Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>EKONOMİ
14 Mayıs 2021 Cuma - 11:54

Uluslararası piyasalar

Beklentilerden pozitif olan ABD verilerinin ardından ABD 10 yıllık getirilerinde görülen yükselişte 1,70 seviyesinin direnci ile karşılaşıldı ve getiriler bugün 1,66 seviyelerine geriledi.

Uluslararası piyasalar

Eurotahvil Piyasaları

Beklentilerden pozitif olan ABD verilerinin ardından ABD 10 yıllık getirilerinde görülen yükselişte 1,70 seviyesinin direnci ile karşılaşıldı ve getiriler bugün 1,66 seviyelerine geriledi. Çarşamba günkü enflasyon verisi öncesinde 1,60 seviyesinden işlemler geçmekteydi. Avrupa ve Asya tarafında satışlar görülürken İngiltere, Fransa ve Almanya 10 yıllık getirileri yükseliş göstererek sırasıyla 0,89, 0,26 ve -0,12 seviyelerinden işlem gününü sonlandırdılar. Lokal tarafta tatil sebebiyle piyasa sığ olurken 2031 vadeli kıymet Çarşamba günü kapanış yaptığı 95,60 fiyat seviyesinin yakınlarında kote edildi. 5 yıl vadeli ülke CDS’i de aynı şekilde yatay olarak 409 / 415 seviyesinde fiyatlandı.

ABD & Avrupa Hisse Senedi Piyasaları

Dün ABD endekslerinde enflasyon verisinin ardından görülen kayıpları takiben, Asya ve Avrupa endeksleri de bugüne satıcılı başladı. Önde gelen Asya hisse senedi endeksleri günü %1 ila %2,5 kayıpla sonlandırırken Avrupa endekslerinin güne yaklaşık %1 düşüşle başladığı görüldü.

ABD endekslerinde ise güçlü bir görünüm dikkat çekti. Seans ortalarında bir miktar satış yaşansa da endeksler günü yükselişle tamamladı. %1,3 primli kapanan Dow Jones endeksinde %1,74 yükselen finans ile %1,6 yükselen temel tüketim en güçlü sektörler olarak öne çıktı. %2,66 primle Home Depot endeksin en çok değer kazanan şirketi olurken %0,64 gerileyen Chevron değer kaybına uğrayan tek şirket oldu. Restoranlardaki çalışanların saatlik ücretlerini ortalama %10 arttıracağını açıklayan McDonald’s %0,8 değer kazandı.

S&P 500’de %1,9 yükselen sanayi ile %1,87 yükselen finans sektörü en güçlü sektörler olurken %1,35 kayıpla enerji sektörü değer kaybeden tek sektör olarak göze çarptı.

Facebook %0,9, Apple %1,8, Amazon %0,3, Netflix %0,35, Google %1,3 primle günü tamamladı.

Yaklaşık $596 milyar piyasa değerine sahip Alibaba 2021 mali yılı dördüncü çeyreğinde 10,32 Yuan ile beklenti olan 11,57 Yuan’ın altında hisse başı kar açıkladı. Söz konusu dönemde satışlar ise 187,40 milyar Yuan oldu ve 180,40 milyar Yuan beklentisinin üstünde gerçekleşti. Bulut gelirleri beklenti olan 18,14 miyar Yuan’ın altında 16,76 milyar Yuan olarak açıklanırken aylık mobil aktif kullanıcı sayısı 925 milyon olarak açıklanarak beklenti olan 923,5 milyonun üstüne çıkmayı başardı. Tekelleşme karşıtı yasaların ihlali nedeniyle ödediği ceza sonucunda net 5,5 milyar Yuan zarar yazan şirketin hisseleri, bilanço açıklaması sonrası kısa süre için $224,50 seviyesini görse de günü %6,3 kayıpla $206,08 seviyesinde sonlandırdı.

Açılışta yaşanan düşüşten sonra, İngiltere FTSE 100 endeksi öğle saatlerinden itibaren yönünü yukarı çevirse de günü negatif alanda tamamladı. Sırasıyla %2,8 ve %2,16 gerileyen ham madde ve enerji sektörlerinin endeksi aşağı çektiği görüldü. Endekste en yüksek ağırlığa sahip olan şirketlerden Unilever %0,75, AstraZeneca %0,85 yükselirken Rio Tinto %4,12, BP Plc %2,19, RDS %2,17 değer kaybetti. %1’in üzerinde kayıpla açılan Almanya Dax endeksi, öğleden sonra gelen alımların desteğiyle günü hafif artıda sonlandırdı. Altyapı ve bilgi teknolojileri sektörlerinin yükselişe destek verdiği gözlendi. RWE %2,34, Merck %1,84, Fresenius Medical %1,46 primle endeksin en çok yükselen şirketleri oldu.

Ekonomik verilerde ABD haftalık işsizlik başvuruları ile ÜFE verileri öne çıktı. 490 bin olması beklenen başvurular 473 bin olurken 3,650 milyona gerilemesi beklenen devam eden başvurular ise 3,655 milyon olarak açıklandı. Nisan ayında, aylık bazda %0,3 artması beklenen ÜFE %0,6 artarken çekirdek veri %0,4 artış beklentisinin üzerinde, %0,7 artış gösterdi. Yıllık bazda, %5,8 artması beklenen veri %6,2 artarken çekirdek ÜFE %3,8 beklentisinin üzerinde %4,1 arttı.

Yarınki ekonomik veri açıklamaları arasında ABD perakende satışlar, İthalat Fiyat Endeksi, sanayi üretimi ile Michigan Üniversitesi Güven Endeksi öne çıkıyor.

 

Emtia & FX Vadeli Kontratları (Futures)

ABD CPI verisinin ardından güçlü alımların geldiği Dolar Endeksi, bugün de PPI verisinin beklentiyi aşmasından destek buldu. Dolar Endeksi 90,80 seviyesinin etrafında işlem görse de 91,00 seviyesinin aşılamıyor olması dikkat çekiyor. G10 para birimlerinde seyir karışık olurken EURUSD paritesi Çarşamba günü gerilediği 1,2080 seviyesi etrafında işlem görmeye devam etti. İlk destek olarak 1,2045 seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalama öne çıkıyor. GBPUSD paritesinde aşağı hareket olurken 1,4000 psikolojik seviyesi yakınlarından alımların geldiği görüldü. USDJPY paritesi ise 109,60 seviyesi etrafında son bir ayın tepe noktalarında işlem görmeye devam etti.

Spot Altın’da 1808 seviyesine kadar gerileme olsa da ABD işlemcilerinin hız kazanması ile 1825 seviyelerine yükseliş oldu. Altın için destek olarak 1795 seviyesindeki 100 günlük hareketli ortalama direnç olarak ise 1847’deki 200 günlük hareketli ortalama öne çıkıyor. LME metallerinde satış olurken 3 ay vadeli bakır kontratı günü 10342 seviyesinden yaklaşık %1 ekside sonlandırdı. WTI ve brent petrolde de satış baskısı vardı ve her ikisi de ABD kapanışında %3,50 ekside işlem görmekteydi.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Biontech, Çinli Fosun ile ortak aşı şirketi kuracak
 
Erdoğan, Irak Başbakanı Kazımi ile telefonda görüştü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enflasyon şokuna adaptasyon
Piyasalar ABD enflasyon şokuna adapte olurken, enflasyon gerçeği ana referans olmaktadır.
Türkiye’de tarımın geleceği yerli üretimde
14 Mayıs her yıl Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanıyor.
ABD enflasyon şoku piyasaları sarstı
ABD ekonomisinde devam eden güçlü toparlanma, enflasyon yaratarak risk algısını bozmaktadır.
 
Altın üç ayın zirvesinden döndü
Altın haftanın ilk gününde 1845 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak, son ...
Küresel piyasalar
Enflasyon görünümünün para politikasında görülebilecek yansımalarına ilişkin ...
Enflasyondan kaçış yok
ABD’nin aşılama başarısı ile pandemiden çıkışının beklenenden önce olması ...
 
Toplam ciro yıllık %49,9 arttı
Toplam cironun alt detaylarına bakıldığında; 2021 yılı Mart ayında yıllık ...
Türkiye ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüme gerçekleştirebilir
Türkiye’de Sanayi Üretimi Şubat ayında aylık bazda % 0.7 artarken yıllık ...
Altın 1800 Dolar/Onsun üzerine döndü
Altın geçtiğimiz hafta zayıf gelen ekonomik veriler ve enflasyon beklentilerindeki ...
 
ANKARA GAZETESİ
YAZARLAR
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
Münir SAATCİ
Münir SAATCİ
Milletvekilleri Belediye Başkanlığına Aday Olmamalı
Vedat Bilgin
Vedat Bilgin
Veda zamanı
Ülker Piriyeva
Ülker Piriyeva
Fransa'nın dış politikası tamamen değişmeli
ANKARA
TWITTER'DA ANKARA GAZETESİ
FACEBOOK'TA ANKARA GAZETESİ
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri