Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı!
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
“Sibergöz-35” operasyonlarında 48 şüpheli yakalandı
'Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
"Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şahıs yakalandı
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
KDV uygulama tebliğinde değişiklik
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
Milletlerarası anlaşmalar Resmi Gazete'de
HABERLER>GÜNDEM
27 Şubat 2022 Pazar - 14:43

2 bin 109 yeni anaokulunun planlaması tamamlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında 2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapma hedefi doğrultusunda şu ana kadar 86 anaokulu ve 6 bin 950 ana sınıfı açıldı.

2 bin 109 yeni anaokulunun planlaması tamamlandı

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitim seferberliği kapsamında 2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapma hedefi doğrultusunda şu ana kadar 86 anaokulu ve 6 bin 950 ana sınıfı açarken ihalesi tamamlanan ve yatırım planına alınan anaokulu sayısını da 2 bin 109’a çıkarttı.

Millî Eğitim Bakanlığı, okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak için hızlı adımlar atmaya devam ediyor. 2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmayı planlayan Bakanlık, planını hızla uygulamaya başladı. Proje kapsamında yapımı tamamlanan 59 anaokulu ile birlikte uluslararası projelerle şu ana kadar 86 yeni anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı açan MEB, 5 yaş grubunda okullaşma oranını kısa sürede yüzde 78’den yüzde 90’a çıkardı.

MEB, hedeflerine ulaşmak için 216 yeni anaokulunun yapım ihalesini tamamlarken arsaları belirlenen 1.807 anaokulu da yatırım planına alındı. Yatırım planına alınan bu anaokullarının da ihale hazırlıkları devam ediyor. İhale hazırlıkları devam eden anaokullarının 165’i özel eğitim anaokulu olarak planlandı. Böylece proje sonrası hizmete alınan, ihalesi tamamlanan ve yatırım planına alınan anaokulu sayısı 2 bin 109’a çıktı.

En fazla anaokulu İstanbul, Gaziantep ve Diyarbakır’a

Planlaması tamamlanan ve ihale süreci devam eden anaokullarından 138'i Gaziantep’e yapılacak. Gaziantep’i İstanbul 112, Diyarbakır 101, Şanlıurfa 81, Ankara 79, Bursa 74, Antalya 61, Adana 49, Adıyaman 44 ve Van 43 anaokulu ile takip ediyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, okulöncesi eğitime erişimde özel çocukları da unutmadı. Özel eğitim anaokullarını tüm illere yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında 2019’da 28 ilde bulunan 52 özel eğitim anaokulu sayısını 2021 sonu itibarıyla 81 ilde 112’ye yükseltti. Bu yıl da 23 özel eğitim anaokulu açan MEB, böylece özel eğitim anaokulu sayısını 135’e yükseltti. Bakanlık, 2022 yılında özel eğitim anaokullarına erişimi artırmak için 165 yeni özel eğitim anaokulunu yatırım programına aldı. Böylece 2022 yılı sonunda özel eğitim anaokulu sayısı 300’e çıkacak.

“Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz”

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede okul öncesi eğitimde erişimi tüm illerde artırmak için yoğun çaba sarf ettiklerini ve tüm çalışmaların takvimine göre ilerlediğini belirtti.

Eğitimde fırsat eşitliğini artırmak için okul öncesi eğitime erişimi yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Bakan Özer, şunları kaydetti:

“2022 yılı sonuna kadar 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapacağız. Gerekli yatırım ve bütçe planlamalarımızı yaptık. Projeyi, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himaye ve destekleriyle başlattık ve yürütüyoruz. İlk adım olarak İstanbul’a her biri 12 derslikli 100 yeni anaokulu yapımını başlattık. Proje kapsamında şu ana kadar 86 yeni anaokulu ve 6 bin 950 yeni ana sınıfı hizmete açtık.  216 yeni anaokulunun yapım ihalesini tamamladık. Arsaları belirlenen 1.807 anaokulunu yatırım planına aldık. Yatırım planına alınan bu anaokulların da ihale hazırlıkları devam ediyor. Böylece proje sonrası hizmete alınan, ihalesi tamamlanan ve yatırım planına alınan anaokulu sayısı 2 bin 109’a çıkacak. 3 bin anaokulu yapma hedefimizde geriye kalan 891 anaokulu için de arsa belirleme çalışmamız devam ediyor. Böylece hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm bu yatırımlar sonunda 3 yaş grubunda yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50’ye; 4 yaş grubunda yüzde 35 olan okullaşma oranını yüzde 70’e ve 5 yaş grubunda yüzde 78 olan okullaşma oranını da yüzde 100’e kolaylıkla çıkartabileceğiz. Şu anda 5 yaş grubunda okullaşma oranını yüzde 78’den yüzde 90’a çıkartmış bulunuyoruz. Okul öncesine yönelik bu devasa atılımla ülkemiz, okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm kademelerde eğitimde evrenselleşmeyi sağlamış olacaktır.”

 


Hibya Haber Ajansı

 
Ege Denizi'nde deprem
 
Şehitlerin yazdığı destanları anlatan kısa film yarışması
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY, Ukrayna’ya komşu ülkelerden düzenleyeceği seferlerle yurda getirecek
Türk Hava Yolları, Ukrayna’ya komşu ülkelerden düzenleyeceği seferlerle ...
Ukrayna büyükelçiliğinde Türkiye'ye teşekkür
Ukrayna Büyükelçiliği başlatılan yardım kampanyasında toplanan yardımı açıkladı ve teşekkür etti.
Erdoğan, Irak heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed ...
 
AFAD'ın yardım TIR'ları Ukrayna'ya ulaştı
T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ...
Vaka sayısı düşüyor
Türkiye'de bugünkü koronavirüs vaka sayısı 61 bin 764 oldu.
Türk vatandaşlarından Ukrayna'ya destek
Türk vatandaşlarının Ukrayna'ya desteği sürüyor.
 
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı: ''Rusya, Ukrayna uyrukluları kasten öldürüyor ve ciddi şekilde yaralıyor''
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Ukrayna uyrukluları kasten öldürüp, ...
Türkiye'den Ukrayna'ya 150 bin liralık bağış
Türkiye'den Ukrayna ve Ukrayna ordusunun ihtiyaçları için açılan hesaplara ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri