Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Milli yüzücü Boyacı, Avrupa üçüncüsü oldu
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
Bakan Bak: 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun final etabını başlattık
3 terörist etkisiz hale getirildi
3 terörist etkisiz hale getirildi
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bayraktar: Koca Yusuf, Gabar’daki 42’nci kuyuda sondaj çalışmalarına başladı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
Bozdağan-30 operasyonunda 147 şüpheli yakalandı
HABERLER>SPOR
25 Ekim 2017 Çarşamba - 11:34

Çıkış yolu açılıyor

Ateş hattındaki Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, alacakları birer galibiyetle, 2-3 basamak sıçrayabilecek konuma geldi.

Çıkış yolu açılıyor

Ankaragücü, mücadele ettiği ligde bazen bir puanın bile ne kadar önemli olduğunu adanaspor deplasmanında yaşayıp gördü.3 takım hafta sonunda, hedefleri doğrultusunda, kendileri için rakip gibi duran ekiplerle çok kritik maçlara çıkacak.

Özgür Şahiner: Gençlerbirliği, ligin alt sıralarında olduğundan, son maçlarında skoru tutma konusunda telaş ve panik yaşıyor. Bunun önüne geçecek özgüveni göstermek zorundalar.
Eray Görgülü: A.Gücü Teknik Direktörü İsmail Kartal, sezon başından bu yana elinde kehinde gibi bir oyuncu olmasına karşın, İlhan Parlak’a gereğinden fazla şans tanıyor.
Deniz Gürel: Kulübün, son siyasi gelişmelerden etkileneceğini düşünen bir kesim var. Bu nedenle, bu haftalar, sıralamada en alt basamakta duran 
Osmanlıspor için çok kritik. 
Fatih Tekeci: Bakkal’ın, Scekic’i oyunda tutması yanlış değil, büyük riskti. Aldığı bu risk, Scekic’in oyundan atılmasıyla kalesine 2 gol olarak döndü.

SORULAR

1- A.Gücü, Adana’da berabere kalırken, Kartal’a yönelik, İlhan’ı oyunda fazla tutma ve Kehinde’yi sahaya geç sürme eleştirilerine katılır mısınız ?
2- Hakemi etkilenmekle itham eden Bakkal’ın, sarı kart riski taşıyan Scekic’i, 3-1 iken, oyundan almaması, antrenör yanlışı olarak değerlendirilebilir mi ?
3- Serdar Gürler’in performansı, 
Osmanlıspor için belirleyici olabilir mi ? Takımın dış sahada puan açısından etkisizliği ne ile açıklanabilir ?

Başkent futbolu için kötü başlayan sezonda yavaş yavaş ritmini buluyor. Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, hala tehlike bölgesinin içinde olsalar da 7-8 takımın, 1-2 puan farkla sıralanıyor olması, şu an için endişe verici durumu ortadan kaldırmış gibi duruyor. Beşiktaş galibiyetinin ardından, Akhisar’dan alınacak bir 3 puan Gençlerbirliği camiasın başka bir havaya sokabilirdi ancak olmadı. Hakem faktörü skorda belirleyici rol oynadı. Ankaragücü ise galibiyet serisinin sona ermesinin hüznünü yaşarken, sıralamada bir basamak yükselmenin sevinci ile karşılaştı. Haftanın gelişmeleriyle ilgili olarak, Hürriyet Ankara Futbol Masası ekibinin görüşlerini aldık.

HEPSİ PUAN KAZANDI

Süper Lig ve TFF Birinci Ligde 9. hafta geride kalırken, 3 ekip, ilk kez aynı haftada puan kazanma başarısı gösterdi. Gençlerbirliği ve Ankaragücü, haftayı birer, Osmanlıspor ise 3 puanla kapadı. Ligde; 6, 7 ve 8. haftalarda, ikişer takım, kazanıp, 6 puanla en yüksek rakama ulaşırken, 9. haftada toplam 5 puan olsa da üç takım aynı anda puan almayı başardı. 10. haftada; Osmanlıspor deplasmanda A.Konya, Ankaragücü içerde İstanbul, Gençlerbirliği de iç sahada E. Yeni Malatya ile karşılaşacak.

Özgür ŞAHİNER

ELEŞTİRİ NORMAL

1- ADANASPOR’un iç saha performansı göz önüne alındığında, bir puan çok da kötü değil. Üstelik her maç kazanılacak diye bir kural da yok. İsmail Kartal, bir sistem kurmuş ve bunun üzerinde çok fazla oynamak istemiyor. Kehinde, G.Antep deplasmanında takımı ateşleyip, galibiyetin yolunu açmıştı. Sisteme bağlılığa eleştiri getiremem ancak ligin en tehlikeli forvetlerinden birini, maçın son 4 dakikasında oyuna almak elbette tartışılır.

TERCİH KENAR YÖNETİMİN

2- ÖNDE olduğunuz bir maçı, aleyhinize verilen 2 penaltı ve bir kırmızı kart ile berabere tamamlarsanız, ülkemiz şartlarında faturayı direk hakeme kesmeniz son derece doğaldır. Bakkal, penaltılardan çok, hakemin genel yönetiminden şikayetçiydi. Hakemin kararlarında art niyet olduğunu seziyorsanız, kenar yönetimi olarak, saha içine müdahale ile bunun önüne geçmeyi deneyebilirsiniz. 2 farklı skor elde edilmişken, bu değişikliğe gidilebilirdi.

HÜCUM GÜCÜ ARTAR

3- SERDAR Gürler, geçen sezon Gençlerbirliği’nin hücumdaki en etkili ismiydi. Takım gol sıkıntısı çekerken, attığı goller ve verdiği paslarla sezon boyunca, önemli puanların gelmesini sağladı. Yeniden formunu bulması, Osmanlıspor için itici bir güç olacak ve skora direk katkı edecektir. Sezon başında kurguda yapılan zorunlu ve gereksiz rotasyon, ekibin dengesini bulma süresini uzattı. Atiker Konya maçı bu anlamda çok önemli bir test niteliğinde.

Eray GÖRGÜLÜ

FAZLA KREDİ TANIDI

1- ADANASPOR maçıyla ilgili olarak çok yerinde olan bu eleştiri, bence önceki haftalar için de geçerli. Sebebini anlayamadığımız bir şekilde Teknik Direktör İsmail Kartal, sezon başından bu yana elinde Kehinde gibi bir oyuncu olmasına karşın, İlhan Parlak’a gereğinden fazla şans tanıyor. Kehinde, forvet olarak düşünsek de kanat oynama özelliği olan güçlü bir oyuncu ve sarı-lacivertli ekibe mevcut formuyla İlhan Parlak’tan çok daha fazla katkı sağlayacaktır.

BİREYSEL HATALAR BELİRLEYİCİ OLDU

2- MESUT Bakkal, hakem yerine, futbolcuların bireysel hatalarını ve yanı sıra maçtaki yanlış seçimlerini, daha çok konuşmalı. 39. dakikaya kadar, iyi bir takım oyunu ortaya koyan ve 2-0 öne geçen kırmızı-siyahlılar, basit bir penaltıyla, müsabakayı koparma şansını elinden kaçırdı. Gençlerbirliği, 3. golü bulsa da 60. dakikada yine bir bireysel hataya yenik düştü. Kırmızı kart gören Scekic’in de o dakikaya kadar oyundan çıkması gerekirdi.

HÜCUM FUTBOLUNA KARŞI ÇARESİZ

3- OSMANLISPOR, bu sezon çıktığı 4 dış saha maçından, yalnızca birinden, bir puan çıkartabildi. Mor-sarıların mağlup olduğu takımlara baktığımızda, hepsi de kendi evinde hücum futbolunu iyi oynayan takımlar. Osmanlıspor, defansif futbol karşısında etkili olabilirken, hücum futbolu karşısında çaresiz kalıyor. Osmanlıspor, buna çare bulamazsa kendi evinde de sorunlar yaşayabilir. Bu durumda Serdar Gürler’in performansı da yetersiz kalabilir.

Deniz GÜREL

KAYBETMEMESİ ÖNEMLİ

1- TFF 1. Lig son haftalarında Süper Lig’den daha heyecanlı bir hale gelirse kimse şaşırmasın. ‘Tüm takımlar birbirini yenebilir’ klişesi bu lig için bir realite. A.Gücü üst üste 4 galibiyetin ardından gittiği Adana deplasmanından 1 puan aldı, kaybetmemesi önemliydi. İlhan, bu takımın sürükleyici oyuncularından ve ‘her an gol atabilir’ düşüncesiyle İsmail Kartal’ın oyunda tutması normal. A.Gücü, Giresunspor maçına kadarki 3 maçı alıp, zorlu deplasmana lider çıkabilir.

