Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Şimşek: Ülkemize duyulan güveni en üst seviyeye taşımakta kararlıyız
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
Bakan Kacır: Çevreye duyarlı sanayinin öncüsü ve destekçisiyiz
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’nda tasarruf tedbirleri
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Bakan Yerlikaya: Teslim edilen her anahtar yeni umutları başlatıyor
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Nisan ayında düzenlenen operasyonlarda 445 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
HABERLER>SİYASET
30 Mayıs 2017 Salı - 23:46

Çavuşoğlu'ndan flaş İncirlik açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ‘İncirlik’ açıklamalarına ilişkin, “Bu şartlarda bizim İncirlik’i Alman parlamenterlere açmamız mümkün değildir" dedi.

Çavuşoğlu ndan flaş İncirlik açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Gabon Dışişleri Bakanı Pacome Moubelet Boubeya ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın açıklamasında bulundu. Bakan Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı konutunda gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Brüksel ziyareti sonrası Türkiye Avrupa ilişkilerinde ne gibi değişikliklerin olacağına yönelik sorulan bir soruyu cevaplayan Çavuşoğlu, “Biz Avrupa’nın içinde, bulunan, Avrupa’nın en önemli ülkelerinden bir tanesiyiz. Avrupa’ya karşı değiliz, Avrupa Konseyine ve AB’ye de karşı değiliz. Bizim karşı olduğumuz ikircikli tavırlar ve AB ülkelerinin çifte standartları. Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AB’nin ve AB üyesi birçok ülkenin tavırları da bizi ve Türk milletini hayal kırıklığına uğratmıştır. Avrupa her ne kadar tam üyelik için müzakereye başlasak ve tüm ülkeler bunun için imza atsa da AB’den veya AB üyesi bazı ülkelerden çelişkili açıklamalar geldi. Bunlar ilişkileri olumsuz etkiledi. Bizim AB’den beklentimiz bize pozitif ayrımcılık yapmaları değil. Ama bize nasıl davranacaklarını öğrenmelidir. Türkiye’yi bir eşit ortak olarak görmek durumunda. Son görüşmeler Sayın Erdoğan’ın, Junker ve Tusk ile görüşmesi çok faydalı olmuştur.

Sayın Cumhurbaşkanımız da net bir şekilde Türkiye’nin beklentilerini söylemiştir. Avrupa Birliği tarafında olumlu bir hava var ama bunu somut adımlarla göreceğiz. AB’nin birçok alanda sözünü tutmadığını görüyoruz. Suriyeliler ile ilgili projeleri kendilerine bir kez daha vereceğiz. Vize serbestisi anlaşmasının uygulamaya girmesi lazım. Fasıl açılmadan neyi müzakere edeceksiniz. Bu konuları önümüzdeki süreçte bütün toplantılarda değerlendireceğiz. AB Bakanımız ile bizim katılacağımız toplantılar var. Önümüzdeki süreçte en önemli günden maddelerimizden bir tanesi Gümrük Birliği Anlaşmasının güncellenmesidir. Bu konuda mutabakat var. 16 Nisan öncesi 3 tur görüşmeler oldu ve bu görüşmelere hız vermemiz lazım. Önümüzdeki dönemde birde Türkiye-AB Zirvesi düzenlenecek” diye konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel’in “Türkiye ile son bir uzlaşı arayışında olacağız. Ardından çekilip çekilmemeye karar vereceğiz” açıklamasını da değerlendiren Çavuşoğlu, İncirlik Üssü’nün Alman Parlamenterlere açılıp açılmayacağı hususunda şunları söyledi:

“Almanya’nın Türkiye’ye bakış açısında olumsuzluklar var. Biz bunu sık sık söylüyoruz. Türkiye aleyhine ne varsa Almanya’nın desteklediğini görüyoruz. Sayın Merkel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel’de yaptığı görüşmede tek tek hepsini sıraladı. AB’nin FETÖ’ye verdiği destek. En son mülteci statüsü de verdiler. PKK’nın Almanya içindeki faaliyetleri. Bizim oradaki vatandaşlarımıza karşı sistematik baskı. Şu anda maalesef özellikle evet diyenlere karşı baskı var. Derin devletin baskısı. Tüm bunları Sayın Cumhurbaşkanımız söyledi. Ayrıca, referandum zamanında Almanya’nın bize karşı tutumu ortada. Milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza, dışşişleri bakanı olarak bana ve bazı genel başkan yardımcılarımız milletvekillerimize ülkenin düzenini bozmayacaklarına dair teminat verin diye önüne belge koymaya kalktılar. Şimdi biz İncirlik’e gelmek istiyoruz.

O gün Sayın Merkel’e çok açık bir şekilde daha sonra Sigmar ile beraber ayak üstü görüştüğümüzde son derece net söyledik. Almanya, ben Türkiye’ye karşı istediğimi yapacağım, yine de Türkiye’den istediğimi alacağım diye bir şey yok. Bu devirler geçti. Türkiye’den olumlu bir şeyler görmek istiyorsanız, Türkiye’ye siz düşmanca yaklaşmayacaksınız. Senin kamuoyun varsa benim de kamuoyum var. Sen siyaset yapıyorsan bende siyaset yapıyorum. Biz her zaman diplomasiden yanayız. Sigmar Gabriel ile bu sorunları aşmak için sürekli görüşüyoruz.

Kendisi de Pazartesi günü Türkiye’ye gelecek. Tekrar görüşeceğiz. Bu şartlarda bizim İncirlik’i Alman Parlamenterlere açmamız mümkün değildir. İlerde olumlu adım atarlar, telafi adımlar atarlar o zaman değerlendiririz. Konya’da sıkıntı yok. Konya NATO üssüdür. Oraya heyet gelebilir. Ama İncirlik benim üssüm ve buradaki tasarruf bana aittir. Bize blöf yapmasınlar. Başka yere gideriz gibi bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değildir. Eğer illa gitmek istiyorlarsa ısrar etmeyiz ve geldikleri zaman ‘hoş geldiniz’ dedik ve giderken de gayet kibar bir şekilde’ güle güle’ deriz” açıklamasını yaptı.

Etiketler:
 
ABD ile Almanya arasında gerginlik tırmanıyor
 
Başbakan Yıldırım: Önümüzdeki ay 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan resti çekti: FETÖ'cüler iade edilmezse...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk defa konuştuğu AK Parti grup toplantısında ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti grubunda!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk grup toplantısında konuşuyor.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar yenilenmesi gerekiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl sonuna kadar il, ilçe ve belde yönetimlerini ...
 
AK Pati'nin yeni A Takımı belli oldu!
AK Parti’nin yeni sözcüsü Mahir Ünal yeni MYK’yı açıkladı. MYK’ya yeni ...
Son dakika! Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan emeklilik yaşı açıklaması
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, emeklilik yaşının değişmeyeceğini söyledi.
İçişleri Bakanlığı: 46 terörist daha etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde yürütülen operasyonlarda son bir haftada; ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İstanbul, Türkiye'nin özetidir'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben İstanbul’u anlatırken Türkiye’yi ...
Son dakika! Bakan Müezzinoğlu'ndan kıdem tazminatı açıklaması
Çalışma Bakanı Mehmet Müezinoğlu'ndan kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir açıklama geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: '15 Temmuz’un tekerrürüne müsaade etmeyeceğiz'
Şehit yakınları ve gaziler ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri