Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
4 terörist etkisiz hale getirildi
4 terörist etkisiz hale getirildi
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
5 ilde “Sibergöz-33” operasyonu: 16 gözaltı
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
11 ilde “Sibergöz-34” operasyonu
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Hedefimiz, muasır medeniyetler seviyesini aşmaktır
Bakan Tekin Anıtkabir'de
Bakan Tekin Anıtkabir'de
HABERLER>EKONOMİ
2 Ekim 2020 Cuma - 13:43

Amerikan Başkanı Kovid-19 pozitif

Güne başlarken Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kovid-19 pozitif olduğu açıklandı. (İnvestaz Yatırım)

Amerikan Başkanı Kovid-19 pozitif

Güne başlarken Amerikan Başkanı Donald Trump’ın kovid-19 pozitif olduğu açıklandı. Kendisiyle birlikte eşinin de testinin pozitif çıkmasının üzerine Amerika vadelileri çakıldı. S&P500 yakın vadelileri %1,5 değer kaybederek küresel hisse piyasalarında satış dalgası başladı. Seans öncesinde dün 7,60 seviyelerine kadar gerileyen Dolar/TL, bugünkü seans başlamadan önce 7,77 seviyesinden işlem görüyor. Brent petrol 2020 yılı bitmeden yeniden 40 Dolar seviyesinin altına indi, altın ise büyük rallisine kısa bir soluk verdikten sonra tekrar $1900/ons’u geçmiş durumda.

Hisseler için gelen yeni düzenleme dün değiştirilen pazar tanımlamaları Borsa İstanbul’da karışık bir seyre sebep olmuştu. Borsa İstanbul güne alıcılı başlayıp seansı ekside kapatmıştı. Yeni pazar gruplarına geçilmesiyle birlikte Bist100 dışındaki Bist hisselerinde daha sert satışlar ve geri çekilmeler görülmüştü. Bugün piyasanın Trump etkisiyle satıcılı açılması bekleniyor.

 

Satır Başları:

  • Borsa İstanbul dün yatay seyretti. Bist100 dün %0,15 düşüşle 1,144 seviyesinden kapattı. Bist30 ise 1280 puanla seansı ekside kapadı. Dolar kuru sabah 7,77’ye yükselirken, Euro 9,12 seviyesinde seyir etmekte.
  • seviyesini gören BİST 100 endeksi günü %0,15 azalışla tamamladı. Dolar kuru 7,71, Euro 9,04 seviyelerine yükselerek sabah değerlerine göre artış gösterdi.
  • ABD Başkanı Donald Trump'ın, Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile kendisinin ve eşi Melania Trump'ın COVID-19 testlerinin pozitif çıktığını duyurması sonrasında ABD vadeli endekslerinde satışlar hızlandı.
  • BM, Türkiye ve Libya arasındaki deniz sınırı anlaşmasını tescilledi.
  • İngiltere, Türkiye ve Polonya’yı karantina listesine ekledi. İngiltere, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Türkiye ve Polonya’dan gelen yolculara 14 günlük karantina şartı getirdi.
  • ABD'de bugün 15.30’da Tarım dışı istihdam verisi açıklanacak (Beklenti: 850,000).
  • ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin COVID-19 testlerini pozitif çıkması sonrasında uluslararası piyasalarda petrol fiyatları düştü. Brent petrol %3,5 düşerek varil başına 39,49 dolar seviyesine indi.

 

 

 

 

 

BİST 100

Dün endeksin 1,144 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.155 ve en düşük 1.143 seviyesini gören BİST 100 endeksi günü %0,15 azalışla tamamladı. Son işlem gününde BİST 100 endeksi günü 17 milyar TL hacimle kapattı.

 

Şirket Haberleri:

İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. (INFO): Şirketimiz merkezinde yapılan Yönetim Kurulu toplantısında; Şirketimiz bünyesinde sermaye piyasası faaliyetinde bulunmak üzere; Muğla ilinde; Bodrum İrtibat Bürosu açılmasına ve söz konusu irtibat bürosunun faaliyete hazır hale getirilmesine, Bu konuda gerekli izinlerin alınması için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapılmasına karar verilmiştir.

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PEGYO): Şirketimiz, 09.09.2020 tarihinde yaptığı Özel Durum Açıklaması ile; Ardus Gayrimenkul Yatırımları A.Ş.'ye ("Ardus") olan borcuna yönelik olarak, Ardus tarafından asıl alacak tutarı 35.702.155,62 TL, işlemiş faiz tutarı 659.022,67 TL olmak üzere, 36.361.178,29 TL tutarındaki toplam alacağın fer'ileriyle birlikte tahsili amacıyla İstanbul 34. İcra Müdürlüğü'nün 2020/17602 E. sayılı dosyası üzerinden Şirketimiz aleyhine başlatılan icra takibinden gönderilen icra emrini tebliğ aldığını duyurmuştu.