3 PUANI HAKEM ALDI

2- HAKEM etkilendi mi, bilemem ama Gençlerbirliği’ne haksızlık yapıldığını söyleyebilirim. Scekic’i, Bakkal’ın almasını eleştirmem çünkü hareket penaltı mı tartışılır ama ikinci sarıdan kırmızı kart çok ağır bir karar. Gençler’in puan alabileceğini geçen hafta yazmıştım. 3 puanın hakem hatasına kurban gitmesi üzücü. Defanstaki bireysel hataların da bu sonuçta payı var. Kırmızı karttan sonra, çok iyi oynayan Serdar Özkan’ın yerine başka bir oyuncu değiştirilebilirdi.

SADECE SERDAR’LA OLMAZ

3- SADECE Serdar Gürler’le olmaz. Umar, Doukara, Josue ve Musa’nın da devreye girmesi şart. Osmanlıspor’un daha iyi oynayıp puan alamadığı maçlar vardı neyse ki bu kez rakibin hatalarını değerlendirip, ihtiyaç duydukları 3 puanı aldılar. Şimdi, son siyasi gelişmelerden etkileneceğini düşünen bir kesim var. O yüzden bu haftalar Osmanlı için çok kritik. Konya, geçen sezonlar kadar zor bir deplasman değil. Puan ya da puanlar alması sürpriz olmaz.

Fatih TEKECİ

DOKA’NIN YERİNE GİRMELİYDİ

1- İSMAİL Kartal, Kehinde’yi oyuna almakta, kesinlikle geç kaldı. 7. haftada, deplasmanda oynanan Gaziantepspor maçında, takımı geriye düşen Kartal, orta alandan Sedat’ı çıkarıp, Kehinde’yi sahaya sürmüştü. Kehinde, attığı iki golle takımı sırtlayan isim olmuştu. Adana deplasmanında, 63. dakikada, Doka’nın yerine Kehinde girmeli ve takım çift forvete dönmeliydi. Maç tekrar oynansa, Kartal’ın da aynen bu değişikliği yapacağına eminim.

YANLIŞ DEĞİL BÜYÜK RİSKTİ

2- GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın, Scekic’i oyunda tutması yanlış değil, büyük bir riskti. Aldığı bu risk, Scekic’in oyundan atılmasıyla kalesine iki gol olarak döndü. Eğer, Akhisarspor’un baskıyı artırdığı maçın ikinci yarısının henüz başlarında, Mesut Bakkal risk taşıyan sahadaki Scekic gibi unsurları kulübeye çekip, en iyi yaptığı savunma hattını güçlendirmeyi tercih etseydi, Gençlerbirliği ilk deplasman galibiyetini almıştı.

UMAR’DAN DA DESTEK GELMELİ

3- OSMANLISPOR gibi 4-2-3-1 taktiğiyle sahaya çıkıp, topa sahip olmayı ve hücum yapmayı seven takımlarda, kanat oyuncuları kilit rol oynar. Geçen sezon Aminu Umar çok formdaydı, bu sezon ise Serdar Gürler ortaya koyduğu futbolla göz dolduruyor. Eğer, Aminu Umar da o bildiğimiz performansını sergileyebilirse, Atiker Konyaspor deplasmanında bu sezonun ilk dış saha galibiyeti gelebilir.

 
Tiryaki ve Yavaş aynı oturumda konuşacak
 
Mumcu’nun hatırasını çaldılar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkent’in efeleri
Ziraat Bankası, büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Fenerbahçe’yi 3-2 ...
Yeşil sahalar böyle penaltı golü görmedi
Yeşil sahalar, daha önce böyle penaltı golü görmedi.
Beşiktaş'ın ligdeki galibiyet hasreti sürüyor
Şampiyonlar Ligi'ndeki gidişini emin adımlarla sürdüren Beşiktaş, Süper ...
 
Başbakan Yıldırım derbideki pankart için soruşturma talimatı verdi
Başbakan Binali Yıldırım; GS-FB arasında dün akşam oynanan müsabakada, ...
Trabzonspor'da Burak Yılmaz 2 hafta yok
Trabzonspor'un forvet oyuncusu Burak Yılmaz'ın 2 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.
Gençler’de hakem tepkisi
Başkent ekibinin Teknik Direktörü Mesut Bakkal, hakemlerin verdiği doğru ...
 
Kadıköy'de derbi gerginliği
Derbi öncesi Fenerbahçeli taraftarlar Kadıköy'de güvenlik güçleriyle gerginlik ...
Trabzonspor'da yenilginin ardından 6 yönetici istifa etti
Trabzonspor’un Süper Lig'de Malatyaspor’a 1-0 mağlup olması ve yaşanan ...
Güney’de kritik randevu
Hızlı tırmanışı ile dikkatleri üzerine çeken ve ligin zirvesiyle puan ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri