25 ayrı senaryoyu barındıran müzede, çocuklar şantiye alanında duvar örüyor, aslına uygun TV stüdyosunda HD kameralarla program çekiyor. Akustik odada çığlık atan çocuklar playback stüdyosunda şarkıcı, hastanede doktor olabiliyor. Arkeolojik kazı yapıp, dijital oyunları kendi vücutlarıyla oynayabiliyor.
Free Kidzz Çocuk Müzesi İşletme Müdürü eğitim uzmanı Yeşim Kanlıoğlu, müzenin Fransa'nın eğitim modelini temel aldığını ve ileri teknolojik donanımıyla özel olarak tasarlandığını anlatıyor. Müzenin 25 ayrı senaryosuyla dünyada ikinci, Türkiye'de tek olduğunu söyleyen Kanlıoğlu, rehber öğretmenlerin senaryoları çocuklara 1 saat içinde oyun mucizesiyle öğrettiğini dile getiriyor. Müzeyi dışa dönük olarak tanımlayan Kanlıoğlu, "Çocuk, gördüğü her şeye dokunuyor, hissediyor ve algılıyor. Müze, çocuğun kendini oyunda keşfetmesini sağlıyor.
O yaş grubuna ilişkin müfredat desteğiyle soyut konuları somutlaştırıyor." diyor. Kanlıoğlu, Çocuk Müzesi'nin; fiziksel engelli çocukların da rahat gezebilmesi için her ayrıntı düşünülerek dizayn edildiğini belirtiyor. Müzede, gerçek HD kameralarla ve aslına uygun TV stüdyo aletleriyle film çekilebiliyor; haber sunuluyor; oyunculuk yapılıyor. Çocuklar sihirli dizilerin gerçek olmadığını ve Süperman'in aslında uçmadığını green box'ı görerek öğreniyor.