İcra takibinin kesinleşmesiyle birlikte İstanbul 34. İcra Müdürlüğü tarafından Şirketimize ait Denizli İli, Merkezefendi İlçesi, Sümer Mahallesinde kayıtlı AVM ile muhtelif ofis ve mesken fonksiyonlu bağımsız bölümlerin tapu kayıtlarına haciz konulması için Merkezefendi Tapu Sicil Müdürlüğüne müzekkere gönderildiği ve İstanbul Beyoğlu Karaköy'deki VI. Vakıfhan ismiyle maruf binaya ilişkin kira bedeli alacağının haczi için Ada Yiyecek İçecek ve Turizm Hizmetleri Ltd. Şti. unvanlı firmaya 1. haciz ihbarnamesinin gönderildiği bilgisine UYAP (Ulusal Yargı Ağı Projesi) üzerinden ulaşılmıştır. Gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgi verilmeye devam edilecektir.

Taze Kuru Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. (TKURU): 30 Eylül 2020 tarihli Özel Durum açıklamamıza ilişkin olarak; Sermaye Piyasası Kurulunun 30.09.2020 tarihli sermaye artırımı başvurusunun reddi kararının değerlendirilmesi neticesinde, şirketimiz Yönetim Kurulunun 01.10.2020 tarihli kararı ile, bu aşamada yeni bir sermaye artırımı kararı alınmamasına karar verilmiştir.

Şekerbank T.A.Ş (SKBNK): Bankamız ile Microfinance Enhancement Facility (MEF) arasında Incofin Investment Management aracılığı ile 3 yıl vadeli, anaparası vade sonunda defaten ödemeli olmak üzere 10 milyon dolar tutarında kredi sözleşmesi imzalanmıştır. Alınan kredi ile küçük ve mikro işletmeler ile çiftçilerin orta ve uzun vadeli finansman ihtiyaçlarına destek verilmesi amaçlanmaktadır. Kuruluşundan bu yana 67 yıldır kırsal gelişime dayalı ekonomik kalkınmayı ve üretimi destekleyen Şekerbank, "Anadolu Bankacılığı" alanındaki yetkinliği ile kapsayıcı büyümeye katkı sağlamaya devam edecektir.

 

 

USDTRY                                                                                                                                                                           

Güne 7,7469 seviyesinden başlayan USDTRY kuru şu saatlerde 7,7730 seviyelerinde fiyatlanıyor, Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz, Kur için ilk direnç 7,7900 seviyesi olarak takip edilebilir,

Destek: 7,7400 - 7,7100

Direnç: 7,7900 - 7,8100                                                                                                                                                              

EURTRY                                                                                                                                                                           

Güne 9,0973 seviyesinden başlayan EURTRY kuru şu saatlerde 9,1166 seviyelerinde fiyatlanıyor, Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz, Kur için ilk direnç 9,1500 seviyesi olarak takip edilebilir,

Destek: 9,0700 - 9,0200

Direnç: 9,1500 - 9,1800                                                                                                                                              

EURUSD                                                                                                                                                                          

Güne 1,1747 seviyesinden başlayan EURUSD paritesi şu saatlerde 1,1727 seviyelerinde fiyatlanıyor, Paritenin güne satıcılı başladığını izliyoruz, Kur için ilk destek 1,1700 seviyesi olarak takip edilebilir,

Destek: 1,1700 - 1,1700

Direnç: 1,1800 - 1,1800                                                                                                                                              

XAUUSD                                                                                                                                                                         

Güne 1906 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde 1909 seviyelerinde fiyatlanıyor, Ons altının güne alıcılı başladığını izliyoruz, Endeks için ilk direnç 1916 seviyesi olarak takip edilebilir,

Destek: 1896 - 1883

Direnç: 1916 - 1922                                                                                                                                                                     

BRENT                                                                                                                                                              

Güne 40,73 seviyesinden başlayan brent petrol şu saatlerde 39,67 seviyelerinde fiyatlanıyor, Emtianın güne satıcılı başladığını izliyoruz,

 

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 8 bin 262`ye ulaştı
 
Amik ovası’nın rüyası Reyhanlı barajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
USDTRY – 7.75 direnci test edildi
USDTRY paritesi düzeltme yapmaya devam ediyor. (İkon Menkul)
Liderler zirvesi öncesinde TL varlıklar güçlü
Avrupa Birliği (AB) liderleri başta Doğu Akdeniz'deki durum, Türkiye ile ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, beklentiden güçlü gelen ADP özel sektör istihdamı ...
 
AB liderler zirvesi başlıyor
BIST 100 endeksi, yüzde 1,96 değer kazanarak günü 1.145 puandan tamamladı.(A1 Capital)
Trump ve Biden'ın ilk televizyon münazarasında
BIST100 endeksinin de bugün bankacılık endeksi katalizörlüğünde yükseliş ...
Piyasalarda bugün
Borsa İstanbul’un bu sabah negatif başlangıç yapmasını bekliyoruz(İnfo Yatırım)
 
Trump-Biden ilk yüz yüze karşılaşması gerçekleşti
*Bugün TSİ 15:30’da ABD 2. Çeyrek nihai Gayri Safi Yurtiçi Hasıla rakamları ...
Ekonomik gelişmeler
Komşu ülkeler Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle ...
Teşvik beklentisi piyasaları yukarı taşıdı
Platin günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri