Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail ile ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, bu iş bitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ile görüştü
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Dışişleri Bakanlığı, 1915 olayları hakkında yapılan açıklamaları reddetti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i resmi törenle karşıladı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
Türkiye Expo 2023 Doha’da AIPH Uluslararası Büyük Ödülü’nü kazandı
HABERLER>YEREL HABERLER
22 Şubat 2017 Çarşamba - 10:44

Yolları açın istihdam yaratalım

Türkobası-Malıköy Sanayi Havzası’nda yaşanan ulaşım sorununa dikkat çeken İÇASİFED Başkanı Mehmet Akyürek, “Ulaşım sanayinin olmazsa olmazı. Temelli-Yenikent Anadolu Otoyolu Bağlantısı’nı 5 yıldır bekliyoruz. Yolumuzu açın, istihdam sağlayalım” dedi.

Yolları açın istihdam yaratalım

15 seneyi aşkın süredir Türkobası-Malıköy Sanayi Havzası’nda faaliyet gösteren 5 farklı organize sanayi bölgesinin temsilcileri, ulaşımlarını rahatlatacak ‘Temelli-Yenikent Anadolu Otoyolu Bağlantısı’ projesinin tamamlanmasını istiyor. Projenin farklı gerekçelerle ertelendiğini belirten İç Anadolu Sanayii ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (İÇASİFED) Başkanı Mehmet Akyürek, “Sanayinin olmazsa olmazı yol, su ve elektriktir. Elektrik ve suyu bakanlığa olan taahütümüz doğrultusunda kendi imkanlarımızla sağlamaya çalışıyoruz. Ancak buradaki 5 bölgede sanayicilerin ulaşım sorununa çözüm olacak yol projesi bir türlü hayata geçmedi” dedi. Yolun faal duruma geçmesiyle bölgedeki sanayicilerin pazarda ivme kazanacağını ve istihdam rakamlarının artacağını belirten Akyürek, Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı ile Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulunarak şunları söyledi:

5 SENEDİR TAMAMLANAMADI

“Temelli-Yenikent Anadolu Otoyolu Bağlantısı’nın projesi Büyükşehir tarafından yapıldı, daha sonra devredildiği Ulaştırma Bakanlığı tarafından da ödeneği ayrdıldı ve yol ihaleleri yapıldı. 5 yıldır çözemediğimiz gerekçelerle iptal ediliyor. Bu yolun yapılması ile sanayi havzası içerisindeki 5 organize sanayi bölgesinin işçilerinin ve ürünlerinin ulaşımında büyük kolaylık sağlanacak.

İŞÇİ BURADA ÇALIŞMAK İSTEMİYOR

Yolun yapılmayışının bize getirdiği olumsuzlukların başında ürün ve hammadelerimizi temin etmekte oluşan ek maaliyet geliyor. 30 kilometrelik mesafe artışı doğrudan nakliye masrafına yansıyor. Bu durum rekabet gücünü azaltıyor. Ayrıca belli bölgelerde eski köy yolları kullanıldığı için ağır taşıtlar trafikte büyük sorunlar yaşıyor. İşçiyi fabrikaya ulaştırmak zorlaşıyor. İşçiler bu bölgede çalışmaktan kaçınıyor. Bölgemizin hemen yanında banliyö istasyonu var, ancak sefer sayıları buradaki çalışanların isteklerine cevap veremiyor. EGO otobüsleri de sadece Sincan’dan olmak üzere çok az sayıda sefer düzenliyor. Bunu çözmek için servis araçları satın alıp, kapı önlerinde bekletiyoruz ya da servis firmalarına ek ücret ödüyoruz.

ÜLKE EKONOMİSİ KAZANACAK

Yol faliyete geçerse maaliyetlerimiz düşecek, otomatik olarak üretimimiz artacak. Böylelikle bölgedeki istihdam da aratacak. Ankara’nın iç ve dış pazarda rekabet gücü yükselecek. Buradaki sanayi havzası 500 fabrika çalıştıracak kapsitede kuruldu ancak yüzde 30’u faal durumda. Önümüzdeki engeller kalkarsa, rakamlar artacak. Sonuçta kazanan ülke ekonomisi olacak.”

30 KİLOMETRE KAZANDIRACAK

Türkobası-Malıköy Sanayi Havzası’nda faaliyet gösteren 5 organize sanayi bölgesinin temsilcilerinin de istediği ‘Temelli Yenikent Anadolu Otoyolu Bağlantısı’ projesi İstanbul Yolu, Ankara Lojistik Merkezi’nden başlayarak Ankara Çayı kıyısından Yenikent, Sincan ve Temelli bağlantılarını sağlayacak. Sanayi Havzası’na şehir dışından ve merkez noktalardan gelecek araçlar bu yolun faal duruma gelmesi durumda mevcut güzergaha göre 30 kilometre daha az yol kat edecek.

İŞÇİLERİ BERABER TAŞIYALIM

İşçilerin Malıköy Sanayi Havzası’na ulaşımında Büyükşehir Belediyesi’nden destek isteyen Akyürek, ”En azından işçilerimizin taşınması için belediye araç tahsis etsin, bölgedeki iş yeri sahipleri yol masraflarının karşılasın, işçimiz de bedava gelsin. Ben bunu Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’yla görüştüm, konunun muhattabının Büyükşehir olduğunu belirtti” diye konuştu.

FUAR MERKEZİNE İHTİYACIMIZ VAR

Ankaralı sanayicilerin iç ve dış pazara ürünlerini sergileyeceği Akyurt’ta temeli atılan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi Projesi’nin Başkent sanayisine ivme kazandıracağını belirten Akyürek, “Organize sanayi bölgelerinde üretilen ürünleri hem iç hem dış pazarlarda satılabilmesi için oluşturulacak fuar alanı, üretimin ve istihdamın artmasında önemli rol oynayacaktır. Senelerdir ilerleme kaydedilemeyen Akyurt’taki fuar merkezinin bir an evvel tamamlanması gerekiyor. Eğer yapılması düşünülen fuar alanı ekonomik değilse, biz teklif sunuyoruz gelin yer tahsis edelim Türkobası-Malıköy Sanayi Havzası’nda yapalım” dedi.

Malıköy Sanayi Havzası’nda ASO 2, İhtisas-Hayvancılık, Anadolu, Başkent ve Dökümcüler isimli 5 farklı Organize Sanayi Bölgesi faaliyet gösteriyor.

 
Çok geç kaldık 2 yılda bitmeli
 
Liselilerden çevre afişleri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankaralı e-otobüs İzmir’i taşıyacak
Ankaralı Bozankaya firması tarafından üretilen ‘E-KARAT’ isimli elektrikli ...
Unutulanlar mezatı
Ankara’da her gün 1 milyonun üzerinde vatandaşın bindiği toplu taşıma ...
Çürüyen üst geçit bakıma alındı
Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın da çok sık kullandığı protokol yolunda, sac ...
 
Güvenpark’a yer altı durağı
Güvenpark’taki dolmuş ve otobüs duraklarının yer altına alınması bir kez ...
Akyurt Fuar Alanı’nda toplantı çatlağı
Akyurt’taki fuar alanı için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ...
Protokol Yolu'nda derin çürük
Pursaklar’da, Gümüşköy yol ayrımındaki üst geçidin çürüyen metal sacları ...
 
Türbeler mezarlık olacak
Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şubat ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi.
Korsan otopark tabelası söküldü
Kumrular Caddesi üzerindeki bir aydınlatma direğine monte edilen, ‘Paralıdır’ ...
30 bin gecekondudan 17 bini yıkıldı
Büyükşehir Belediyesi’nce kurulan Ankara Şehir Araştırmaları Merkezi (ŞAR) ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri