiatlar verdiğini görüyoruz. 1 Ocak’tan bugüne kadar 1056 terörist etkisiz hale getirildi. 23 Nisan’dan itibaren başlatılan Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonları planlandığı şekilde başarıyla devam ediyor. Bugüne kadar 105 terörist etkisiz hale getirildi. 291 el yapımı patlayıcı, mayının yanı sıra 89 mağara ile sığınaklar, barınaklar, malzeme depoları, tuzaklar tahrip edildi, edilmeye devam ediliyor.''

Gerek teröristlerin telsiz konuşmaları, gerek teslim olan teröristlerin ifadeleri gerekse istihbarat raporlarından bu rakamın çok daha fazla olduğu yönündeki değerlendirmelerini dile getiren Bakan Akar, operasyonlarda teröristler tarafından yıllardan beri hazırlanan çok sayıda mağaranın imha edildiğini açıkladı. Teröristlere ait çok sayıda silah ve mühimmatın da ele geçirildiğini dile getiren Bakan Akar, şöyle konuştu:

''En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Amacımız olabildiğince en az, mümkünse sıfır zayiatla bu bölgenin kontrol edilmesi, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, onların sınırlarımız ve halkımıza risk, tehdit ve tehlike olmaktan çıkarılmasıdır. Bunu yaparken biz Iraklı kardeşlerimizle temas halindeyiz, onlarla bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Teröristlerle mücadelede iş birliğimizi artırmak istiyoruz. Komşularımızın sınırlarına, egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygılı olarak bir an önce teröristlerin Kandil, Asos, Mahmur, Sincar dahil, buralardan temizlenmesi konularında Iraklı kardeşlerimizle iş birliğimizi geliştirerek hem ülkemizi hem de Iraklı kardeşlerimizi terör belasından kurtarmak bizim temel amacımız.''

Konuşmasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinen Bakan Akar, ''Bu saldırılar insanlık suçudur. Bunlar huzuru, barışı tahrip etmek demektir. İnsanlık için tarihin yazacağı bir ayıptır. Bundan İsrail yöneticilerin bundan süratle vazgeçmesi lazım.'' dedi. 

Bakan Akar, saldırılarda şehit olan Filistinlilere rahmet, yaralılara şifa dileklerini de iletti.

Koronavirüs salgını ile mücadelede alınan tedbirlere uyulmasının önemine de değinen Bakan Akar, “Bu konuda aldığımız sert ve katı tedbirler son derece faydalı, işlevsel oldu. Aynı tedbirleri uygulamak suretiyle operasyonları tehlikeye sokmadan bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.'' diye konuştu.

Konuşmasının sonunda şehitlere rahmet, yaralılara acil şifa dileklerini de ileten Bakan Akar, beraberinde TSK Komuta Kademesi ile gecenin geç saatlerine kadar harekat merkezinden operasyonları takip etti.

Geceyi Şırnak'ta geçiren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, bayram namazını Geylani Camisi'nde kıldı. Bakan Akar ve komutanlar namazın ardından Şırnaklılarla bayramlaştı.

Hibya Haber Ajansı

 
Bilgin'den Ramazan Bayramı mesajı
 
Kızılay'ın Filistin için acil eylem planı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İçişleri Bakanlığı'ndan bayram denetimleri açıklaması
İçişleri Bakanlığı, Ramazan Bayramı'nda da denetimlerin hız kesmeden devam edeceğini bildirdi.
İdlip'te Türk askerlerinin ikmal konvoyuna saldırı: 1 şehit, 4 yaralı
İdlip'te Türk askerlerinin ikmal konvoyuna yapılan roketli saldırıda 1 ...
3 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe Yıldırım operasyonunda 3 terörist etkisiz hale getirildi.
 
Pençe-Yıldırım operasyonunda 4 odalı mağara bulundu
Pençe-Yıldırım operasyonunda 4 odalı mağara tespit edildi.
Pençe-Şimşek operasyonunda 2 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Pençe-Şimşek operasyonunda Metina bölgesinde 2 PKK’lı ...
Hakkari'de 3 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Eren-14 operasyonları kapsamında, ...
 
Mardin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 7'ye yükseldi
İçişleri Bakanlığı, Eren 5 Operasyonları kapsamında, Mardin-Nusaybin'de ...
8 terörist etkisiz hale getirildi
Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi.
Mardin'de 6 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Eren 5 Operasyonları kapsamında Mardin-Nusaybin ilçesi ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri