Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
27 Ocak 2018 Cumartesi - 11:00

Yedi yıldır bekliyor

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Kanal İstanbul'dan sonra Türkiye'deki ikinci büyük proje olarak gösterdiği Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB'nin (HAB) 7 yıl geciktiğini söyledi. Ertürk, "Dört gözle HAB'ı bekliyoruz" dedi.

Yedi yıldır bekliyor

Kahramankazan’da 2011’de çalışmalarına başlanan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) projesi aradan geçen 7 yıllık sürede bir türlü istenildiği gibi hayata geçirilemedi. Geçtiğimiz günlerde aynı zamanda AK Parti Ankara Milletvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığında ilgili paydaşlar bir araya gelerek gelinen süreci ve yaşanan sıkıntıları görüştü. Toplantıya katılan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk projenin Kanal İstanbul’dan sonra Türkiye’deki ikinci büyük proje olduğuna dikkat çekerek bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini söyledi. Hürriyet Ankara’ya açıklamalarda bulunan Başkan Ertürk şunları kaydetti:

6 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

“Dönemin TAI Genel Müdürü ve Savunma Sanayi Müsteşarı ile birlikte projeyi sayın Cumhurbaşkanımıza arz etmiştik. Kendisi yakından ilgilendi, projeyi çalıştırdı. 2011’de hükümetimizn seçim beyannamesinde de duyuruldu. Savunma sanayii kümelenmesiyle ilgili Kanal İstanbul’dan sonra ikinci dev yatırım. Türkiye’de savunma sanayii ve havacılık üzerine iş yapan tüm firmaların bir çatı altında toplanacağı, 15 bine yakın istihdamın 6 milyar dolarlık bir yatırımın beklendiği bir proje.

BÜROKRASİ AĞIR İLERLEDİ

Dönemin ATO yetkilileri, OSTİM Başkanı, TAI yetkilileriyle dünyada bunun örneği olan Meksika’ya gidip yerinde görüp inceleyerek rapor halinde de sunmuştuk. 2011’den 2018’e geldik. Maalesef 7 yıllık süre içerisinde bir takım arazi sıkıntılarıyla karşılaşılması ve bürokrasinin ağır işleyişi nedeniyle iş arzu ettiğimiz seviyede yürümedi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da büyük önem verdiği böyle büyük bir projenin 7 yılda bu kadar gecikmesini anlamak mümkün değil.

KEŞKE DAHA ÖNCE YAPILSAYDI

Bu projeye dört elle sarılıp bütün gücümüzle harekete geçmeliyiz. Biz yönetiminde değiliz, sadece ilçe sınırlarımızda olan bir proje. Gönüllü olarak takip edip koşturuyoruz. Bu projeye herkesin sahip çıkması gerekiyor. MÜSİAD Ankara Şubesi öncülüğünde ilk kez bir bakan nezdinde proje takibi yapılmaya başlandı. Ankara milletvekillerimiz de çok hassas. Keşke aylar öncesinde bu toplantılar yapılsaydı da ortak akılla nerede sorun olduğu tespit edilip çözülmüş olsaydı.

KAYBEDECEK ZAMANIMIZ YOK

İki ay sonra tekrar toplantı yapacağız. Neler yapıldığı ile ilgili değerlendirme yapılacak, Cumhurbaşkanımıza da brifing verilecek. İnşaatların başlayıp hızlanmasını istiyoruz. Kaybedecek zamanımız yok. Yerli milli üretimi yapmak isteyen KOBİ’ler var. Önlerini açmamız gerekiyor. Dört gözle HAB’ı bekliyoruz. Ayrıca mevcut demiryolu hattından Kazan Soda Tesisleri’ne yol uzatılması ile ilgili şirketin kendi projesi var. Bu projeye HAB’ın içi de dahil edilmeli. Demiryolunun buradan geçmesiyle birlikte ürünlerin ihracatı için de alternatif ulaşım oluşturulur düşüncesindeyiz.”

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN HAVADAN DENETLEDİ

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Ankara Sanayi Odası ve Savunma ve Havacılık Sanayii İmalatçılar Derneği ile Ankara Valiliği’nin katılımlarıyla kurulan Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB (HAB) TUSAŞ/TAI yerleşkelerinin yanında 730 hektarlık arazi üzerine inşa edilecek. Bölgenin 400 hektarı sanayi alanı, 100 hektarı Teknoloji Geliştirme Merkezi (ARGE), 100 hektarı da
yeşil alan olarak planlanıyor. İnternet sitesinde “2018 yılı 1. yarısında inşaat çalışmalarına başlanacaktır” denilen projeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiği biliniyor. Geçtiğimiz günlerde Kahramankazan’daki bir açılış törenine katılan Erdoğan’ın bölgeyi helikopterle havadan denetleyerek bilgi aldığı öğrenildi.

KAPSAMLI TOPLANTI YAPILDI

Türkiye’nin ilk Uzay ve Havacılık Organize Sanayi Bölgesi olan proje için 24 Ocak’ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda MÜSİAD Ankara Şubesi’nin öncülüğünde değerlendirme toplantısı yapıldı. Bakan Jülide Sarıeroğlu’nun başkanlığındaki toplantıya AK Parti Ankara milletvekilleri, Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ATO Başkanı Gürsel Baran, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, MÜSİAD Ankara Şube Başkanı İlhan Erdal, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı ve TAI yetkilileri katıldı.

 
Bölücü terör örgütünden yeni oyun
 
Bitmeyen su kesintisi mağdur etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kubilay yama bekliyor
Çankaya Anıttepe Mahallesi’nde, Kubilay Sokak yolu uzun süredir bakım bekliyor.
Yol boyu kaçak döküm
Çevre Yolu ile Karşıyaka Mezarlığı arasındaki araziden geçen 1668’inci ...
Taşlı’da çamur isyanı
Keçiören İncirli Mahallesi Taşlı Caddesi’nde, EnerjiSA Başkent Elektrik ...
 
‘İcra’lık trafik çilesi
Ankara icra mahkemeleri ve müdürlüklerinin, yaz başında taşındıkları Söğütözü ...
Valilikten oyuna süresiz yasaklama
Ankara Valiliği, oyuncu Barış Atay'ın sahnelediği ‘Sadece Diktatör’ isimli ...
21 bin ton ambalaj atığı
Keçiören Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, geri dönüşüm çalışmaları ...
 
Engelsiz ‘Son umut’ gösterimi
Yenimahalle’deki engelliler, Yenimahalle Belediyesi, Anakent Sağırlar ...
Diyette en önemli nokta kişinin rutini
Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, diyet yaparken dikkat edilmesi gereken en ...
Rampasız otobüsler Meclis gündeminde
Başkent’teki tüm toplu ulaşım araçlarının ‘engelli erişimi’ne uygun olmayışı, ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri