Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
Milli sporcu Arın, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
1 Mayıs’ta polise taş ve sopayla saldıran 29 şüpheli yakalandı
Askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı
Askerlik sınıflandırma sonuçları açıklandı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı
“Sibergöz-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-37” operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
10 Temmuz 2017 Pazartesi - 11:37

Ankaragücü hız kesmiyor

Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, transfer tahtasının açılması için 6.5 milyon TL gerektiğini belirtip, “Diğer ihtiyaçlarla birlikte yaklaşık 15 milyon lazım. 3 aydır Belediye meclisinden para bekliyoruz. Bu hafta bu konuda bir gelişme olacağı inancındayız” dedi.

Ankaragücü hız kesmiyor

Yeni sezonda TFF 1. Lig’de mücadele edecek olan Ankaragücü’nde, transfer yasağı sürerken ve maddi anlamda beklenen destek henüz gelmezken, iç ve dış transfer çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Sarı-lacivertli ekip, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın verdiği rapor doğrultusunda, yeni isimleri kadrosuna katmaya hazırlanıyor.Daha önce Samuel Owusu, Arif Morkaya ve Yusuf Abdioğlu ile anlaşan Başkent ekibinde, yeni hedef; Süper Lig, TFF 1. Lig ve Avrupa Liglerinde oynayan oyuncuları kadroya katmak.
Ankaragücü, ilk etapta; Atiker Konyaspor’da forma giyen orta saha oyuncusu Kibong Mbamba ve Elazığspor’da oynayan forvet Lanre Kehinde ile anlaştı.
Teknik Direktör İsmail Kartal’ın uzun süredir takibe aldığı Belçika Ligi ekiplerinden Lokeren forması giyen Kamerunlu oyuncu Evariste Ngolok ise Beştepe Tesisleri’nde antrenmana çıkmaya başladı. Denenmeye alınan Afrikalı oyuncu, Kartal’ın onayından geçerse kendisini sarı-lacivertli renklere bağlayan imzayı atacak.

MEHMET USLU BEŞTEPE YOLUNDA

Yabancı isimler dışında yerli oyuncular ile de görüşen Ankaragücü’nün, Torku Konyaspor’da sözleşmesi sona eren tecrübeli sok bek Mehmet Uslu ile anlaştığı ileri sürüldü. Yeşil-beyazlılar ile Avrupa Ligi, Süper Lig ve Türkiye Kupası’nda boy gösteren deneyimli oyuncunun, ufak pürüzlerin giderilmesinin ardından Ankaragücü’nün takım kafilesine katılacağı iddia edildi.

HAKAN VE ERTEN YAKIN TAKİPTE

Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, eski çalışma arkadaşı Fenerbahçe teknik patronu Aykut Kocaman ile fikir alışverişinde bulunduğu ve bazı isimler üzerinde istişare ettiği öğrenildi. Kartal’ın bonservisi Fenerbahçe’nin elinde bulunan ve geride kalan sezon Eskişehir’de oynayan 23 yaşındaki stoper Hakan Çinemre ile kaleci Erten Ersu’yu takıma kazandırmak için uğraş verdiği bildirildi. İki oyuncunun satın alma opsiyonu ile kiralanmaya yakın olduğu ifade edildi.

TÜRKİYE'Yİ YAKINDAN TANIYOR

29 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Kibong, Türkiye serüvenine, 2008-09 sezonunda Adanaspor’da başladı. Adana’da 5 sezon forma giyen Kibong, orta sahada gösterdiği mücadeleci oyunu ile birçok takımın transfer listesine girdi. 2013-14 sezonunda Konyaspor, 2014-15 sezonunda Boluspor’da görev alan tekrar Konyaspor’a döndü ve biten sezonda Konyaspor forması giydi. Başarılı orta saha oyuncusu Kibong, geçen sezon, 2 Avrupa Ligi, 7 Süper Lig ve 6 Türkiye Kupası karşılaşmada forma giydi. Afrikalı oyuncu, kulüp kariyeri boyunca 228 maça karşılaşmaya çıkıp 12 gol attı. Deneyimli futbolcu, kariyeri boyunca 4 kırmızı kart gördü.

16 KARŞILAŞMADA 8 GOL ATTI

23 yaşındaki tam ismiyle Olanrewaju Kehinde, profesyonel kariyerine İsrail Ligi ekiplerinden Hapoel Afula’da başladı. 2014-15 sezonunda formasını giydiği bu takımda, toplamda 12 maça çıkan Kehinde, 9 gol atarak genç yaşta önemli yüzdeye ulaştı. 2015-16 sezonunda Hapoel Kfar Saba ve Hapoel Acre takımlarının formalarını giyen genç isim, iki takımda toplamda 27 maça çıkıp 5 gol attı. Geçen sezon TFF 1. Lig ekiplerinden Elazığspor’a transfer olan forvet oyuncusu, forma giydiği 16 müsabakada 8 gol kaydetti. Nijeryalı oyuncu, profesyonel kariyeri boyunca 55 maçta 22 kez ağları havalandırdı.

EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ İSTİKRARI

Ankaragücü’nün denemek için Beştepe Tesisleri’ne davet ettiği 29 yaşındaki Kamerunlu oyuncu Ngolok, Belçika’nın Westerlo takımında adını duyurdu. Burada 2 sezon forma giyen orta saha oyuncusu, istikrarlı oyunuyla göz doldurdu. Westerlo’dan ayrılıp Oud-Heverlee Leuven takımına transfer olan futbolcu; ilk sezonunda 28, ikinci yılında 29 maça çıkarak önemli bir maç sayısına ulaştı. 2014-15 ve 2015-16 sezonlarını Lokeren takımında geçiren Kamerunlu, burada forma giydiği 38 maçta 5 gol kaydetti. Ngolok, son 7 senede 137 maçta forma giyerken, bu karşılaşmalarda 20 kez ağları havalandırdı. 1,78 boyundaki orta saha oyuncusu, oynadığı karşılaşmalarda 2 kırmızı kart gördü.

 
Yıkıma erteleme talebi
 
İş gücü kaybına TAI dopingi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sneijder'den Galatasaray açıklaması
Galatasaray'ın Hollandalı yıldız oyuncusu Wesley Sneijder, takımda kalacağını açıkladı.
Cavanda, Slovakya kampından gönderildi
Galatasaray’ın Belçikalı futbolcusu Luis Cavanda, Teknik Direktör Igor ...
Semih Kaya, Sparta Prag’da
Galatasaray’ın milli futbolcusu Semih Kaya, Çek Cumhuriyeti ekiplerinden ...
 
Fenerbahçe'de Volkan Şen ile yollar ayrıldı
Fenerbahçe, Volkan Şen'in sözleşmesinin 1 milyon Euro karşılığında feshedildiğini açıkladı.
Tarihi stadyum veda hazırlığında
29 kez milli maçlara ev sahipliği yapan stat, Ankaragücü ve Gençlerbirliği ...
MHK, Süper Lig’de düdük çalacak hakemleri açıkladı
Merkez Hakem Kurulu (MHK), 2017-2018 sezonunda Süper Lig’de yer alacak 22 hakemi açıkladı.
 
“Sporun modern kalbi olacak”
Kılıç, “Tüm sporcularımızın en iyi şekilde faaliyetlerini sürdürmeleri ...
Kamu turnuvasında forma centilmenliği
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen, 2017 Kamu ...
Turkcell Süper Kupa maçının oynanacağı yer belli oldu
Beşiktaş ile Atiker Konyaspor’un karşı karşıya geleceği Turkcell Süper ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri